VCDS 10.6

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jakubd
    Ambiente
    • 2009
    • 165

Pamiętam, że u mnie (w VCDS 10.6.3) po prostu jest opcja CH/LH przez fron fog lights - ale bajtu i bitu nie zapamiętałem (ale mogę sprawdzić na jutro, bo muszę zejść do samochodu z komputerem, bo niestety LBLe do tego sterownika mam zakodowane). Z tym, że ja mam sterownik "1K0 937 087 J" (literka J na końcu), a ten człowiek zmienia coś zupełnie od czapy (bixenony sobie włączył) i do tego w sterowniku w wersji D.
    Natomiast nie mam pewności jak to jest z przełącznikiem - ja zostawiam samochód na AUTO, wtedy CH/LH działa. W pozycji 0 działają tylko światełka w lusterkach (o ile nie są złożone).
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• DARO_83
      Classic
      • 2010
      • 20

No ja mam sterownik 1K0 937 087 D i mam VAG 10.6.0 i wg jego wskazówek to nic nie dało jutro będę cofał do poprzednich ustawień.
      O2 1.8 TSI 2010

Komentarz

• Enriquez
        RS
        • 2009
        • 7685
        • Superb III (3V3)

powinieneś w bajcie 17 zaznaczyć bit 3

tu masz rozpiskę
        Pozdrawiam
        Marcin

Komentarz

• obrus
          Elegance
          • 2011
          • 783
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez piotrcar
          jak sprawdzic czy mam zakodowane kierunkowskazy przy gwaltownym hamowaniu??hamowalem mocno wczoraj z 100 do 0 i nic sie nie wlaczylo
          Spróbuj szybko przelożyć nogę z gazu na hamulec naciskając go gwałtownie.

Komentarz

• lukash3
            Classic
            • 2007
            • 6

witam! nie kupowałem jeszcze niczego u chinoli: DHGate jedna sztuka wychodzi 36,5$ czyli koło stówki. Mam liczyć na jakieś cła, vat? Czy brać tę wersję 11.2? z góry dzięki za odpowiedź

Komentarz

• witam! nie kupowałem jeszcze niczego u chinoli: DHGate jedna sztuka wychodzi 36,5$ czyli koło stówki. Mam liczyć na jakieś cła, vat? Czy brać tę wersję 11.2? z góry dzięki za odpowiedź
              witaj,

ja mam do odsprzedania kabel, który funkcjonuje z 10.6.4 oraz 11.2 do wyboru więc możesz sobie wybrać wersję bardziej odpowiednią. Z moich obserwacji obie są równie skuteczne.

Komentarz

• Enriquez
                RS
                • 2009
                • 7685
                • Superb III (3V3)

panowie, dawno już o tym nie pisałem, ale ten wątek jest o kodowaniu a nie o chińskich kablach, handlu i dopytywaniu się co obsłuży ten a co tamten kabelek, dla których przewidziano ten oto wątek:

Pozdrawiam
                Marcin

Komentarz

• Zamieszczone przez Enriquez
                  ale ten wątek jest o kodowaniu
                  no,
                  i dlatego słusznie padło tu pytanie, czy z wersją VCDS 11.2 Beta da się coś ciekawego zrobić i czy wnosi coś (nowego) do ogólnej sprawy

wskazany przez Ciebie wątek ulega stopniowej deaktalizacji

jak ktoś zapyta o pinologię czy wbudowane chipy w kabel to ewentualnie można jeszcze go tam posłać.

pozdrawiam,
                  Krzysztof

Komentarz

• Enriquez
                    RS
                    • 2009
                    • 7685
                    • Superb III (3V3)

Wersje 11.x nic nie wnoszą nowego do Octavii, jest dodany VW Crafter i specjalne moduły do niego i to tyle. Być może w następnej wersji będzie uwzględniony feedback od użytkowników co do modułu 09 i 01 Engine, 17 Instruments. Wszelkie nowinki można wyczytać na vwvortex.com (http://forums.vwvortex.com/forumdisp...agnostic-Forum) i pogadać z twórcami programu. Między innymi stąd bierze się to co pojawi się w następnych wersjach.
                    Pozdrawiam
                    Marcin

Komentarz

• bartprokop
                      Classic
                      • 2011
                      • 9

Nowy Tour

Pacjent: Nowy Tour, sterownik: 1K0 937 085 H (auto mojego taty)

Kilka pytań początkującego:
                      1. Czy żeby wyłączyć dzienne przez zaciągnięcie hamulca ręcznego (pozycja 0 przełącznika) to wystarczy tylko wyzerować najmłodszy bit w bajcie 11 tym?
                      2. Czy dołączony tu plik: 09_Cent.Electr.lbl można stosować w Octavia Nowy Tour? Mam VCDS 10.6 i nie wszystkie opcje mi pokazuje.
                      3. Nie działa mi autoscan w tym aucie. Działą natomiast autoscan z moją Octavia II z 2008 r. Rozumiem, że zbyt stary VCDS?
                      Bartek

Komentarz

• Enriquez
                        RS
                        • 2009
                        • 7685
                        • Superb III (3V3)

1. NIE, bitowi 0 trzeba nadać wartość 1
                        2. TAK
                        3. Raczej tak
                        Pozdrawiam
                        Marcin

Komentarz

• obrus
                          Elegance
                          • 2011
                          • 783
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ja jak na siłę wskazałem ten plik .lbl to w zakładce 09 (VCDS 10.6.3) miałem faktycznie język polski. Niestety po następnym odpaleniu programu okienko z long coding uciekało poza ekren i nie dało mi się go ustawić jak trzeba. Ponieważ musiałem użyć programu bardzo pilnie nie walczyłem dalej a przeinstalowałem go i jest po staremu czyli en.

Komentarz

• bartprokop
                            Classic
                            • 2011
                            • 9

Enriquez: bardzo dziekuje za merytoryczna odpowiedź.

obrus: ja sobie obliczenia wykonam poza vcsd - odpale long coding helpera, przelicze, zapisze w notatniku a potem tylko wstawie do VCSD i tyle, "nic nie będe mieszał", bo po co .
                            Bartek

Komentarz

• piotrcar
                              Rider
                              • 2010
                              • 641

a czy ktos wie co trzeba przestawic aby w rs gdy przelacznik jest w pozycji auto swiecily sie tylko ledy z przodu???teraz mam tak ze w auto swieca ledy,tylne postojowki oraz osw.tablicy
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• Enriquez
                                RS
                                • 2009
                                • 7685
                                • Superb III (3V3)

piotrcar,

odpowiednia wartość bajtu 18 powinna rozwiązać temat, aczkolwiek jeżeli masz starsze oprogramowanie w sterowniku to pozostaje niestety ASO (coś mi się przypomina, że robili to za free kiedyś).
                                Pozdrawiam
                                Marcin

Komentarz

• piotrcar
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 641

kurcze pomocy.dzis zmienilem ustawienia w bajcie 18 ale nic tym sobie nie polepszylem tylko pogorszylem.....po zmianie nic sie nie dzialo a po powrocie do wartosci z przed zmiany przestaly mi sie swiecic ledy z przodu a z tylu swieci tylko gorna czesc lampy a dolna nie.kurcze pomocy jak to teraz naprawic.teraz mam takie kodowanie

Komentarz

• Enriquez
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7685
                                    • Superb III (3V3)

to sobie zmień na 5B ... i nie kombinuj więcej w tym bajcie
                                    Pozdrawiam
                                    Marcin

Komentarz

• piotrcar
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 641

ale w bajcie 18 nie ma 5B

[ Dodano: Czw 30 Cze, 11 06:10 ]
                                      jest tylko to co w tej tabelce

Komentarz

• Enriquez
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 7685
                                        • Superb III (3V3)

pewnie że nie ma, trzeba wpisać z ręki w okienko na górze i nacisnąć strzałkę w dół a następnie w górę
                                        Pozdrawiam
                                        Marcin

Komentarz

• seba210
                                          Ambiente
                                          • 2011
                                          • 233

Panowie potrzebuje zrobić takie dwa featuresy w O2FL 2011
                                          • - cornery
                                            - gaszenie dziennych po zaciągnięciu ręcznego. W chwili obecjej palą mi się dzienne "w halogenach" jak mam przełącznik ustawiony na 0 i tak jest ok, ale chciałbym by gasły gdy zaciągnę ręczny

Jest szansa by zrobił mi to ktoś w Krk bądź okolicach za przysłowiowego "browara" ?
                                          Czy prawdą jest że po przeglądzie w ASO może być tak że ASO mi to wyłączy?
                                          Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• Enriquez
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 7685
                                            • Superb III (3V3)

zajrzyj na spot krakowski
                                            Pozdrawiam
                                            Marcin

Komentarz

• piotrcar
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 641

enriquez dziekuje bardzo za pomoc wpisalem to co mowiles i troche pomoglo tzn tyl sie juz swieci caly osw tablicy tez ale....

przelacznik w pozycji 0 swieca sie ledy z przodu
                                              przelacznik w pozycji auto swieca sie xenony ale ledy gasna i wogole nie swieca
                                              przelacznik w pozycji postojowe swieci tylko tyl a z przodu ciemno
                                              przelacznik w pozycji normalne swiatla swieca tylko xenony i tyl a ledy nie chca sie zapalic

i jeszcze jest tak ze swiatlo hamulca mam u gory lampy a przeciwmgielne na dole

mogl bys jeszcze cos doradzic aby to naprawic???

[ Dodano: Czw 30 Cze, 11 21:22 ]
                                              teraz mam takie kodowanie

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

poza postojowymi to tak ma właśnie być...
                                                czy wywala jakiś błąd żarówek na desce?

spróbuj jeszcze na wszelki wypadek 33 i 39

swoją drogą zamiast robić zdjęcia, po prostu wklej kodowanie, bo nie idzie tego przepisać.
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• piotrcar
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 641

nie ma bledu zarowek.wczesniej mialem tak ze w pozycji zero swiecily sie ledy
                                                  w auto swiecily ledy i tyl albo ledy xenony i tyl
                                                  w postojowych swiecily ledy i tyl
                                                  a w normalnej pozycji swiecily xenony ledy i tyl
                                                  a teraz ledy nie chca swiecic

a i jeszcze z tylu jest odwrotnie hamulec u gory a przeciwmgnielne na dole

Komentarz

• Enriquez
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7685
                                                    • Superb III (3V3)

noto wcześniej miałeś źle, niezgodnie z kodeksem, gdyż przy światłach mijania LEDy muszą zgasnąć. A z tyłu NORMALNIE hamulce są na górze a przeciwmgielne na dole a nie odwrotnie.

Jeżeli na 5B w pozycji postojówki świecą się postojówki w reflektorach głównych a nie LEDY to masz wszystko OKI!
                                                    Pozdrawiam
                                                    Marcin

Komentarz

Pracuję...