leon5f, odczytałem i pojechałem do ASO, gdzie stwierdzono, że nie ma żadnego błędu
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
Panowie, prośba o pomoc dla laika w tej kwestii. Chciałbym zakupić sprzęt, dzięki któremu mógłbym podłączyć moją Octavię do laptopa (auto jak w profilu, rocznik 2006). Przeczytałem kilka stron tego wątku, popatrzyłem na Allegro, ale w sumie do końca nie wiem co będzie mi potrzebne tudzież na co się zdecydować.
Zakładając zatem, że mam laptopa prosiłbym o wskazanie wręcz palcem co powinienem zakupić. Kabel - jaki? Oprogramowanie - jakie (może jakaś darmowa alternatywa)? Coś jeszcze?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Deoleon5f, odczytałem i pojechałem do ASO, gdzie stwierdzono, że nie ma żadnego błędu
Komentarz
-
-
Czy ktos sie z takim czyms spotkal.
MAm dolozony czujnik deszczu(dzialal przez pewien czas a pozniej padł).Mam w;lacznik AUTO i jak jest wpozycji AUTO to nie dzialaja cornery i halogeny przy wstecznym biegu.Jak recznie przelacze na swiatla mijania to wszystko działal.
Moze wlacznik jest walnięty?!Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Sorry za lekki OT ale poszukuję pewnych i działających sterów do VCDS 912ENG.
Jest ktoś w stanie pomóc ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgglu5asz, a może jak masz walnięty czujnik deszczu/zmierzchu to trzeba go odkodować?
Wlacznik AUTO zakodowany,ale wiadomo na AUTO tylko dzienne sie swieca-a jak zakoduje czujnik swiatła to w pozycji AUTO mijania cały czas świecą.Kupie nowy czujnik i sprawdze to.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
Da rade jakos podgladac przy pomocy Advanced Measuring Blocks wartosci pol ktore nie sa opisane w labelach?
Jedyny sposob jaki udalo mi sie wymyslec to zrobienie wlasnych labeli ktore by mialy opisy dla tych pol, niestety labele zrodlowe sa zakodowane a przepisywanie recznie wszystkiego raczej mija sie troche z celem.
Komentarz
-
-
Zaawansowane bloki pomiarowe są w plikach rod opisane, to jak je ręcznie przepisywałeś?http://chomikuj.pl/lusob/VCDS
Trochę plików do VCDS, zapraszam
Komentarz
-
-
lu5asz, wklejam jak powinien być zakodowany czujnik deszczu/zmierzchu po dołożeniu. Kodowanie z tematu Enriquez-a na innym forum:
W bajcie 21, bit 5 zaznaczamy, że jest czujnik
W bajcie 17 zaznaczamy:
Bit 4 - Assistance Driving Light Active - sterownik wtedy wie, że ma wyłacznik z AUTO
Bit 5 i 6 - uruchamiamy Coming/Leaving Home
Bit 3 - uruchamiamy coming/leaving home przez halogeny (wedle uznania)
W bajcie 12 - ODZNACZAMY bit 2, zgodnie z opisem 0 = Automatic
W czujniku RLS sprawdzamy sobie Bajt 0, czy wszsytko jest tak jak chcemy.
RLS powinien być oryginalnie zakodowany na Coding: 0730ED
Komentarz
-
Komentarz