Stuki luz DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
    tylko to sie tyczy 1 czy 2 pytania mojego??
    drugiego.
    skrzynia jest jednak "normalną" skrzynią ze sprzęgłem\ami, więc nie pracuje 100% bezgłośnie, cos tam może być słychać, chyba nie ma się czym przejmować.
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• kmicio
      Ambiente
      • 2008
      • 233

Mam do posiadaczy DSG6 ogromną prośbę. Czy moglibyści podnieść lewą stronę przednią samochodu, wrzucić bieg i sprawdzić czy półoś u Was ma bicie osiowe ? Wczoraj znowu byłem u mechanika. Podnieśliśmy samochód i pomierzyliśmy bicia na piastach, flanszy ze skrzyni i półosi. Druga założona przez mechanika półoś krótka ma zajebiste bicie tak ze 4-5mm. Długa półoś niema bicia. Wjechaliśmy Leonem na kanał. Lewa strona w górę. Bicia brak - półoś pracuje w nim idealnie, ale to manual.

Teraz moja prośba, jakby ktoś nakręcił filmik telefonem nawet, półośki po podniesieniu jednej strony auta. Wydaje mi się że kupiłem krzywą półoś albo z zesranymi przegubami. Tylko co ciekawe pozamienialiśmy przeguby wewnętrzne stronami raz potem założyłem inny przegub wewnętrzny i dalej to zasmarkane bicie i trzęsienie mam :evil: . Już mnie szlag trafia, chciałbym zobaczyć jak to u Was wygląda z tą cholerną krótką półośką.
      *1B1B*1.8T*4x4
      *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• lorak999
        Classic
        • 2010
        • 4

Witam,
        posiadam ten sam problem ze stukami, w moim przypadku są one jeszcze niewielkie.
        Z tym że posiadam również inny problem, otóż gdy jadę jest wszystko ok, natomiast czasem jak zatrzymam pojazd np. na światłach czy cos to skrzynia mi wariuje. Mianowicie jak na komputerze pokladowym jest wyświetlone P,R,N,D,S to wszystkie te literki mi mrygają a ja nie moge ruszyć ani do przodu ani do tyłu. Gdy puszczę hamulec (a mam caly czas na D) to nic sie nie dzieje, zmieniam na N na R na P a literki nadal migaja i nic, dopiero wyłączenie i włączenie zaplonu pomaga. Spotkał się ktoś z takim problemem? to wina elektryki czy skrzyni? proszę o odpowiedź.
        Octavia 2 TDI DSG

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Zamieszczone przez lorak999
          Spotkał się ktoś z takim problemem?
          Ogladalem takie filmiki na YT - wszyscy tam mowili o walnietej mechatronice :? :?

Koszta ... sam zobacz na allegro :|
          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piotrek_gdy
            RS
            • 2008
            • 7723
            • Volkswagen
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

to wina elektryki czy skrzyni
            jak dla mnie to elektronika wariuje
            może sterownik ci pada?
            jaki masz przebieg i czy masz jakieś błędy?
            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Uszkodzona skrzynia, polecam jak najszybciej tym sie zajac, bo pewnego dnia moze to kosztowac najzwyklejsza wymiane skrzyni.
              Spritmonitor.de

Komentarz

• lorak999
                Classic
                • 2010
                • 4

ok ok wielkie dzięki, będe musiał to załatwić na biegu, jeszcze raz dziękówka.
                pozdrawiam
                Octavia 2 TDI DSG

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                  Rider
                  • 2010
                  • 474

lorak999, u mojej bratowej w Toyota Yaris z automatem (coprawda nie DSG) ale automat, dosłownie, dokladnie ten sam problem miała , ja jezdziłem, brat i ona po serwisach, wszyscy rece rozkladali, skonczylo sie na sprzedazy samochodu, praktycznie ciezko bylo jezdzic.
                  Niestety w Polsce nie ma nikogo od automatow, to loteria raz sie uda naprawa , a temu samemu juz sie nie uda przy nastepnym aucie itd.
                  [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen

Rekin Chlebojad, jest dobry serwis automatów w warszawie i drugi na śląsku
                    problem w tym, że większość właścicieli pojazdów za bardzo wierzy w możliwości ASO

ja właśnie odebrałem Honde z gwarancyjnej wymiany przekładni kierowniczej w ASO- auto ma niecałe 3 lata i 50Tkm- po wymianie przekladni ściąga, kierownica jest przekrzywiona pod katem 45 stopni i mam dyskotekę na desce bo jakiemuś głąbowi nie chciało się zaadaptować czujnika skrętu

więc myślę, że nie narzekajmy na nasze skodziny bo inne marki mają nie lepiej :twisted:

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• lorak999
                      Classic
                      • 2010
                      • 4

piotrek_gdy a możesz podac adres tego serwisu automatów albo jakąś stronke internetową to bym do nich podskoczył i zobaczył czy da sie cosz tym zrobic? byłbym wdzięczny.
                      Octavia 2 TDI DSG

Komentarz

• kmicio
                        Ambiente
                        • 2008
                        • 233

Koledzy mógłby ktoś zobaczyć z tą ośką krótką u siebie? Odezwę się może do Leszka on ma zakład może byśmy podnieśli jego auto i porównali. Bo już cholery dostaję z tym biciem/szarpaniem.
                        *1B1B*1.8T*4x4
                        *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

możesz podac adres tego serwisu automatów
                          lorak999, ale ty masz dsg
                          ktos na forum bodajże Maicroft podawal namiary na jakąś firme która naprawia dsg
                          zapytaj go pw albo użyj szukajki

Komentarz

• leszekmw
                            RS
                            • 2005
                            • 5356

kmicio, w nocy wróciłem z wakacji , jutro już bedę w zakładzie , jak trochę ogarne to spróbuje się z tym , zadzwoń i przypomnij mi proszę t.601923053

piotrekgdy łłłlooooo...gratki , podpis Ci się zmienił :szeroki_usmiech , jak znajdę troszkę czasu to poszukam , może jakieś zdjęcia gdzieś wkleiłeś...
                            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                            GVI 1.4TSI
                            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• piotrek_gdy
                              RS
                              • 2008
                              • 7723
                              • Volkswagen

leszekmw, zwłaszcza że mam prośbę- mogę zadzwonić?

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

piotrek_gdy, jasne,ale bym prosił jutro.

[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 11:34 ]
                                kmicio no i co? zgubiłem telefon do Ciebie..
                                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• BigLucek
                                  Classic
                                  • 2010
                                  • 8

namiar na serwis

[quote="piotrek_gdy"]Rekin Chlebojad, jest dobry serwis automatów w warszawie i drugi na śląsku
                                  problem w tym, że większość właścicieli pojazdów za bardzo wierzy w możliwości ASO

jest zakład ktory robi DSG w Poznaniu firma TEO MOTORS
                                  Jest pod Warszawą w Józefowie ale tego NIE POLECAM!!!!

Komentarz

• kmicio
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 233

Leszku dzięki za pomoc z półośką. Widocznie wszystkie DSG mają tak że ona lata jak linka po studni.

Problemem u mnie było plackowate zużycie opon na tyle i wchodził w rezonans z poszarpującym przodem. Teraz założyłem nowe zimówki na stalowych i nie telepie aż tak budą, natomiast czuje poszarpywania z przodu i jakieś wycie jakby łożysko w kole. Dodatkowo na wulkanizacji pokazał mi gościo że pękła guma na przegubie... Normalnie jak nie urok to sraczka .
                                    *1B1B*1.8T*4x4
                                    *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Zamieszczone przez kmicio
                                      Normalnie jak nie urok to sraczka .
                                      Te gumy bardzo czesto pekaja - ja mam juz 1 poloske ( tj przegub przez to do wymiany - ale wole polos, bo mam je za 600-700 zl nowe z dwoma nowymi ori przegubami )

Do tego tak jak kmicio napisal - plackowato zuzyte opony na tyle :evil: i autko tak terkocze. Wycie tez slysze - ale z tylu i nie wiem czy to nie wina opon po prostu.

Zmienie na zimowki, to sie pochwale.

No i aha - stukow jak znikly, tak do tej pory nie ma - teraz tylko wlasnie uszkodzony przegub przy skreconym kole delikatnie postukuje przy ruszaniu ... :twisted:

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                        Elegance
                                        • 2009
                                        • 771

Odgrzewam kotleta. Znajomy chciałby wymienić sam śruby - gdzieś była rozpiska w jakiej kolejności odkręcać śruby i jak mocno je dokręcić. Ktoś dysponuje jeszcze taką informacją?
                                        z góry dziękuje

Komentarz

• misiek^wro
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 8321

Nie bylbym soba, jakbym tego nie zarchiwizowal :twisted:

Komentarz

• OctaviaRS TDi
                                            Elegance
                                            • 2009
                                            • 771

misiek^wro, bro dla Ciebie

Komentarz

• Ruben
                                              Drive
                                              • 2010
                                              • 45

wczoraj wymieniłem śruby z podkładkami i... nic nie pomogło dalej sobie stuka
                                              Auto oczywiście w warsztacie zostało przejrzane i wszystko w zawieszeniu jest sztywne.
                                              Z moich obserwacji wynika że stuki pojawiły się po tym jak wymieniłem prawe łożysko zewnętrzne. hm. czy ktoś coś z tego rozumie?
                                              (mam skrzynię DSG)

Komentarz

• misiek^wro
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 8321

Ruben, no u mnie byly, jak zmienilem sruby dalej byly, pozniej wjechalem w wieksza dziure i ustaly. Definitywnie problem stukania przy dodawaniu gazu/odpuszczaniu gazu powstaje na skrzyni/polosiach. Czemu? Nie wiem :x

Wydaje mi sie, ze to normalny luz mechaniczny i nic z tym nie mozemy zrobic. Ostatnio mialem wymieniany przegub zew lewy. Po wymianie cos postukiwalo przy dodawaniu/puszczaniu gazu, ale tydzien po wymianie juz spokoj.

Czyzby TTTM ?

Komentarz

• tomek
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1078

Mam stuki i ja. Zauważyłem przy przebiegu poniżej 7000. Przy delikatnej jeździe, na niskim biegu (2-3) trzeba odpuścić gaz, tak aby zahamował silnikiem i nastepnie bardzo lekko przyśpieszyć. Słychać puk i czuć delikatnie na podłodze. Jest to trudno wyczuwalne i podejrzewam, że było to od nowości. Dodatkowo, jak jest zimny, to głośno (czasami nawet bardzo) stukają sprzęgła przy redukcji do 2 i chyba 3 biegu.
                                                  Jak się nie nasili, to radio głośniej i mam ten problem gdzieś - TTTM
                                                  O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• misiek^wro
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 8321

tomek, podziwiam, mnie to strasznie wk... i nawet radio nie pomaga, bo czuc stuk na budzie :szeroki_usmiech

U mnie wlasnie powrocily tydzien temu - a bylo 10 tysiecy km spokoju :evil:

Komentarz

Pracuję...