[O2] Dogrzewanie elektryczne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• radekrp90
    odpowiedział(a)
    Temat już trochę leciwy ale pytanie nadal nie ma odpowiedzi - jak to jest z CAXA?
    Mam w B6 sterownik 03C 906 022 AJ (MED17.5.20) z softem 2341. Czy to ECU obsługuje grzałkę PTC w wersji bez CAN? Ewentualnie czy wystarczy samo wgranie oprogramowania.
    Ma ktoś to sprawdzone?

Zostaw komentarz:

• Romano123
    odpowiedział(a)
    Nagrzewnica zainstalowana Trochę trudności z przeciągnięciem kabli przez ściankę grodziową, razem około 4 godziny pracy i w końcu zimą będzie wiało od razu ciepłem

Zostaw komentarz:

• Romano123
    odpowiedział(a)
    Czy taką nagrzewnice http://allegro.pl/grzalka-nagrzewnic...281279315.html mogę zainstalować u siebie i zamiast pod komputer auta zrobić osobny włącznik do niej gdzieś z boku, żeby grzała wtedy kiedy będę potrzebował? czy muszę mieć tą z końcówką "E" ?

Zostaw komentarz:

• Romano123
    odpowiedział(a)
    No to widocznie nie ma w ogóle.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    to jest zwykła nagrzewnica wodna, obok powinna być druga-elektryczna

Zostaw komentarz:

• Romano123
    odpowiedział(a)
    Witam, Czy może ktoś mi powiedzieć czy moja nagrzewnica jest elektryczna czy nie? Wg elektryka który to oglądał nie jest ale jest możliwość zamontowania takiej nagrzewnicy. Numer katalogowy mojej nagrzewnicy: 1K0819031E. Posiadam Octavię II FL rocznik 2012 silnik 1,6 tdi 105KM.

Zostaw komentarz:

• siemi1
    odpowiedział(a)
    Koledzy a jak zweryfikowac Czy sie ma nagrzewnice czy nie?

Zostaw komentarz:

• kamil1919
    odpowiedział(a)
    Witam. walczę tydzień z tematem nagrzewnicy elektrycznej 1K0963235F. Nie mogę jej załączyć. Wymontowałem ją na krótko grzeje pięknie. Do kabli przy nagrzewnicy nie dochodzi napięcie. Jakieś przekaźniki są? (temp. ponizej +4, silnik mniej 70st, klima włączona)

Zostaw komentarz:

• szoso
    odpowiedział(a)
    Patrzyłem, że montaż nie jesteś jakoś mocno skomplikowany, ale i nie tani bo sama nagrzewnica potrafi kosztować parę stówek.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szoso
    Może kiedyś sobie ją dołożę
    oj warto :roll:

Zostaw komentarz:

• szoso
    odpowiedział(a)
    Dzięki za odpowiedzi, szkoda że jej nie mam. Może kiedyś sobie ją dołożę, chociaż zimy i tak coraz lżejsze :wink:

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szachu
    Nagrzewnica pewnie jest bo fizycznie szybciej czuć ciepło zimą.
    nie każda musi ją mieć może być tak jak mówi Ciacho123, zależy na jaki rejon europy

Zostaw komentarz:

• szachu
    odpowiedział(a)
    Nagrzewnica pewnie jest bo fizycznie szybciej czuć ciepło zimą.

Zostaw komentarz:

• Ciacho123
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szoso
    Na to wychodzi że nie wszystkie mają,
    Tak właśnie jest, zależy na jaki kraj została wyprodukowana Skoda. Wg producenta kraje na zachodzie są cieplejsze i tam nie trzeba nic dogrzewać. Moja jest rocznik 2011, modelowo 2012, wersja na Belgię i też nie posiada tego gadżeta, a szkoda.

Zostaw komentarz:

• szoso
    odpowiedział(a)
    To jak to w końcu jest, wszystkie O2 TDI mają te dodatkowe dogrzewanie czy nie? Bo już zgłupiałem. Mam wersje Elegance z 2006 roku, ale na wlepce nie mam podawanego kody wyposażenia dodatkowego ogrzewania.
    Mam taką samą Octavię jak ty (chyba że już jej nie masz), rocznik, kolor i też elegance. Ale do rzeczy, sprawdzałeś może organoleptycznie czy masz nagrzewnicę elektryczną?
    Na to wychodzi że nie wszystkie mają, dzisiaj dobrałem się do miejsca gdzie powinna być i pusto, nawet przewodów nie ma. Skoda jest sprowadzona z Holandii. Prócz skóry ma full wyposażenie, a nagrzewnicy brak, na wlepce również nie ma.
    włączyłem ogrzewanie przedniej szyby i po ok. 100-200 m leciało już ciepłe powietrze z nawiewów
    U mnie jest tak samo.

Zostaw komentarz:

• Sznurek
    odpowiedział(a)
    W dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi czy mogę w o2 fl zamontować nagrzewnice 1K0963235E ?? mam climatic

Zostaw komentarz:

• marekjab
    odpowiedział(a)
    Wielkie dzięki za odpowiedź. Tego się właśnie obawiałem. Jak się zrobi cieplej (lato) to się wezmę za dogrzewanie.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    marekjab, nie masz

Zostaw komentarz:

• marekjab
    odpowiedział(a)
    Witam Panie i Panowie.
    Jeszcze nie miałem okazji wypowiadać się na Forum OCP.
    Posiadam Octavie 2 Laurin & Klement 1Z3 z silnikiem BXE rocznik 2007 (data rejestracji 2 lutego 2007). Domyślam się, że auto było wyprodukowane wześniej. Skoda jest przeznaczona na rynek UK. Wiadomo, tutaj nie ma takich mroźnych zim. Przeczytałem cały temat od początku do końca i nie jestem pewien czy posiadam nagrzewnicę. W skrzynce z dużymi bezpiecznikami na listwie mam kilka wolnych miejsc i nie jestem pewien co i jak.
    Po podłączeniu kabelka w gateway nie mam ptaszka przy dogrzewaniu 7D AUX HEATER. Kiedy go dokoduję pojawia mi się całe stado błędów w różnych modułach odnośnie komunikacji z grzałką PTC. Alternator mam 120A.

Przyznaję się bez bicia, nie mam czasu na tyle aby sprawdzić, czy grzałka jest fizycznie w aucie. Podczas sprawdzenia grupy 16 w module silnika pojawia mi się 1 pierwsza i reszta 0. Podczas ustawienia na panelu climatronica temperatury maksymalnej pojawia się druga jedynka w pozycji 2 a pozostałe cyfry to 0.
    Bardzo bym prosił o podpowiedź jak to jest w moim przypadku.
    Bezpieczniki patrząc od lewej strony:
    1 200A
    2 80A
    3 50A
    4 wolne
    5 80A
    6 główny prąd
    7 wolne
    8 wolne

Posiadam zdjęcie ale nie wiem dlaczego nie mogę go umieścić na forum.
    Pozdrawiam.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• patryk23
    odpowiedział(a)
    krzynol, miał problem z podłączeniem w ,turze, bo pin gdzie trzeba było podpiąć się był zajęty i o ile pamietam to był climatic.

Zostaw komentarz:

• Sznurek
    odpowiedział(a)
    Heyyy

Przeczytałem wszystkie strony i zaś mętlik w głowie mam.

Czy do o2 FL Climatic mogę zamontować nagrzewnicę - 1K1 819 349 E (z can)
    i całe podłączenie robię według tutorial`u zamieszczonego, czy inaczej podłączenie jest przy climatic

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    dla nie-climatronika, tylko ustawione na full pokrętło temperatury włącza nagrzewnicę
    działą to poprzez zestyk specjalny na maksie pokrętła, podłączony analogowo do nagrzewnicy

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol
    Maicroft, nieprawda
    No to sa dwie opcje, nadmuch jak jest na full to tez wlacza, ale mozna ustawic nadmuch na 1/3 guzik z nadmuchem na szybe wcisnac i mamy cieplo.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez dawcio
    U mnie to działa po daniu na maxa ogrzewanie(ciepło) leci cieplejsze powietrze,a obroty się podnoszą do 1tys(na zimnym silniku)Czy to jest to dodatkowe ogrzewanie?
    jak najbardziej może być

Maicroft, nieprawda

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Guzik z nadmuchem na przednia szybe trzeba wlaczyc

Zostaw komentarz:

Pracuję...