[O2] Dogrzewanie elektryczne
Zwiń
X
-
Potwierdzcie czy mam racje jak mam dogrzewanie po can to jest ono inteligetne w zaleznosci od temperatury zewnetrznej zalacza kolejne sekcje? Podpiolem druga i ciagnie 40a ok 550w telm zewnetrzna 13stopni
-
-
patryk23, nie znowu
krzynol, miał na mysli własnie tą,która Ty nabyłeś
:szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Znowu? Ja jedną od niego kupiłem ( ty mu składałeś set) krzynol,
Zostaw komentarz:
-
-
no już nie ma leży jedna sztuka obok mnie która była, mam nadzieję że działa dziś się okaże. Niestety ale żadkie są bardzooooooooo. Jak mi ta zadziała mogę odsprzedać do naprawy moją w rozsądnej cenie . Niestety z powodu że jest ich mało kosztują
Zostaw komentarz:
-
-
FAAAAAAAAA...., ani jednej na allegro nie ma :shock: :shock: :shock:
Zostaw komentarz:
-
-
Dalem nowa cyne na rezystorach i dodatkowo przegrzalem. Mam te dwa bledy o sterowniku i z35. Ten blad 00483 to ta elektronika czy cos gleniej jeszcze jest?
Zostaw komentarz:
-
-
piotrgm, do został błąd 00361, czy 00483? Przelutowałeś ( dałeś nową "cynę"), czy tylko przegrzałeś płytkę gorącym powietrzem?
Zostaw komentarz:
-
-
Na stronie 3ciej na jednej fotce ciagnie 53a czyli ok 710w. Dzis wieczorem wymontuje ja jesCze raz i jutro w pracy przelece lutownica ma coeple powoetrze. Co do kasowania to jest informacja ze oops the request to clerxodes wos not acknowledged by the control modul. Plese contact ross tech
[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 07:44 ]
Mozesz podpiac u ciebie kabelek i zobaczyc ile ciagnie u ciebie pradu
[ Dodano: Sro 08 Paź, 14 22:32 ]
dziś ja przelutowałem jeszcze raz ciepłym powietrzem ale niestety jest tak samojak było normalnie nie działa ciągle widzi błąd 00361 heater element for auxililary z35 014- defective a w teście działa ciągnie 50-52A ok 680-705W
przy jakiej to temp zewnętrznej powinno się załączyć???? Już zgłupiałem
[ Dodano: Sro 08 Paź, 14 22:38 ]
właśnie przeglądam autoscana i znalazłem błąd powiązany z grzałką sterownika
00483 - Control Module for Auxiliary Air Heater
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 4
Reset counter: 28
Mileage: 150693 km
Time Indication: 0
Date: 2000.00.00
Time: 12:18:58
Zostaw komentarz:
-
-
piotrgm, jak nie możesz skasować błędu to znaczy, że nie naprawiłeś grzałki. Z fotek widać, że na Output test grzałka bierze ok. 50A ( ok. 670 W ) a powinna chyba ok. 30A więcej ( ok. 90 A - okolice 1000 W ). Wygląda jakby jedna sekcja nadal nie grzała... Sprawdź jeszcze raz czy wszystko dobrze polutowałeś.
Zostaw komentarz:
-
-
a więc połączyłem się z blokiem i vcds nie mogę skasować tego błędu.
Ale wszedłem w blok 7d i nagrzewnica jest off mimo włączenia klimatyzacji nawiew na full temp na full i nic. Ale jak wymuszę w outach włączenie to działa i dopóki tu nie wyłączę to działa nawet po wyłączeniu silnika ale jak ty wyłączę to off w załączeniku fotki
zdjęcie 1 klima włączona nawiew max temp max
zdjęcie 2 włączony out
zdjęcie 3 po włączeniu test outa w blokach widoczne że działa
zdjęcie 4 po wyłączeniu testu
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie jak nie mogę się połączyć z blokiem 7D- to rozumiem że nie posiadam w samochodzie w/w dogrzewania ?
Zostaw komentarz:
-
-
piotrgm, w blokach masz wartości, jak najedziesz na okienko to Ci VCDS podpowie co do czego
[ Dodano: Pon 06 Paź, 14 13:17 ]
i czytaj co napisałem wcześniej
Zostaw komentarz:
-
-
w blokach pomiarowych widać wszystkie parametry grzałki, a są tylko 3 czy 4 grupy pomiarowe
nie koduje się tego sterownika, można tylko wymusić pracę w output testach
[ Dodano: Nie 05 Paź, 14 12:50 ]
na 3 stronie wątku masz zdjęcia z VCDS'a
Zostaw komentarz:
-
-
Chłopie a o których ty kablach mówisz, tej czarnej wtyce z dwoma cienkimi kablami? To jest sterowanie po szynie Can, cyfrowe a nie analogowe, tam takie napięcia jest i nie ma co tam mierzyć.Zamieszczone przez piotrgmNabylem na e-service vag002 . Na vcdsa 11.6. Niestety ale ja sterownie po can chyba. A powiwdz mi bo u mnie na kablach sterowania jest ciagle ok 3v to jest dobrze?
Krzynol no w sumie tak, teoretycznie można policzyć ile grzałka ciągnie w danej chwili i da się wymusić załączenie w sterowniku silnika?
Zostaw komentarz:
-
-
Nabylem na e-service vag002 . Na vcdsa 11.6. Niestety ale ja sterownie po can chyba. A powiwdz mi bo u mnie na kablach sterowania jest ciagle ok 3v to jest dobrze?
Zostaw komentarz:
-
-
greg44, w blokach pomiarowych silnika jest stan załączania przekaźników
Zostaw komentarz:
-
-
piotrgm, Jak byś miał czas podjechać na spota w Wawce http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
to prawie co poniedziałek jest kolega z kabelkiem
Zostaw komentarz:
-
-
No ale jak mas grzałkę sterowana przez silnik, czyli nie widoczną w Can to jak to można sprawdzić? W grzałce nie ma elektroniki, jest tak samo podłączona bezpośrednio do akumulatora jak ta po Can, a sterownie jest przez dwa przekaźniki ze sterownika silnika.
Zostaw komentarz:
-
-
oooo widzisz a napiszesz gdzie to zrobić?? pewnie w silniku i w blokach??
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: