[O2] Dogrzewanie elektryczne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    Potwierdzcie czy mam racje jak mam dogrzewanie po can to jest ono inteligetne w zaleznosci od temperatury zewnetrznej zalacza kolejne sekcje? Podpiolem druga i ciagnie 40a ok 550w telm zewnetrzna 13stopni

Zostaw komentarz:

• WIELKIBONGO
    odpowiedział(a)
    patryk23, nie znowu

krzynol, miał na mysli własnie tą,która Ty nabyłeś :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• patryk23
    odpowiedział(a)
    Znowu? Ja jedną od niego kupiłem ( ty mu składałeś set) krzynol,

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    WILEKIBONGO maił na sprzedaż

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    no już nie ma leży jedna sztuka obok mnie która była, mam nadzieję że działa dziś się okaże. Niestety ale żadkie są bardzooooooooo. Jak mi ta zadziała mogę odsprzedać do naprawy moją w rozsądnej cenie . Niestety z powodu że jest ich mało kosztują

Zostaw komentarz:

• robreg
    odpowiedział(a)
    FAAAAAAAAA...., ani jednej na allegro nie ma :shock: :shock: :shock:

Zostaw komentarz:

• LUKI
    odpowiedział(a)
    OT

kupię nagrzewnicę elektryczną 1K0 963 235 E :!:

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    Dalem nowa cyne na rezystorach i dodatkowo przegrzalem. Mam te dwa bledy o sterowniku i z35. Ten blad 00483 to ta elektronika czy cos gleniej jeszcze jest?

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    piotrgm, do został błąd 00361, czy 00483? Przelutowałeś ( dałeś nową "cynę"), czy tylko przegrzałeś płytkę gorącym powietrzem?

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    Na stronie 3ciej na jednej fotce ciagnie 53a czyli ok 710w. Dzis wieczorem wymontuje ja jesCze raz i jutro w pracy przelece lutownica ma coeple powoetrze. Co do kasowania to jest informacja ze oops the request to clerxodes wos not acknowledged by the control modul. Plese contact ross tech

[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 07:44 ]
    Mozesz podpiac u ciebie kabelek i zobaczyc ile ciagnie u ciebie pradu

[ Dodano: Sro 08 Paź, 14 22:32 ]
    dziś ja przelutowałem jeszcze raz ciepłym powietrzem ale niestety jest tak samojak było normalnie nie działa ciągle widzi błąd 00361 heater element for auxililary z35 014- defective a w teście działa ciągnie 50-52A ok 680-705W

przy jakiej to temp zewnętrznej powinno się załączyć???? Już zgłupiałem

[ Dodano: Sro 08 Paź, 14 22:38 ]
    właśnie przeglądam autoscana i znalazłem błąd powiązany z grzałką sterownika

00483 - Control Module for Auxiliary Air Heater
    004 - No Signal/Communication - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00100100
    Fault Priority: 2
    Fault Frequency: 4
    Reset counter: 28
    Mileage: 150693 km
    Time Indication: 0
    Date: 2000.00.00
    Time: 12:18:58

Zostaw komentarz:

• kowal 2002
    odpowiedział(a)
    piotrgm, jak nie możesz skasować błędu to znaczy, że nie naprawiłeś grzałki. Z fotek widać, że na Output test grzałka bierze ok. 50A ( ok. 670 W ) a powinna chyba ok. 30A więcej ( ok. 90 A - okolice 1000 W ). Wygląda jakby jedna sekcja nadal nie grzała... Sprawdź jeszcze raz czy wszystko dobrze polutowałeś.

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    a więc połączyłem się z blokiem i vcds nie mogę skasować tego błędu.

Ale wszedłem w blok 7d i nagrzewnica jest off mimo włączenia klimatyzacji nawiew na full temp na full i nic. Ale jak wymuszę w outach włączenie to działa i dopóki tu nie wyłączę to działa nawet po wyłączeniu silnika ale jak ty wyłączę to off w załączeniku fotki

zdjęcie 1 klima włączona nawiew max temp max

zdjęcie 2 włączony out

zdjęcie 3 po włączeniu test outa w blokach widoczne że działa

zdjęcie 4 po wyłączeniu testu

Zostaw komentarz:

• Sznurek
    odpowiedział(a)
    Panowie jak nie mogę się połączyć z blokiem 7D- to rozumiem że nie posiadam w samochodzie w/w dogrzewania ?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    piotrgm, w blokach masz wartości, jak najedziesz na okienko to Ci VCDS podpowie co do czego

[ Dodano: Pon 06 Paź, 14 13:17 ]
    i czytaj co napisałem wcześniej

Zostaw komentarz:

• patryk23
    odpowiedział(a)
    7D- w nagrzewnicę nie w silnik.

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    oki czyli rozumiem że wchodzę w silnik bloki i blok 1 od z35

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

a potem wykres

Fotosik.pl to idealne miejsce na Twoje zdjęcia i realizowanie pasji fotografią.

a jak wymusić jej odpalenie???

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    w blokach pomiarowych widać wszystkie parametry grzałki, a są tylko 3 czy 4 grupy pomiarowe
    nie koduje się tego sterownika, można tylko wymusić pracę w output testach

[ Dodano: Nie 05 Paź, 14 12:50 ]
    na 3 stronie wątku masz zdjęcia z VCDS'a

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    Powiedz gdzie to sprawdzic. Rano bede mial juz kabelek

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    greg44, dla analoga aż tak nie

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez piotrgm
    Nabylem na e-service vag002 . Na vcdsa 11.6. Niestety ale ja sterownie po can chyba. A powiwdz mi bo u mnie na kablach sterowania jest ciagle ok 3v to jest dobrze?
    Chłopie a o których ty kablach mówisz, tej czarnej wtyce z dwoma cienkimi kablami? To jest sterowanie po szynie Can, cyfrowe a nie analogowe, tam takie napięcia jest i nie ma co tam mierzyć.

Krzynol no w sumie tak, teoretycznie można policzyć ile grzałka ciągnie w danej chwili i da się wymusić załączenie w sterowniku silnika?

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    Nabylem na e-service vag002 . Na vcdsa 11.6. Niestety ale ja sterownie po can chyba. A powiwdz mi bo u mnie na kablach sterowania jest ciagle ok 3v to jest dobrze?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    greg44, w blokach pomiarowych silnika jest stan załączania przekaźników

Zostaw komentarz:

• rodaczek
    odpowiedział(a)
    piotrgm, Jak byś miał czas podjechać na spota w Wawce http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
    to prawie co poniedziałek jest kolega z kabelkiem

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    No ale jak mas grzałkę sterowana przez silnik, czyli nie widoczną w Can to jak to można sprawdzić? W grzałce nie ma elektroniki, jest tak samo podłączona bezpośrednio do akumulatora jak ta po Can, a sterownie jest przez dwa przekaźniki ze sterownika silnika.

Zostaw komentarz:

• piotrgm
    odpowiedział(a)
    oooo widzisz a napiszesz gdzie to zrobić?? pewnie w silniku i w blokach??

Zostaw komentarz:

Pracuję...