[O2] Dogrzewanie elektryczne
Zwiń
X
-
Mojej nagrzewnicy nie udało się włączyć za pomocą output test. Wstała dopiero po spełnieniu wszystkich warunków do załączenia
-
-
włąc zenie testowe nagrzewnicy tam będziesz miałZamieszczone przez natashA co to za opcja output test - 03?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam.
Czytając wątek zastanawiałem się czy mam u siebie dogrzewanie elektryczne.
Po dzisiejszym podpięciu auta pod komputer sprawa chyba się wyjaśniła.
Jest, ale uszkodzony element grzejny. Czy ma ktoś może na zbyciu nagrzewnicę po CAN 1K0 963 235 E?
Zostaw komentarz:
-
-
A co to za opcja output test - 03?
[ Dodano: Czw 02 Lut, 12 18:32 ]
Jak auto wróci do mnie to sprawdzę sobie bloki pomiarowe i powiem co tam widać.
Zostaw komentarz:
-
-
Strona 19 - wypisane warunkiZamieszczone przez natashPrzejrzałem 10 stron wstecz i nie znalazłem, ale przejrzę jeszcze razZamieszczone przez mrrudzinPrzejrzyj bloki pomiarowe to się dowiesz
Coś na temat pisałem kilka stron wstecz (o warunkach i pomiarach) - sprawdź sam jak masz VCDS.
.
Krzynol przepraszam, że trułem, ale skąd mi wiedzieć, że mam, a chyba nie działa :roll:
Strona 21 - wyniki pomiarów
Podłącz się VCDSem i sprawdź w blokach pomiarowych dlaczego nie startuje (sprawdź też czy i jakie jest napięcie, prąd i moc).
Zostaw komentarz:
-
-
Przejrzałem 10 stron wstecz i nie znalazłem, ale przejrzę jeszcze razZamieszczone przez mrrudzinPrzejrzyj bloki pomiarowe to się dowiesz
Coś na temat pisałem kilka stron wstecz (o warunkach i pomiarach) - sprawdź sam jak masz VCDS.
.
Krzynol przepraszam, że trułem, ale skąd mi wiedzieć, że mam, a chyba nie działa :roll:
Zostaw komentarz:
-
-
a dlaczego twierdzisz, że nie działa ? nie porównuj jej do farelki wolno stojącej i jej wydajności bo będziesz rozczarowany.Zamieszczone przez natashJakieś pomysły dlaczego mi się nie załącza?
Zostaw komentarz:
-
-
Przejrzyj bloki pomiarowe to się dowiesz
Zostaw komentarz:
-
-
w blokach pokazuje jaka moc jest generowana, jaki prąd pobiera
czy są wszystkie warunki spełnione do włączenia
Zostaw komentarz:
-
-
Właśnie widzę, że mam ale nie działa... błędów nie pokazuje. Coś można w niej zmierzyć, jak to działa ustrojstwo?Zamieszczone przez krzynolnatash, loru w trąbę Cię robi :szeroki_usmiech
masz nagrzewnicę CAN, a głowę zawracasz :shock:
Zostaw komentarz:
-
-
natash, loru w trąbę Cię robi :szeroki_usmiech
masz nagrzewnicę CAN, a głowę zawracasz :shock:
Zostaw komentarz:
-
-
Wejdź bodajże w meas.blocks i spróbuj odczytać prąd, napięcie, moc itp (powinieneś mieć odczyty na poziomie tego co ja wrzuciłem kilka stron wcześniej).Zamieszczone przez natashA jak to się ma do tego co znalazłem VCDSem przy okazji niestety błędów i problemów z odpalaniem :? ... Jest ta nagrzewnica czy nie?
Sprawdzałeś błedy nagrzewnicy?
Emulatora raczej nie wrzucili (istnieje cos takiego
) ?
Zostaw komentarz:
-
-
jak na mój gust to nie ma, wstawili emulator, żeby user grzebiąc VAG-iem poczuł się lepiej a podświadomość zatroszcz się o to żeby ciało poczuło ciepło :wink:Zamieszczone przez natashA jak to się ma do tego co znalazłem VCDSem przy okazji niestety błędów i problemów z odpalaniem :? ... Jest ta nagrzewnica czy nie?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam zamontowaną nagrzewnicę z CAN i mi też miga.
Aku wymieniony na nowy i jest to teraz trochę mniej widoczne. Pytałem o to elektryka z ASO i twierdzi, że tak może być, bo nagrzewnica załącza się pulsacyjnie i żaden akumulator nie jest w stanie skompensować poboru prądu. Ciekawe ile w tym prawdy.
Zostaw komentarz:
-
-
Krzych miałem tak samo i po zmianie aku ustąpiło, a nagrzewnica padła wcześniej, no chyba, że mruganie było przyczyną padającej nagrzewnicyZamieszczone przez jamesbondziojamesbondzio, prądu brak lub gdzieś słaby styk na przewodach do nagrzewnicy
Zostaw komentarz:
-
-
A jak to się ma do tego co znalazłem VCDSem przy okazji niestety błędów i problemów z odpalaniem :? ... Jest ta nagrzewnica czy nie?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja "auto" nie lubie bo czasem zrobi taką wichure w aucie, że kapelusz mi z głowy spada :helm , sam steruje nadmuchem.Zamieszczone przez adaścysterniarz,
Nagrzewnica włącza się też po prostu po przyciśnięciu przycisku 'AUTO'
[ Dodano: Sro 01 Lut, 12 08:48 ]
włączyć / wcisnąć ACZamieszczone przez lu5asza w manualu?
Chodzi o to żeby ECON był na OFF.
Zostaw komentarz:
-
-
a w manualu?Zamieszczone przez adaścysterniarz,
Zostaw komentarz:
-
-
cysterniarz,
Zostaw komentarz:
-
-
cysterniarz,
ten przycisk po prawej nad ogrzewaniem tylnej szyby to jest "odmrażanie" przedniej szyby, czyli dmuchawa na 3/4 mocy + załączona klima i dmucha tylko na szybę, ten przycisk obok regulacji grzania stołków to też dmuchanie na szybę ale pozostałe parametry są regulowane automatycznie, jak siła nawiewu czy temp nawiewanego powietrza.
Zostaw komentarz:
-
-
Trochę się pogubiłem
ops: Piszecie że nagrzewnica zimą załącza się automatycznie (klima włączona) niezależnie jak nastawiony jest nadmuch i wyłacza się jak temp wody osiągnie 75*.
W takim razie czym różnią się te 2 przyciski zaznaczone na czerwono:?:
Do tej pory żyłem w nieświadomości że nagrzewnicę włączam tym z lewej nad ogrzewaniem tylnej szyby.
Zostaw komentarz:
-
-
jamesbondzio, prądu brak lub gdzieś słaby styk na przewodach do nagrzewnicy
natash, no w tym wątku jest już wszystko co można o tym napisać
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: