piotrek_02ks, pewnie, że można :wink:
Witaminka :lol:
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Witam.
Za dużo tu czytać, za dużo szukać.
Więc mam pytanie:
Czy jest możliwość zmiany softu w kablu VAG002 z wer. 1.84 na wer.1.92
ewentualnie proszę o jakiś link lub post z witaminką.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez micho_mWłączyłem miedzy innymi coming home uruchamiane manetka od kierunkowskazów co podobno było niemożliwe w moim samochodzie. I teraz nie wiem czy ktoś wcześniej mi złe powiedział czy jednak vag can pro ma większe możliwości.
Zostaw komentarz:
-
-
A czy vag can pro różni sie skutecznością od vcds-a? Pytam bo ostanie kodowalem kilka rzeczy w aucie przy pomocy tego pierwszego. Włączyłem miedzy innymi coming home uruchamiane manetka od kierunkowskazów co podobno było niemożliwe w moim samochodzie. I teraz nie wiem czy ktoś wcześniej mi złe powiedział czy jednak vag can pro ma większe możliwości.
Zostaw komentarz:
-
-
Trudno powiedzieć. Na pewno obok VCDSa jest to tani, legalny sprzęt.
Musisz doliczyć sobie 120 PLN rocznie abonamentu na aktualizacje. Generalnie support jest totalnie do dupy - najszybciej poprzez niemieckie forum, albo teraz wprowadzili system ticketów. Na początku byłem mega wkur....y na to mienie w poważaniu klientów. Na szczęście niemiecki reseller/twórca forum dużo pomaga. Co śmieszne aktualne instalki można znaleźć właśnie tam a nie na oficjalnej stronie VCP.
Co do merytoryki - nie spodziewaj się cudów. Kabel jak kabel. Ma trochę większe możliwości niż VCDS z racji tego, że twórcy mają w dupie jakieś zabezpieczanie się przed głupotą użytkowników jak robi to wszystkobojący się VCDS. Poza tym nowe procedury są żywcem przenoszone z Odisa czy VASa. Jak im się chce to wrzucą coś ekstra jak chociażby możliwość włączenia VIM w MQB czy kodowania ABS (ABS akurat można gdzieś wytrzasnąć kalkulator akurat). Tak, że - kabel jak kabel. Do działalności myślę OK.
Jeżeli masz VASa, to jest to kolejne uzupełnienie posiadanego arsenału.
Idealnie byłoby mieć GeKo z Odisem Online, ale to już wyższa szkoła jazdy i nie jest to tanie, choć nie niemożliwe. Ktoś tu ma o ile kojarzę.
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, warto inwestować w VCP+K mając VCDSa? Pytam pod kątem prowadzenia działalności i możliwości kodowania/adaptacji MQB.
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, No pewnie że mam kamerkęi większego problemu nie ma, bo bez to sobie nie wyobrażam tam parkować...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez DeoEnriquez, nabyłeś może VCP+K?
Zamieszczone przez WM66Enriquez, CholeraPrzydałoby mi się to... Bo parkowanie robię na styk :diabelski_usmiech żeby garaż się zamknął
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez WM66A daj spokój, szeroki w ch.... a długość ma 4,7m ... Nie wiem jak można zrobić tak garaż, no ale cóż ludzie rózne pomysły mają
Zostaw komentarz:
-
-
Maicroft, A daj spokój, szeroki w ch.... a długość ma 4,7m ... Nie wiem jak można zrobić tak garaż, no ale cóż ludzie rózne pomysły mają
Zostaw komentarz:
-
-
spj, No właśnie u mnie to jest na styk, muszę się oprzeć o gąbki żeby się dało zamknąć bramę, jeszcze będę musiał z salonu dorwać 2x taką gabkę i będzie lepiej.
Zostaw komentarz:
-
-
WM66, Ja mam podobnie, chociaż nie tak ekstremalnie i poradziłem sobie w ten sposób, że położyłem paletę Euro tak, żebym dobijał do niej kołem i zaparłem ją o ścianę.
Zostaw komentarz:
-
-
Enriquez, CholeraPrzydałoby mi się to... Bo parkowanie robię na styk :diabelski_usmiech żeby garaż się zamknął
Załączone pliki
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez WM66A ja mam takie pytanko, czy jest opcja przekodowania "Pitania" czujników parkowania ? W sensie żeby to szybkie "Pitanie" było jak np: do przeszkody został 1cm ?? ( Chodzi o O3 )
Zostaw komentarz:
-
-
A ja mam takie pytanko, czy jest opcja przekodowania "Pitania" czujników parkowania ? W sensie żeby to szybkie "Pitanie" było jak np: do przeszkody został 1cm ?? ( Chodzi o O3 )
Zostaw komentarz:
-
-
rafiki, Wyłączenie dziennych ręcznym w O2 FL następuje po zmianie kodowania wpisując z palucha w bajcie 11 na 81 w miejsce 80
Zostaw komentarz:
-
-
Bajt 11(???) bit 0.
Nie pamiętam, ale jest jeden z wartością 80 - zmieniasz na 81.
Zostaw komentarz:
-
-
Da się w O2FL ustawić dzienne w tryb amerykański? Szukałem w kodowaniu, ale nie znalazłem.
Zostaw komentarz:
-
-
tylko O2 ma zmianę czasu rozświetlania i gaszenia kornerów
Zostaw komentarz:
-
-
Czyli prawdopodobnie nie da się zmienić czasów w pewnych sterownikach i pozostają tylko domyślne (fabryczne).
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: