Vag002. Dziala pod vcds 11.06 i 12.12 ale sciagne 11
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Oficjalna 14 będzie pewnie z numerkiem 14.14 coś mnie się wydaje. A Beta 14.8.1 raczej działa normalnie z kablami oryginalnymi.http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
Gdybym na tym zarabiał kupiłbym oryginał ale że używam go z ~4x w roku (zawsze prywatnie) nie bardzo się opłaca... spytałem bo mogę niedużym kosztem zmienić mój 9.12 na 12.12 tylko nie wiem czy jest sens skoro "niebawem" wychodzi 14.x - pytanie ile to niebawem będzie (tydzień, miesiąc, pół roku...?)
Komentarz
-
-
Nikt mi nie odpowiedzial w dziale O1 wiec moze tutaj
Panowie potrzebuje Waszej konsultacji. Wiem, ze kreci się tu sporo ludzi, ktorzy mają grubą wiedzę w temacie.
Ale do rzeczy.
Nie wiem jak (tzn. wiem ale chyba coś zle robie) uruchomić tryb BASIC SETTING w silnikach TDi PD 170 KM (BRD/BVA/BMN etc). Procedura mowi wyraznie np. dla sprezarki :
- wejdz w Basic Settings
- wybierz "turbocharger"
- pedał hamulca i "gazu" powinny byc wcisniete jednoczesnie
I tak robie ale nic sie nie dzieje.... nie włącza się tryb wykonawczy. Możecie podpowiedzieć - gdzie jest haczyk, albo co robie nie tak ??Przemek
DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GeraltGdybym na tym zarabiał kupiłbym oryginał ale że używam go z ~4x w roku (zawsze prywatnie) nie bardzo się opłaca... spytałem bo mogę niedużym kosztem zmienić mój 9.12 na 12.12 tylko nie wiem czy jest sens skoro "niebawem" wychodzi 14.x - pytanie ile to niebawem będzie (tydzień, miesiąc, pół roku...?)
Zamieszczone przez przemikNikt mi nie odpowiedzial w dziale O1 wiec moze tutaj
Panowie potrzebuje Waszej konsultacji. Wiem, ze kreci się tu sporo ludzi, ktorzy mają grubą wiedzę w temacie.
Ale do rzeczy.
Nie wiem jak (tzn. wiem ale chyba coś zle robie) uruchomić tryb BASIC SETTING w silnikach TDi PD 170 KM (BRD/BVA/BMN etc). Procedura mowi wyraznie np. dla sprezarki :
- wejdz w Basic Settings
- wybierz "turbocharger"
- pedał hamulca i "gazu" powinny byc wcisniete jednoczesnie
I tak robie ale nic sie nie dzieje.... nie włącza się tryb wykonawczy. Możecie podpowiedzieć - gdzie jest haczyk, albo co robie nie tak ??
Nie ma potrzeby wciskania gazu i hamulca jednoczesnie do tej operacji.
Komentarz
-
-
Witam.
Jestem nowy na forum więc jeśli nie tu pisze to przepraszam.
Posiadam interfejs (hex+can) Vag 12.12 (chiny) otrzymałem program płytkę z oprogramowaniem ale niestety została uszkodzona.
Poszukuje programu vcds pod ten interfejs najlepiej PL, mógłby ktoś podrzucić?
Nie wiem czy mogę podać adres e-mail do wysłania ale zaryzykuje ([email protected])
Z góry dzięki za każdą pomoc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maniu2907Witam.
Jestem nowy na forum więc jeśli nie tu pisze to przepraszam.
Posiadam interfejs (hex+can) Vag 12.12 (chiny) otrzymałem program płytkę z oprogramowaniem ale niestety została uszkodzona.
Poszukuje programu vcds pod ten interfejs najlepiej PL, mógłby ktoś podrzucić?
Nie wiem czy mogę podać adres e-mail do wysłania ale zaryzykuje ([email protected])
Z góry dzięki za każdą pomoc.
BTW pod Chiński klon raczej nie licz na polskiego VCDS-a
Komentarz
-
-
Dzięki kolego,
niestety jednak program nie współpracuje z kabelkiem.
Port status ok
Interface: Not Found
Odkurzyłem starego łapka i mam program VCDS DRV 12.12.2 który bez problemu działa z kabelkiem, niestety jest on w j. niemieckim. W dodatku nie ma możliwości zgrać plików na innego kompa, (systemy operacyjne takie same XP)
Komentarz
-
-
Enriquez, he he
też 14.10 mam->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
krzynol, zobacz tą zadymę na forum ross-techa
albo oni się rozwijają, albo dalej będą klepać interfejs dla dzieci
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Marcin, opór ze strony chłopaków z RT przed wdrożeniem czegoś nowego, jest dla mnie zrozumiały.
Tam mają US&A i każdy domorosły "specjalista" jak coś uwali w aucie przy użyciu VCDSa, to będzie miał do nich pretensje i będzie ich ciągał po sądach.
Ja powoli dojrzewam do zakupu VCP (wprawdzie nie wiem po ..uj, ale lepiej mieć niż nie mieć )Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
Brawo Marcin z tym requestem, lepiej później niż wcale - oczywiście dla RT. Byłoby pięknie za cenę VCDS-a (nawet oryginalnego, bo w porównaniu z VASEM cenowo wypada bezkonkurencyjnie) mieć trochę więcej niż standardowe kodowanie. Jak dla mnie tłumaczenie, że można uwalić moduł jest bez sensu - w bajcie 18 też jest na czerwono wspomniane że zmiany niosą ryzyko - nie znam się nie ruszam. To samo z bezpośrednim dostępem do EEPROM-u.
Komentarz
-
-
tak jest, w USA lawyer'y rządzą !->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zawsze mogą udostępnić te komórki, których przestawienie nie jest groźne, a na pewno bajt 18 nie uwali bordnetza. Co więcej, można sobie przed zabawą zapisać te wartości i do nich wrócić. Co za problem zrobić menu jak ruscy w vag helperze. Ale nie - bo nie i już. A Sebastian to już za każdym razem ma jakąś kontrę, podobnie jak Jack. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że Ross-Tech też nie bierze do swojego produktu danych z kosmosu, tylko po prostu analizują pliki vasa czy odisa (które są pisany otwartym tekstem) i wrzucają do siebie. Ot cała filozofia. Podobnie VCP i cała reszta "szpeców". Więc VW powoli wziął się na sposób i część robi online, więc takie fejsy niedługo odejdą do lamusa. Więc albo się wezmą do roboty, albo nie będzie klientów.
Deo, nad VCP to się zastanów ze 3 razy - nie jestem przekonany do tego, że da się tym zrobić znacząco więcej niż tym, co masz. Do tego ich forum jest jakieś dziwne - stroją jakieś fochy, jakby zapomnieli z czego żyją.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz