keraj998 ,opowiadaj ile dałeś za soczwki, bo tak mocno tez nad tym myślę. Masz jakieś ekstra dotarcie do takich lamp??, czy to są org. daj jakieś zdjęcia. jak przebiegł montaż, czy faktycznie tak p&p?????
[O2] Lampa Soczewka Octavia 0II
Zwiń
X
-
lampy kupiłem po 655 PLN/szt. Powiecie, że dużo, w ASO chcieli prawie 1000 PLN/szt. Za zbliżone pieniążki można oczywiście kupić lampy ksenonowe, ale w moim przypadku wymagałoby to montażu spryskiwaczy i samopoziomowania, a to już grubsza robota. Lampy kupione od Maciejka (patrz ogłoszenia komercyjne). Są to lampy firmy Vistoen która produkuję lampy na pierwszy montaż do skody (oczywiście znajduje się na nich logo skody). Początkowo miały być do kompletowanego przeze mnie scouta ale postanowiłem do niego założyć xenony (w scoucie jest samopoziomowanie lamp soczewkowych).
Lampa nie wymaga żadnych przeróbek, różni się od zwykłych lamp refkleksyjnych oczywiście soczewką ale też sposobem montażu żarówki H7 (drucik podtrzymujący żarówkę w soczewkach jest umiejscowiony poziomo a w refleksyjnych pionowo). Wymieniając lampy zamontowałem do nich żarówki Philips Blue Vision, które wspólnie z soczewką dają naprawdę fajny efekt białego światła (pomimo że żarówka Blue to światło jest białe).
Dziś w nocy będę je testował."Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
jeżeli, któryś z kolegów będzie kupował lampy to warto zwrócić uwage na rodzaj zamontowanego sliniczka. W mojej octcie jast pozmiomowanie ręczne natomiast w scoutcie samopoziomowanie (kupowałem je do scouta a trafiły do octy).
Po pierwszych wieczornych jazdach wiem, że jazda nocą nabrała nowego wymiaru. Lampy wymagają ustawienia na stacji diagnostycznej. Zauażyłem, że wewnątrz reflektora pojawiła się mgiełka pary wodnej, ze wcześniejszego studiowania różnych forów internetowych oraz własnych doświadczeń wiem, że to przechodzi :diabelski_usmiech"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
w mojej octcie regulacja działa, natomiast w scoutcie do którego docelowo kupowałem te reflektory by nie działała. Tam jest samopoziomowanie i silnik krokowy. Do scouta, którego obecnie kompletuję zamówiłem xenony bo spryski i samopoziomowanie było w standardzie a lampy założyłem do octavii, chociaż nie planowałem. Kupując nie zwróciłem uwagi na rodzaj silniczka do regulacji lamp i musiałem zamontować do innej z moich skód."Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keraj998w mojej octcie regulacja działa, natomiast w scoutcie do którego docelowo kupowałem te reflektory by nie działała. Tam jest samopoziomowanie i silnik krokowy. Do scouta, którego obecnie kompletuję zamówiłem xenony bo spryski i samopoziomowanie było w standardzie a lampy założyłem do octavii, chociaż nie planowałem. Kupując nie zwróciłem uwagi na rodzaj silniczka do regulacji lamp i musiałem zamontować do innej z moich skód.
Komentarz
-
-
mam octe II z 2008 r. i sprowadziłem w tym roku scouta 2009 r. z uszkodzonym przodem podczas transportu do dilera. Lampy kupiłem do scouta ale on ma samopoziomowanie a tego przy składaniu zamówienia na lampy nie uwzględniłem. Więc otrzymałem soczewki z tradycyjnym silniczkiem i aby jakoś je zagospodarować zamontowałem je do octy II gdyż do scouta by nie pasowały (potrzebny silniczek krokowy ze względu na samopoziomowanie reflektorów). Nic nie trzeba przerabiać tylko przy zamówieniu zaznaczyć że w aucie jest albo regulacj ręczna reflektorów albo samopoziomowanie). Chyba już wszystko jasne :diabelski_usmiech"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
wygląda na to , że są dwa rodzaje soczewek, jedne do tradycyjnych ze zwykłym ( ręcznym poziomowaniem silniczek zwykły) a drugie na zasadzie ksenonów z automatycznym poziomowaniem.( silniczek krokowy) Ważna uwaga
jeżeli dostałeś lampy soczewkowe ze zwykłymi silniczkami tj takimi jak w zwykłych reflektorach ,
keraj998 to prosze podaj mi numer katalogowy jaki jest na lampie, bo przyda się gdy bedę zamawiał, aby nie zrobić byka.
Komentarz
-
-
[ Dodano: Sro 18 Mar, 09 10:34 ]
Zamieszczone przez piotrek_oskeraj998, a jak po testeach? Duza poprawa widoczności?"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keraj998[ Dodano: Sro 18 Mar, 09 10:34 ]
Zamieszczone przez piotrek_oskeraj998, a jak po testeach? Duza poprawa widoczności?
Komentarz
-
-
pioterk_os nie miałem okazji sprawdzić. Jako ciekawostkę mogę podać, że przeglądając ogłoszenia motoryzacyjne zauważyłm, że wszystkie octy II (przynajmniej te, które były w ogłoszeniach) z wysp są seryjnie wyposażone w soczewki natomiast brakuje im halogenów, bez względu na specyfikację samochodu. O co cho... :?: :shock:"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez keraj998pioterk_os nie miałem okazji sprawdzić. Jako ciekawostkę mogę podać, że przeglądając ogłoszenia motoryzacyjne zauważyłm, że wszystkie octy II (przynajmniej te, które były w ogłoszeniach) z wysp są seryjnie wyposażone w soczewki natomiast brakuje im halogenów, bez względu na specyfikację samochodu. O co cho... :?: :shock:
Komentarz
-
-
podeslij na forum zdjecia soczewek jak swieca w nocy
pozdrawiam
[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 14:15 ]
KERAJ jakbys mogl zrob zdjecia jak bedzie ciemno i pokaz je na forum
pytanie co do zdjecia dobrze opisałem?
mam octavie 1 ze zwyklymi h4 chcialbym polepszyc strumien swiatla i mysle o soczewkachZałączone pliki
Komentarz
-
-
Znalazlem dzisiaj na allegro soczewki pasujace do Octavii II: http://allegro.pl/item743207746_skod...7_faktura.html
Po rozmowie telefonicznej powiedziano mi tylko ze lampy nie posiadaja silniczkow i trzeba je wymontowac ze swoich starych. Czy ktos moze dokladnie napisac jak duzo roboty jest z tymi silniczkami? Zdjecia pogladowe rowniez mile widziane
Komentarz
-
Komentarz