cisza, dziękuję!
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Mihau, wejdź w centralną elektrykę, i w kodowaniu bajt 5 i 6 trzeba ustawić->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckZamieszczone przez Super_BeZamieszczone przez 1 6 DPierwsze to mruganie awaryjek przy nagłym hamowaniu:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
opel vectra C/signum ma tak samo->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
a ja mam pytanie z innej beczki: przy fabrycznych czujkach cofania - przód i tył - czy można tak to zakodować, że np. przód reaguje zawsze, jeżeli podjedzie się do przeszkody zbyt blisko?
Jeździłem ostatnio Insignią i Astrą IV i zauważyłem, że nie trzeba włączać wstecznego lub ręcznie uruchamiać czujek, żeby zareagowały.
Komentarz
-
-
Ok udało się włączyć przeciwmgielne jako światła do jazdy dziennej.
Teraz chciałbym je przyciemnić o 50%, próbowałem wpisywać według opisu w bajcie 8
ale wpisując tu wartość 50 i po zatwierdzeniu włączają się światła mijania przyciemnione o te 50% a nie przeciwmgielne.
Proszę o pomoc w którym bajcie szukać tego żeby dotyczyło przeciwmgielnych.
Bawiąc się znalazłem takie ale nie do końca wiem do czego służą więc nic nie ustawiałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezWłaśnie wyszła beta 11.10.0
Zaraz idę zobaczyć co nowego...
[ Dodano: Pią 11 Lis, 11 00:06 ]
Zaktualizowałem co nie co narzędzie ... skupiłem się na module 09 dla O2 FL (centralna elektryka) i z nowości :
- współpraca z LCode
- podpowiedzi przy porównywaniu bitów
- 2 wersje językowe (nie pytajcie dlaczego )
Aktualnie wygląda to tak:
Narzędzie napisane jest w EXCELu. Do jego poprawnego uruchomienia wymagana jest włączona obsługa makr. Makra są bezpieczne i wolne od wirusów.
Hasło do archiwum zip: ciszaOCP
Jeśli ktoś będzie miał problemy z obsługą narzędzia, proszę pytać - z chęcią odpowiem
[ Dodano: Sob 12 Lis, 11 10:30 ]
wczoraj pojawiła się nowa wersja 11.11.
Ponoć zawiera nową wersję LCode??
Komentarz
-
-
Któraś beta 11 już miała nowszy Lcode 1.0.3.6.
W 11.11 widze plik ABSu nowszy z 2 listopada 2011 może jakieś nowe opisy w adaptacjach będą.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
już kiedyś poruszyłem temat ale nic to nie dało a w serwisie patrzą na mnie jak na wariata stąd dalej pytam- czy ktoś może powiedzieć gdzie można znaleźć ustawienie w vcds przy jakiej temperaturze wyłącza się podgrzewanie lusterek zewnętrznych. Fabrycznie ustawione jest to na +20 stopni, chciałbym tę wartość podnieść na powiedzmy +23 stopnie, a dlatego że w czasie deszczu w lecie średnia temp. na zewnątrz jest +21+22 stopnie a podgrzewanie lusterek nie działa więc może się da podnieść te wartości?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjesteś pewien, że jest takie odcięcie grzania ze względu na temperaturę? czyli ustawiasz pokrętło na grzanie, a to i tak nie grzeje, bo jest za ciepło?
[ Dodano: Pon 05 Gru, 11 21:56 ]
Zamieszczone przez PAOLO ESCOjak ustawić w sterowniku 1K0 937 085 H (O2 Tur)częstotliwość maźnięć wycieraczkami?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Langusta, sprawdź w blokach pomiarowych w ABS ( o ile pamiętam to blok pomiarowy 004 ) czy masz sygnał ze wszystkich czujników ( w sensie czy jest w ogóle zainstalowany czujnik przyspieszenia do HHC ) i czy po tym kodowaniu nie wywala błędu w ABS.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz