u mnie postojowki nie dzialaly od poczatku jak kupilem samochod ledy sa zamiast postojowek, a co do swiatel z tylu to masz racje tak powinno byc ze stop u gory a przeciwmgielne na dole.wieczorem sprobuje przekodowac i zobaczymy co bedzie.a jakie jeszcze wartosci mozna wpisac w bajcie 18?
VCDS 10.6
Zwiń
X
-
w kazdym rs swiatla postojowe sa w ledach...tak troche zglupialem i poszedlem do salonu sie zapytac jak to jest i, w miejsce swiatla postojowego jest wsadzona taka niebieska imitacja zarowki a ledy sa jako swiatla do jazdy w dzien i jako postojowki.
w salonie stoi rs kombi ale bez czujnika swiatla i deszczu moge go jutro wypozyczyc i sprawdzic jakie ma kodowanie,tylko mam pytanie czy bit 18(w opcji bez czujnika deszczu i swiatla) jest taki sam dla samochodow z czujnikiem czy nie???
Komentarz
-
-
Możemy coś takiego ogarnąć w O2FL elegance (el. składane lusterka)? Chodzi o automatyczne składanie lusterek po zamknięciu samochodu z pilota.
W linku G4, ale dziś widziałem nowego leona z takim motywem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAmyWYPK4PU&feature=related[/youtube]kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Witam
Mam takie małe pytanie na które szukam odpowiedzi i z mojego grzebania po forum i necie nic nie wynika..chodzi mi o dawkę paliwa dla silnika alh. Mianowicie wymieniłem wtryski na te od asv i po wymianie dawka wynosi ok 4.6mg/R . A czytałem że po wymianie wtrysków dawkę trzeba zmniejszyć, aktualnie przy tej wartości auto podkapca dosyć nieznacznie. Wtryski pewne sprawdzone po regulacji i jaka powinna być dawka na tych wtryskach?Octavia AMBIENTE Ice 1.9 tDI
Komentarz
-
-
Przyłączę się do dyskusji, czy ktoś z kolegów ogarnął temat halogenów jako światła dzienne w OII z ksenonami przed FL??? Trochę szkoda mi tych ksenonów ;-)... Będę wdzięczny za informację, próbowałem już paru sztuczek ale bez rezultatów...Były: Fiat 126P 0.65 - 21 KM / VW Passat 1.6 - 110 KM / Volvo V40 2.0T - 170 KM 290 Nm
Jest: Skoda Octavia II 2.0 TDI - 152 KM 353 Nm ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matejPrzyłączę się do dyskusji, czy ktoś z kolegów ogarnął temat halogenów jako światła dzienne w OII z ksenonami przed FL??? Trochę szkoda mi tych ksenonów ;-)... Będę wdzięczny za informację, próbowałem już paru sztuczek ale bez rezultatów...@200KM
Komentarz
-
-
wkleję tu post z innego wątku, powinien być tutaj:
ok, temat halogenów jako dzienne w FL:
bajt 14 bit 1 active - trzeba to włączyć, żeby było ok, no chyba, że ktoś ma wersję z halogenami bez dziennych, wtedy można użyć
leaving / coming home / automatyczne światła z czujnikiem deszczu/zmierzchu:
bajt 17 bit 4 active - wtedy ożywa czujnik zmierzchu i przełącznik z funkcją Auto.
[ Dodano: Wto 05 Lip, 11 23:10 ]
matej,
gdzieś to można znaleźć na forum,
tryb amerykański trzeba wybrać i zakodować halogeny jako dzienne
tu masz stosowne wskazówki:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
A co z tym plikiem lbl można/należy zrobić i co on mi daje w przypadku używania VCDS-a ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Witam WSZYSTKICH,
potrzebuje pilnie POMOCY,
chce kupić HEX-CAN+USB do Passata B6,
jeden sprzedawca proponuje mi VCDS 10.6 EN za 130zł
a drugi VCDS 10.6.2 EN za 300zł,
ten 10.6.2 jest aż o tyle lepszy? czy ten sprzedawca mnie chce po prostu naciągnąć?
Jak to jest z tymi VCDS'ami jedne są po 100zł a drugi po 300/500...
czym one się różnią?
Mógłby mi ktoś pomóc?
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati_09-94jeden sprzedawca proponuje mi VCDS 10.6 EN za 130zł->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mati_09-94jaka jest różnica pomiędzy 10.6 a 10.6.2 ?--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez lookerA co z tym plikiem lbl można/należy zrobić i co on mi daje w przypadku używania VCDS-a ?Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
podpatrzeć trzeba jak się nazywają pliki w folderze vcds'a
i nazwać ten plik tak samo, ale umieścić w folderze \labels\user->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz