Podłączę się tutaj z tematem mojej walki z BT 3C8035730C.
MamO2 przed liftem z Maxi Dotem, Columbusem i przedliftową mulikierą.
Udało mi się podłączyć BT 3C8035730C do mojego auta i wygląda na to, że działa poprawnie. By to się powiodło, musiałem dokupić taki moduł:
jak się potem okazało , jest to produkt z firmy Auto-polar (co produkuje Polar fis advanced opisywany na forum - najprawdopodobniej Polar fis advanced też spowoduje pojawienie się tego nowego BT na przedliftowym maxdocie).
Udało mi się poprawnie sparować telefony z autem: HTC S8 (na windows mobile 8) oraz nokię 500 (po rSAP) i stara nokię 2700 też po rSAP.
HTC S8 nie ma rSAP więc sparował się "klasycznie".
Na zegarach widoczna książka, SMSy itp.
Jednym słowem dział.
No i byłoby fajnie, gdyby nie jeden problem. Mam przedliftową multikierę działającą z Columbusem (łatka dograna). Przed zainstalowaniem BT miałem lewe przyciski na kierownicy w wersji nie do telefonu (czyli mute, diming podświetlenia i te podwójne strzałki do zmiany stacji). Wszystkie przyciski poprawnie działały. Po zamontowaniu modułu BT, wymieniłem lewe przyciski na kierownicy na te do wersji z telefonem (czyli przyciski obsługi głosowej, dimingu podświetlenia kierownicy, oraz podniesiona oraz odłożona słuchawka telefonu).
Ku mojemu rozczarowywaniu przyciski do telefonu (podniesiona i odłożona słuchawka nie działają). Przyciski po prawej stronie kierownicy (zmiana stacji i natężenia głosu) działają, a z przycisków po lewej stronie kierownicy działają tylko:
komendy głosowe i diming kierownicy).
I teraz jak tu to zakodować, by przyciski do telefonu (te słuchaweczki) też zaczęły działać. Czy trzeba coś dokodować w module BT, czy może gdzieś w adaptacjach coś pozmieniać (kierownicy lub BT)?
W sterowniku kierownicy mam kodowanie 0003042.
POMOŻE KTOŚ?
A tak przy okazji potwierdzam, że moduł BT 3C8035730 (bez indeksu) łączy się poprawnie z Columbusem i wyświetla komunikaty na Maxdocie (i to bez tego wspomnianego modułu od Polara) ale mam problem ze sparowniem się z nowymi telefonami (HTC 8S był niekompatyilny).
KulfonP, akurat przy tym module 3C8 035 730 bez literki to same pytajniki są , to co on ma, a czego nie ma?
Z tego cu piszą tutaj to ma rSAP, książkę telefoniczną, historię połączeń itp.
LeszekK z tego co widziałem u siebie w kodowaniu modułu bluetooth i kierownicy są tam bity odpowiadające za obsługę przycisków telefonu (coś a'la PTT - Push To Talk) ale dokłądnie nie pamiętam.
moduł BT 3C8035730 (bez indeksu) łączy się poprawnie z Columbusem i wyświetla komunikaty na Maxdocie (i to bez tego wspomnianego modułu od Polara) ale mam problem ze sparowniem się z nowymi telefonami (HTC 8S był niekompatyilny).
bo ten sterownik obsługuje tylko rSAP, a handsfree nie
zobacz w blokach pomiarowych czy naciskanie tych guzików gdzieś coś zmienia
KulfonP
Ale ja mam sterownik pod kierownicą z wersji przed liftem i on ma bardzo prymitywne kodowanie:
0?xxxxx: Vehicle Type
0 = Normal
1 = Special Purpose (e.g., Taxi)
0x?xxxx: Transmission
0 = Manual Transmission
1 = Automatic Transmission
0xx?xxx: Steering Wheel
0 = Steering Wheel without Multifunction
1 = 3-Spoke Steering Wheel without Multifunction
2 = 3/4-Spoke Steering Wheel with Multifunction without Cruise Control
3 = 3/4-Spoke Steering Wheel with Multifunction with Cruise Control
0xxx?xx: Additional Equipment
+1 = Tiptronic (Shift Paddles)
0xxxx?x: Board Computer / Cruise Control System (CCS)
0 = w/o Board Computer and w/o Cruise Control System (CCS)
1 = with Board Computer and w/o Cruise Control System (CCS)
2 = w/o Board Computer and with Cruise Control System (CCS)
4 = with Board Computer and with Cruise Control System (CCS)
0xxxxx?: Rear Wiper
1 = Rear Wiper not installed
2 = Rear Wiper installed
i ja tu nie znajduję bitów odpoiadajćych za Puch to talk.
krzynol
Wczoraj nasiedziałem się w aucie, ale w blokach pomiarowych nie znalazłem tego odpowiadającego działaniu lub nie przycisków w multifunkcji.
Adaptations też były wyszarzone. Nie wiem czy ten sterownik takowe posiada.
Jedno co mogę powiedzieć, to miałem takie ustawienia, że w Columbuie miałem sterowanie głosem włączone i jednocześnie w module BT.
Takie ustawienie powodowało, że gdy wciskałem przycisk sterowania głosem w columbucie, to mogłem sterować i nawigacją i BT, ale gdy wciskałem przycisk sterowania głosem na kierownicy, to wyraźnie najpierw włączał się columbus (był gotowy na komendy) a sekundę potem odzywał się BT (inne głosy są dla Columbusa i BT) i wówczas tylko można było sterować BT. Jak sterowanie głosem wyłączyłem w BT, to columbus przejął kontrolę nad BT i teraz przycisk sterowania głosem w kierownicy włącza gotowość w columbusie i poprzez niego mogę sterować głosem zestaw BT.
To dowodzi, że przyciski w kierownicy komunikują się z BT, ale tak jakby sygnały wysyłane z przycisków rozpoczynania rozmowy i jej kończenia nie był rozpoznawane przez moduł BT. Chyba, że przyciski (te 2 ze słuchawkami są uszkodzone), tylko w których blokach pomiarowych to sprawdzić?
Wyświetla się napis PHONE (z dużych liter). Reszta opcji na MaxiDocie (Navigation itp.) wyświetlają się normalnie, czyli pierwsza litera duża a reszta małe np" Navigation"
Pytam się bo w Polar Fisie jest w tym miejscu puste pole i nie tylko u mnie u innych również przy emulowaniu nowego modułu w starych zegarach. Podobno nie umieją sobie z tym poradzić, mimo, ze są nowe wersje oprogramowania wydawane. W niczym to nie przeszkadza w użytkowaniu, porostu wiem, ze to jest moduł Bluetooth. Dzięki za info
No też się łamie przy wyjęciu i włożeniu modułu, ja dodatkowo podkleiłem mocnymi rzepami aby to się nie przesuwało. Gorzej jak pasażer nosi szpilki i nimi może rozdziobać ten styropian przez nieuwagę.
No też się łamie przy wyjęciu i włożeniu modułu, ja dodatkowo podkleiłem mocnymi rzepami aby to się nie przesuwało. Gorzej jak pasażer nosi szpilki i nimi może rozdziobać ten styropian przez nieuwagę.
Greg44 to niezłe modelki w szpilkach musisz wozić że tak daleko trzeba fotel odsuwać że aż bluetooth widać :shock: :diabelski_usmiech
W dniu dzisiejszym z racji wymiany telefonu na Galaxy S5 (rSAP) dokonalem upgrade'u modulu bluetooth z fabrycznego Premium o kodzie 5N0 035 730 B na 3C8 035 730 D (najnowszy, rok produkcji 2013). Mialo to rozwiazac probemy z praca z S5 (podlaczal sie do oryginalnego fabrycznego, pozwalal 1-2 zadzwoic a potem pomimo ze wygladalo iz nadal jest podlaczony przy probie wykonania polaczenia na inny numer lub polaczenia na numer mojego SIMa nie pozwalal na to - w rzeczywistosci SIM byl poza siecia i nie "wracal" do telefonu).
Modul wymienilem plug&play, wlaczylem zaplon i 2 razy otrzymalem komunikat... "check collant" na MaxiDOT. Po odlaczeniu i ponownym podlaczeniu modulu bledu nie bylo. Ale jest inny problem - nadal z S5. Telefon w kolko podlacza sie do auta i po kilkunastu sek. odlacza - i tak w kolko. Czy ktos kto ma ten modul (3C8 035 730 D) w O2FL i Galaxy S5 (Android 4.4.2) moze potwierdzic, ze dzialaja poprawne razem? Nadmienie, ze nie mam dostepu do VCDSa. Czy ew. kodowanie (jesli potrzebne - sprzedawca zapewnial, ze nie) moze zmienic to zachowanie? Po protokole HFP dziala poprawnie ale wiadomo, ze to nie to samo co RSAP (zew. antena, SMSy a z tym modulem podobno rowniez WiFi po aucie i stream audio z telefonu).
dziwne, IMHO coś z telefonem, wszystkie glaxy z moim przed FL modułem się łączą
ale tak to jest z softami telefonów
a może pomoże aplikacja rSAP ze sklepu gogle?
ja używam i 0 problemów
Komentarz