Enriquez, jest kilka powodów:
- brak VAS'a
- brak wsadu z obsługą grzałki
- niechęć do ASO podczas zapłaty 150-200zł za 5 minut roboty.
- brak w necie szczegółowego opisu instalacji takiej grzałki.
oraz to że kupiłem już grzałkę z CAN'em i mam zamiar ją podłączyć
a co Cię powstrzymuje przed sflashowaniem ECU?
trwa to może z 5 minut, wypalisz przy tym ze trzy fajki z wrażenia, ale da się
przećwiczyłem to u siebie w zeszłym tygodniu - co prawda motywem był nowszy soft, ale ...
jakżeś sobie auto z tak zepsutą instalacją kupił, to się teraz męcz
hehe nie mam zepsutej instalacji tylko podgrzewaną przednią szybę, dlatego tyle kabli
grzałki 1k0963235f na przekaźnikach i 2óch bezpiecznikach 40 oraz 80A, która jest sterowana za pomocą ECU poprzez piny 70 oraz 71 również nie posiadam Początkowo przymierzałem się do jej zakupu.
Na allegro można kupić te grzałki już za 60zł ale bez flashowania ECU nie podziała nawet w autach po 2007 które są przygotowane pod takie grzałeczki i wyświetlają parametry w 16 grupie bloków pomiarowych ECU. 8) Dlatego kosztują 60 a nie 400zł.
[ Dodano: Nie 02 Lis, 14 21:28 ] sooper, jakżeś sobie auto z tak zepsutą instalacją kupił, to się teraz męcz :-)
grzałkę Ty najprawdopodobniej masz sterowaną dodatkowymi przekaźnikami montowanymi, przynajmniej w Octavii, nad modułem CECM. Taka instalacja ma swoje bezpieczniki dodatkowe, zlokalizowane na listwie PRZEKAŹNIKÓW!!!
coś jak na obrazku:
o grzałce w wersji CAN chyba myśleć nie powinieneś.
Zamontowałem dodatkową nagrzewnicę, działa. Czekam na duże mrozy aby stwierdzić wielkość satysfakcji
Odnośnie miejsca podłączenia do CAN, nie chciałem eksperymentować i wpiąłem się przy Climatronicu. Poszperałem w schematach elektrycznych i wyszło, że być może miejsce wpięcia nie jest dowolne. Z modułu J533 wychodzi kilka grup przewodów CAN. Na niezależnych przewodach/węzłach jest złącze diagnostyczne, na innych Climatronic, jeszcze na innych radio itd. Podczas programowania miałem zagwozdkę przy opisie - u mnie przy 7D jest Auxilary Heating, a nie jak w opisie Heater. Auxilary Heater to kolejna pozycja. Ostatecznie wybrałem 7D
Oby pan wiedzial na co patrzyl - ja juz jednego cwaniaka sprzedającego eFki jako Etki namierzylem. Zerowy kontakt po zadaniu pytania, czy opis aukcji zgadzal sie ze zdjęciami (w opisie podtyp E, na zdjęciach oczywiście podtyp F)
czy do testów sprawności taką nagrzewnicę można podpiąć w dowolnym miejscu do CAN, np. złącze diagnostyczne?
Niby można, abyś wiedział, które piny, tylko ja się podepniesz bezpośrednio do wtyczki to jak podepniesz interface diagnostyczny do auta? Generalnie na grzałkę trzeba podać jeszcze napięcie na te dwa grube śruby. Proponowałbym, jeżeli nie masz juz zakupionych z zarobionymi końcówkami przewodów do zasilania przez dobre przewody do awaryjnego odpalania auta, ale to ryzykowna operacja i na krótka chwilę. Generalnie przez kabelek diagnostyczny proponuje sprawdzić, że grzałka zacznie grzać to nie zawsze musi prawidłowo działać.
Udało mi się kupić nagrzewnicę, ale nie wiem czy jest sprawna. Chciałbym ją szybko sprawdzić, bez zbytniego rozbierania auta. W związku z tym mam takie pytanie: czy do testów sprawności taką nagrzewnicę można podpiąć w dowolnym miejscu do CAN, np. złącze diagnostyczne?
przede wszystkim to jest autonomiczny sterownik z wbudowanymi procedurami diagnostycznymi. Jeśli w pamięci sterownika błędów nie ma,nie ma co go męczyć, jeśli jest walnięty, sam sterownik Ci to zgłosi. Jeśli zgłasza błąd, nie ma co liczyć, że element jest sprawny - niektóre błędy zapamiętane w tym sterowniku powodują, że przestaje grzać całkowicie.
Zostaw komentarz: