A po wpisaniu nowego VID PID zapisałeś sobie nowe wpisy przyciskiem "Save template" przed zaprogramowaniem, po wyjęciu i wpięciu USB z powrotem powinno być już z nowym wykryte.
A po wpisaniu nowego VID PID zapisałeś sobie nowe wpisy przyciskiem "Save template" przed zaprogramowaniem, po wyjęciu i wpięciu USB z powrotem powinno być już z nowym wykryte.
Wow, dobry jesteś! Dzięki! Kabel Wykryło, po podpięciu do furki jest niezarejestrowany i praktycznie nie mogę nić zakodować.
5 kabli trzeba wlutować w sumie i zasilić do programowania. Kabel jest w podłużnej obudowie czy w małej? Ewentualnie otwórz go i zrób zdjęcie płytki. Albo z portu LPT można programować albo programatorem USBasp.
Można by wgrać wsad 12.10.3 od nowa, są 2 różne na necie, ale nie jestem pewny czy na 100% zadziała. Ciekawe jak ATF/GAL jest zaprogramowany że to miało działać.
Można by wgrać wsad 12.10.3 od nowa, są 2 różne na necie, ale nie jestem pewny czy na 100% zadziała. Ciekawe jak ATF/GAL jest zaprogramowany że to miało działać.
Masz na myśli wgrać mprogiem?
Czy wgrywając złą wersję można coś jeszcze zepsuć?
[Ciekawe jak ATF/GAL jest zaprogramowany....] o czym ty do mnie rozmawiasz.. :-)
Ja mam taki programator do atmeg, w najgorszym wypadku trzeba będzie chyba trzeba będzie zrobić go na 11.11.0. Wersji 12.10.3 jeszcze nigdy nie reanimowałem.
Czy ktoś może powiedzieć z jakimi wersjami działa.
Próbowałem uruchomić na wersji 11.11.2, 11.11.3 i 10.6.4 i na żadnej nie chcę się komunikować z autem, dodam że po podłączeniu w menedżerze urządzeń interfejs jest widoczny jako ross-tech hex usb.
NOTE: This is a hardware to revise only. If you don;t know how to revise and program software, we don;t suggest to buy it. Otherwise, we don;t supply any serveice and indemnity about software problem!!
.
Może to tylko goły kabelek i dopiero go trzeba zaprogramować?
Próbowałem uruchomić na wersji 11.11.2, 11.11.3 i 10.6.4 i na żadnej nie chcę się komunikować z autem, dodam że po podłączeniu w menedżerze urządzeń interfejs jest widoczny jako ross-tech hex usb
Te kable mają kombinowane wsady i nie zawsze działają z wyższymi wersjami, ale z 10.6.4 powinien.
Kabelek w ogóle przechodzi test?
Testowałem identyczny swego czasu może nawet i od tego samego sprzedającego i działał na wersjach 10.6.4 i 11.6.0.
Próbowałem uruchomić na wersji 11.11.2, 11.11.3 i 10.6.4 i na żadnej nie chcę się komunikować z autem, dodam że po podłączeniu w menedżerze urządzeń interfejs jest widoczny jako ross-tech hex usb
Te kable mają kombinowane wsady i nie zawsze działają z wyższymi wersjami, ale z 10.6.4 powinien.
Kabelek w ogóle przechodzi test?
Testowałem identyczny swego czasu może nawet i od tego samego sprzedającego i działał na wersjach 10.6.4 i 11.6.0.
po podłączeniu kabla do laptopa i wykonaniu testu mam taki komunikat
natomiast po podłączeniu kabla do auta coś takiego,
Maicroft, skąd ściągnąć inne sterowniki, u siebie mam wersje 2.6.2.0 z 2010.06.16, win xp, tak przynajmniej mówi menedżer urządzeń, ale patrząc wyżej na datę ze zdjęcia 02.06.01 to zupełnie się nie zgadza. Dziwne bo stery z wersji 10.6.4 i 11.11.2 są chyba takie same.
pzdr.
Komentarz