piotrek_os, już to widze jak za szmatką latasz co 10km na 7-ce dziś :haha:
[O2] Lampa Soczewka Octavia 0II
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez AdamBpiotrek_os, już to widze jak za szmatką latasz co 10km na 7-ce dziś :haha:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBCo do spryskiwaczy czy one myją czy nie to czy przepisy mówią że mają przy ksenonach być?. Więc dyskusję od tego zacznijmy a nie od tego czy zmywają czy nie.
[ Dodano: Pią 20 Lut, 09 19:17 ]
Zamieszczone przez AdamBWięc dyskusję od tego zacznijmy a nie od tego czy zmywają czy nie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBkowal 2002, spryskiwacze podłączyłeś jak w oryginale czy osobnym włącznikiem ?
Co do tego czy mają one wogóle sens to pomimo, iż na poczatku też byłem sceptycznie nastawiony co do ich skuteczności, to muszę powiedzieć, że teraz zmieniłem zdanie. Oczywiście nie zapewniają idealnego zmywania reflektora, ale naprawdę działają i w odpowiednich warunkach, po spryskaniu poprawa widoczności ( oświetlenia drogi ) jest bardzo znacząca. Co do "odpowiednich warunków" to dobry efekt uzyskuje się tylko przy wyższych prędkościach ( gdzieś tak powyzej 80-90 km/h ) i podwójnym zmywaniu tj. najpierw lekkie zmoczenie reflektora i za ok. 15-20 sek spryskiwanie przez ok. 1-2 sek. wtedy brud jest "płynny" a pęd powietrza ładnie zbiera go z reflektora. Oczywiście wszyscy, wyposażeni seryjnie w spryskiwacze są pokrzywdzeni, bo nie mają praktycznie żadnej kontroli nad momentem i długością zadziałania spryskiwaczy reflektorów ( no chyba, że ktoś w czasie jazdy liczy ilość spryskiwań szyby :diabelski_usmiech ). Nie wiem na ile standardowo jest ustawiony czas spryskiwania, ale może trzeba by go trochę wydłużyć w VAG-u i wtedy efekt byłby lepszy... Ja ze swoich jestem zadowolony, choć... i tak codziennie rano, przed wyjazdem z garażu, przecieram lampy papierowym ręcznikiem i płynem do szyb :P ...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osze przy jakis tam mrozach, padajacym sniegu to te spryskiwacze moze nawet sie nie wysuna
Komentarz
-
-
kowal 2002, dokładnie tak jak piszesz w połączeniu z większa prędkością spryski efektywnie myją reflektor nawet sporo ubrudzony :!:
Andrev3, Możesz potwierdzić... Czy moje lampy były brudne na spocie jak wpatrywałeś się w xenon ? A od momentu kupienia auta ze szmatką się nie macały...
Pozatym według waszej teorii "bez wycieraczki lub szmatki nie umyje" to myjnie bezdotykowe tez nie myją auta ? To działa na tej samej zasadzie, wypuszczając płyn do spryskiwaczy pod sporym ciśnieniem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez liloMam od nowości spryski i tak jak piszesz tylko są do ozdoby bo bez szmatki nic się nie zdziała
Może to kwestia oczekiwańDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloMoże to kwestia oczekiwań
Ujmę to inaczej po spryskaniu 95% tego syfu co się nazbierał spływa i jest duża różnica miedzy tym fragmentem gdzie walą spryski a pozostałym reflektorem, inną kwestią jest też używany płyn do spryskiwaczy i jego właściwości myjące.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Wiem co jest przyczyną to banalne
Mam aktywowane światła do jazdy dziennej żeby o nich niezapomieć i w takim układzie spryski nie działają . A jak się zrobi ciemno i włączam światełta włącznikiem aby mieć podświetlenie wskazników to juz jest po ptakach :P brud na lampach zamocno się z nimi zjednoczył :diabelski_usmiech
ot i cała przyczyna braku efektywności spryskiwaczy , tak myslę :wink:Daniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Skowron...czy te reflektory to te które na allegro pojawiają się pod nazwą "pod xenon"?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
Spryskiwacze są do bani. Myją kiepsko, a tylko zużywają płyn. Jak je mialem, to starałem się myc szybę krótko, by nie zdarzyło zareagować mycie lamp, bo płyn szedł na marne. Powtórne mycie po kilkunastu sekundach daje jakieś tam efekty jak się wysiądzie z auta i poogląda lampe, ale obserwując z auta, nawet po ciemku, to nie widać zbytnio róznicy między lampami przed i po myciu. Finalnie lepiej wysiąść i przemyć niż liczyć na spryskiwacz. Zbędny bajer.
Abstrakcyjnie lepszy efekt praktyczny od spryskiwaczy dał by nakaz montażu chlapaczy, nawet dłuzszych, zeby właśnie bród z aut jadących przed nami nie walił po szybach i lampach.
Suma sumarum, montaż spryskiwaczy i samopoziomowania do ksenonow jest wymysłem by utrudnic życie i podnieść range lamp i samochodu. Praktyczne i naprawde wskazane wyposażenie nie jest prawnie wymagane, a takie gnioty są, a potem podstawą kontroli jest nie faktyczna jakość swaitła emitowanego przez auto, tylko wyposażenie.
Paranoja. :evil:Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mechollA jak poznać, że to soczewka np. od scauta a nie xenon < na co zwrócić uwagę > ?
i wlepa na lampie ( musi być 1Z1 xxx xxx - europejskie, bo 1Z2 xxx xxx to angliki )
Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Komentarz
-
-
dziś zamontowałem lampy soczewkowe do mojej octy. Lampy nowe VISTOEN zakładane na pierwszy montaż w fabryce. Czekam aż się ściemni żeby je przetestować. Na pierwszy rzut oka swiecą zdecydowanie lepiej od lamp refleksyjnych."Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
keraj998, Zapodaj fotki
[ Dodano: Sob 14 Mar, 09 15:40 ]
Zamieszczone przez kowal 2002Nie zawsze, ale często tak bywa. Np. do TEGO nawet wysłałem e-mail z informacją, że ta lampa to nie xenon tylko prawdopodobnie soczewka od Scout-a ( wystarczy obejrzeć dokładnie zdjęcia ) to się wielce oburzył, że się czepiam ...Daniel
Komentarz
-
Komentarz