Pierwsze to mruganie awaryjek przy nagłym hamowaniu
A mnie się wydaje, że nie. Ja w każdym razie u siebie miałem dwie opcje dla hamowania awaryjnego: mruganie stopem, albo kierunkami (w opisie tej drugiej opcji jest wyraźnie powiedziane: "turn signal flash"). Miałem włączone to pierwsze, ale zmieniłem na kierunki. Dlaczego? Bo świecący stop i włączone awaryjne, to dosyć jasny sygnał (hamuję + coś się dzieje :wink: ). A miganie stopem to nawet w sumie nie wiem, jak w Skodzie wygląda - ktoś wie?
mniej więcej tak:
Dzięki . To już wiem, że dobrze zrobiłem. Nie wiem jak Wam, ale mnie by się to raczej skojarzyło z hamowaniem pulsacyjnym. Czyli prędzej: "uwaga, hamuj ostrożnie", niż "...gwałtownie". A może to inaczej ma działać: "patrz, komuś się ABS zepsuł, hamuj ile pary w nodze, bo nigdy nie wiesz, na czym on zaraz wyląduje" :szeroki_usmiech
:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
w skodzie nie wiem ale pamietam moje zdziwienie gdy lece trasa i nagle swiatla a volvo przede mna zaczyna mi mrugac swiatlami stopu. Dobrze widoczne ale dziwne uczucie na pierwszy raz
a ja mam pytanie z innej beczki: przy fabrycznych czujkach cofania - przód i tył - czy można tak to zakodować, że np. przód reaguje zawsze, jeżeli podjedzie się do przeszkody zbyt blisko?
Jeździłem ostatnio Insignią i Astrą IV i zauważyłem, że nie trzeba włączać wstecznego lub ręcznie uruchamiać czujek, żeby zareagowały.
Ok udało się włączyć przeciwmgielne jako światła do jazdy dziennej.
Teraz chciałbym je przyciemnić o 50%, próbowałem wpisywać według opisu w bajcie 8
ale wpisując tu wartość 50 i po zatwierdzeniu włączają się światła mijania przyciemnione o te 50% a nie przeciwmgielne.
Proszę o pomoc w którym bajcie szukać tego żeby dotyczyło przeciwmgielnych.
Bawiąc się znalazłem takie ale nie do końca wiem do czego służą więc nic nie ustawiałem.
Właśnie wyszła beta 11.10.0
Zaraz idę zobaczyć co nowego...
i jak tam? Pojawiły się jakieś aktualizacje ?
[ Dodano: Pią 11 Lis, 11 00:06 ] Zaktualizowałem co nie co narzędzie ... skupiłem się na module 09 dla O2 FL (centralna elektryka) i z nowości : - współpraca z LCode
- podpowiedzi przy porównywaniu bitów
- 2 wersje językowe (nie pytajcie dlaczego )
Aktualnie wygląda to tak:
Narzędzie napisane jest w EXCELu. Do jego poprawnego uruchomienia wymagana jest włączona obsługa makr. Makra są bezpieczne i wolne od wirusów.
Hasło do archiwum zip: ciszaOCP
Jeśli ktoś będzie miał problemy z obsługą narzędzia, proszę pytać - z chęcią odpowiem
[ Dodano: Sob 12 Lis, 11 10:30 ]
wczoraj pojawiła się nowa wersja 11.11.
Ponoć zawiera nową wersję LCode??
Witam
1.Mam włączony tryb amerykański świateł i jest wszystko ok. Jednak jak zostawię na włączonych światłach mijania i wyjmę kluczyk ze stacyjni to nie ma sygnalizacji piszczyka.
2. Uaktywniłem TPMS I nie mogę skasować kontrolki w grupie 42 absu. Cały czas się świeci. Pompa MK60.
już kiedyś poruszyłem temat ale nic to nie dało a w serwisie patrzą na mnie jak na wariata stąd dalej pytam- czy ktoś może powiedzieć gdzie można znaleźć ustawienie w vcds przy jakiej temperaturze wyłącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych. Fabrycznie ustawione jest to na +20 stopni, chciałbym tę wartość podnieść na powiedzmy +23 stopnie, a dlatego że w czasie deszczu w lecie średnia temp. na zewnątrz jest +21+22 stopnie a podgrzewanie lusterek nie działa więc może się da podnieść te wartości?
jesteś pewien, że jest takie odcięcie grzania ze względu na temperaturę? czyli ustawiasz pokrętło na grzanie, a to i tak nie grzeje, bo jest za ciepło?
Ponowię za Biszczu pytanie ----> jak ustawić w sterowniku 1K0 937 085 H (O2 Tur)częstotliwość maźnięć wycieraczkami? VCDS11.3.0, 10.6.4 wywala jakiś błąd klikając na Wischer ...czy da się to zrobić?
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
jesteś pewien, że jest takie odcięcie grzania ze względu na temperaturę? czyli ustawiasz pokrętło na grzanie, a to i tak nie grzeje, bo jest za ciepło?
no właśnie, bo mi się wydaje, że lusterka jak tylna szyba, grzeją określony czas i tylko ten czas można ustawiać
[ Dodano: Pon 05 Gru, 11 21:56 ]
Zamieszczone przez PAOLO ESCO
jak ustawić w sterowniku 1K0 937 085 H (O2 Tur)częstotliwość maźnięć wycieraczkami?
Witam :wink: , mam pytanie czy można to sprawdzić :?: wiem że jest słabo czytelne ops:
odnośnie Hill Hold Control zaznaczyłem tą opcje :shock: oraz Speed Signal Output Active w pozostałych nie grzebałem. :diabelski_usmiech
Langusta, sprawdź w blokach pomiarowych w ABS ( o ile pamiętam to blok pomiarowy 004 ) czy masz sygnał ze wszystkich czujników ( w sensie czy jest w ogóle zainstalowany czujnik przyspieszenia do HHC ) i czy po tym kodowaniu nie wywala błędu w ABS.
Komentarz