Pytanie teoretyczne do bardziej zorientowanych. Obecnie używam VCDS 12.12 od naszych skośnookich przyjaciół i problem jest w tym, że różne sterowniki w różnych autach nie zapisują nowego kodowania. Nasi przyjaciele z dalekiego wschodu twierdzą, że to problem samochodu a nie ich kabelka. Wydaje mi się to jednak mało realne, bo próbowałem w kilku samochodach i za każdym razem to samo. VCDS pokazuje "codding accepted", ale jednak nie jest "accepted" - zostaje stare. Kto wg Was może mieć rację?
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
rafiki, czasami też tak mam. Pomaga mi opcji kilkukrotnego wyłączenia i włączenia zapłonu i reset programu vcds. Śmiem twierdzić że to jednak kabelek.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiWydaje mi się to jednak mało realne, bo próbowałem w kilku samochodach i za każdym razem to samo. VCDS pokazuje "codding accepted", ale jednak nie jest "accepted" - zostaje stare. Kto wg Was może mieć rację?
Komentarz
-
-
rafiki, w jakich autach Ci nie działa? masz 12.12.0 czy 12.12.3? Na tym drugim zmieniałem swoja i maola RSke (MY15), do tego jedna MY16 i działało bez problemu (z wyjatkiem led w tablicy rejestracyjnej). Co dokładniej CI nie wchodzi? Bo nie mialem problemu do tej pory...
Zawsze mozesz zamowic 15.7 Moj juz w drodze, za jakies 3-4tygodnie pewnie dotrze, jak sprawdze dam znac.
Komentarz
-
-
rafiki, Mam juz zamowiony z tego co sprawdzilem na Ali, to 4dni temu wysłany droga lotnicza. Wiec jest cien szansy ze w przyszlym tygodniu dotrze do mnie Bede mial w lapach, to podziele sie wrazeniami. Choc sadze ze w O1/O2 to zmian nie bedzie raczej.. Zmowilem bo dla O3 troche rzeczy powinno byc wiecej
Komentarz
-
-
rafiki, 12.12.3 jak juz pisalem, dzialalo mi na trzech roznych O3 RS - MY15 i MY16. Nie mniej jak dostane do swoich lap 15.7 to opisze co i jak
btw - ktos sie orientuje czy wystarczy jak wywale 12.12.3 z dysku (+ sterowniki) i zainstaluje 15.7 od zera? czy lepiej walnac formata? W sumie roznica to czas poswiecony, bo i tak mam windows tylko do tego postawiony...
Komentarz
-
-
Posiadam vcds 12.12 i nie mogę zakodować trybu amerykańskiego w OIIFL AMBIENTE. Zmieniam w BAJT 11 BIT 0 i coś mi nie chce się zakodować,jak inaczej to sprawdzić(zrobić)?p.s. Czy można kodować na włączonym silniku czy trzeba na zapłonie,bo przy ostatniej zabawie padł akumulator.Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
jak już kodujesz "z ręki", to przed naciśnięciem ESC, musisz przejść do innego bajtu i wtedy możesz nacisnąć ESC. Możesz też się wrócić i sprawdzić, czy kodowanie przed chwilą wpisane z ręki jeszcze tam jest i dopiero nacisnąć ESC. Po prostu przy kodowaniu z ręki, LCode nie zapamięta tego co robisz, bez kliknięcia w inny bajt.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz