Zamieszczone przez loyd
Turbina w 1.4 TSI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez RoadRunnerKiedy np. mam ok. 1700 obrotów i wcisnę pedał przyspieszenia do podłogi samochód przyspiesza niejednostajnie (szarpie delikatnie) do jakichś 2500-3000 obrotów.
ja cisnę gaz od ok 2300-2500 :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin ChlebojadZamieszczone przez grzes74Nie wiem na jakiej podstawie twierdzą poniżej że pompa wody nie pracuje.
a jak ma pracowac pompa wody przy wyłaczonym silniku?? Tzn pewnie jest jakies rozwiazanie tego.
Nie bede zakładac nowego tematu, a czy Diesle maja rowniez Turbo chłodzone wodą? czy olejem?
Temperatura spalin w benzynie jest o kilkaset st C wyższa niż w sadzo-miotaczu, więc być może takie ekstra- chłodzenie ma sens.
Komentarz
-
-
pascal u mnie właśnie takie coś czuć, bardziej bym powiedział że w przedziale 2-3 tys. Może się mylę ale wydaje mi się, że to po części zależy od paliwa. Zobaczę jak będzie kiedy następny raz zatankuję inne paliwo na innej stacji, może zatankuję verwę albo po prosty 98 octanowe paliwko. Na razie muszę wyjeździć to co mam w baku i później zobaczę.Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
plicha,wydaje mi sie że u mnie paliwo nie ma tu nic do rzeczy, zaobserwowałem natomiast, że objaw jakby ustąpił gdy spadła temperatura i teraz jest chyba ok ( a może to autosugestia) natomiast w lato strasznie mnie to denerwowało. cóż będę się pod koniec października wybierał na przegląd po 30 tys to powiem żeby mi dokładnie sprawdzili co i jak(p.s. licznik serwisowy wybije chyba co do joty bo juz 29tys ponad przejechałem i jeszcze mnie nie wzywa )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79Zamieszczone przez Julekgz tego co słyszałem dzisiaj od "serwisanta" w ASO to w 1.4 TSi jest turbina ze zmienną geometrią... osobiście już zdążyła mi się raz wyłączyć, poza tym niedomaga
(lekko szarpie) pomiędzy 2k a 3k obrotów...
Czy jakieś błedy masz w związku z tym?
Jak możesz opisac to szarpanie? Czy stuki też są?
Pozdrawiam,
Radek
Błąd się zapisał, mam w autku wydruk z komputera, jutro wstawię dokładny tekst. Jeśli chodzi o szarpanie, to jest ono powiedzmy "subtelne" za każdym razem, z kolei od czasu do czasu jakby traci na moment moc, po czym wyrywa do przodu... nie wiem czym to może być spowodowane... Jeśli chodzi o paliwo, to 99% tankowań to 98 ultimate na BP, myślę, że w miarę porządne, choć kto wie...
Komentarz
-
-
Tankuję PB 95 na dobrych stacjach benzynowych i nie cuduje z PB 98 bo nie ma sensu. Osiągi są takie same a cena znacznie niższa. Pewne jest to,że jak tankujemy paliwo na dobrych stacjach to nic się nie powinno dziać z autem. Jeżeli producent zaleca tankowanie paliwa PB 95 to można przyjąć że wie co jest optymalne do danej jednostki napędowej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez mirek_p11Osiągi są takie samesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydNatomiast jak grzejesz na autostradzie 160 - 180 kmh i nagle zjedziesz na stację to powinineś rzeczywiście odczekać te 2 - 3 min (turbina się potrafi kręcić z prędkościami równymi kilkunastutysięcy rpm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JulekgBłąd się zapisał, mam w autku wydruk z komputera, jutro wstawię dokładny tekst
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Ja mam zrobione 11500km przez 6 miesięcy i jak dotej pory nie zauważyłem żadnych niepokojacych objawów.
Z tego co przeanalizowałem posty na naszym forum jak i na innych z grypy VAG zauważyłem ciekawostkę:
w różnych modelach sinlika (ropa i benzyna) problemu z nierówna pracą TURBO jest wynikiem problemu regulacji ciśnienia. W 1,9 TDI z turbo ze zmienna regulacją zacinał się drugi pierścień - ciśnienie rosło zbyt mocno i silnik wchodził w stan awaryjny. W silniku 1,8T jest zawór - jak w przywołanym dokumencie na początku - N249 który reguluje cisnienie. W początkowej wersji guma parciała i tracił szczelność i auto nie chciało przyśpieszać. Teraz ten zawór jest poprawiony. W 1,4 TSI jak widać sa aż 4 czujniki cisnienia i temperatury i wyżej wspomniany zawór N249 do regulacji ciśnienia. Cała ta kombinacja czujników może wprowadzać w przeróżne błędy i szarpania silnika.
Osobnym tematem są wtryski w silnikach benzynowych i paliwo.
Jeśli się wam przydaża szarpanie silnika wydaje mi się aby posprawdzać te czujniki. Nie mam pomysłu jak. Czy dynamicznie jak Turbo w 1,9 TDI czy poprostu przez podłączenia kompa i wyszukanie błędów.
Myslę że nalezy uzbroić sie w cierpliwość do rozpracowania tego motoru i do znalezienia jego słabego punktu.
pzdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pascalplicha,wydaje mi sie że u mnie paliwo nie ma tu nic do rzeczy, zaobserwowałem natomiast, że objaw jakby ustąpił gdy spadła temperatura i teraz jest chyba ok ( a może to autosugestia) natomiast w lato strasznie mnie to denerwowało. cóż będę się pod koniec października wybierał na przegląd po 30 tys to powiem żeby mi dokładnie sprawdzili co i jak(p.s. licznik serwisowy wybije chyba co do joty bo juz 29tys ponad przejechałem i jeszcze mnie nie wzywa )Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
Komentarz