Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jacekszcz
    Classic
    • 2014
    • 10

Zamieszczone przez emes
    Wszystko jest kwestią gustu, ale do kombi z chromami dorzuć srebrne relingi.
    Ja wziąłem czarne kombi bez chromów i srebrnych dodatków - zwyciężyły względy funkcjonalne i estetyczne - taka mi się bardziej podoba.
    Odbiór planowany na przyszły tydzień
    Tak też zrobiłem. Chrom +srebrny reling.

Komentarz

• lubek24
      Rider
      • 2013
      • 597
      • Octavia III (5E3)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Moje czarne kombi z chromem i relingami powinno być już na placu za 2 tygodnie wiec na pewno ocenicie jak w realu wygląda Mam czarnego VW Tiguana z tymi pakietami i wygląda o niebo lepiej od wersji bez, tak samo będzie z Octavią
      O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

Komentarz

• Jacekszcz
        Classic
        • 2014
        • 10

Zamieszczone przez lubek24
        Moje czarne kombi z chromem i relingami powinno być już na placu za 2 tygodnie wiec na pewno ocenicie jak w realu wygląda Mam czarnego VW Tiguana z tymi pakietami i wygląda o niebo lepiej od wersji bez, tak samo będzie z Octavią
        Będę wdzięczny za fotki. Ja mam odbiór dopiero pod koniec kwietnia a zamówiłem w połowie stycznia.

Komentarz

• trasat23
          Rider
          • 2010
          • 417

Długo się wahałem na kolorem, ale też wybrałem czarne kombi z Sunset, chromem i srebrnymi relingami. Podziel się zdjęciami, jak tylko dobierzesz skodilak.
          www.kawapelnaslonca.pl

Komentarz

• mufel
            Ambiente
            • 2014
            • 194

Zamieszczone przez trasat23
            Długo się wahałem na kolorem, ale też wybrałem czarne kombi z Sunset, chromem i srebrnymi relingami. Podziel się zdjęciami, jak tylko dobierzesz skodilak.
            W przypadku Octavii powiem szczerze że długo wahałem się przy wyborze koloru do poprzedniczki z 2010 r. wtedy brałem czarną, teraz po 4 latach użytkowania nawet nie zastanawiałem się 5 min i wziąłem ten sam. Oczywiście bardzo podoba mi się niebieski metalik ale jak dla mnie za bardzo kojarzy mi się z wersją RS. Czarny ma swoje wady, ale do sylwetki skody pasuje idealnie. Co do kombi ze srebrnymi relingami i pakietem chrom to wybór optymalny, to rozwiązanie wraz z sunset idelanie sprawdza się w superbie.
            Jeśli będą jakieś fotki to wrzucajcie, bardzo lubię na spokojnie w domowym zaciszu oglądać wasze skonfigurowane auta już odebrane i jeżdzące.

Komentarz

• kecaj
              RS
              • 2009
              • 1511
              • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez jamajka
              Zadzwonił do mnie dzisiaj człowiek odpowiedzialny za sieć dealerską w Polsce. Poinformował mnie że moja sytuacja jest wyjątkowa ,nastąpiło jakieś dziwne niedopatrzenie ,auto już zostało wpisane na krótką listę oczekiwania i w ciągu 2 MIESIĘCY !!! powinienem poznać przybliżoną datę produkcji.
              Za 2 miesiące datę produkcji? :shock:
              No to za 2 miesiące powiedzą Ci, że data produkcji to 52 tydzień....
              Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• jamajka
                Classic
                • 2013
                • 35

kecaj,
                Zamieszczone przez kecaj
                Za 2 miesiące datę produkcji?
                na jak miałby być 52 tydzień to już spokojnie poczekam na wyprzedaż rocznika.
                zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• adamwo
                  Rider
                  • 2011
                  • 359

Zamieszczone przez kecaj
                  Zadzwonił do mnie dzisiaj człowiek odpowiedzialny za sieć dealerską w Polsce. Poinformował mnie że moja sytuacja jest wyjątkowa ,nastąpiło jakieś dziwne niedopatrzenie ,auto już zostało wpisane na krótką listę oczekiwania i w ciągu 2 MIESIĘCY !!! powinienem poznać przybliżoną datę produkcji.
                  Zamawiałem 5 dni po koledze RSa, też nie mam wciąż daty produkcji i tak jak piszesz Kecaj za 2 miesiące jak wskoczy mogą dać datę produkcji z kosmosu, wg mnie to sie nadaje to programu jak Turbo Kamera, zebrać się, podać maile, nr tel osob które już tyle czekają i niech pokażą w programie jak kupuje się skodę , która była obiecana za 3-4 miesiące prze dealera a jaka jest rzeczywistość. Dla mnie to powinni to auto wykreślić z cennika przy obecnym stanie rzeczy, byłoby uczciwiej niż opowiadać co chwila bajki klientom. No chyba , że to auto na przedpłaty jak za komuny i stąd tyle się czeka
                  RS Stage 2 335/450

Komentarz

• lociu
                    Classic
                    • 2013
                    • 18

Mi jak by Skoda Polska miała dopłscić do samochodu z którego zrezygnowałem z powodu 6 miesięcznego oczekiwania to i tak bym nie kupił. Sooorry taki mamy klimat... :x

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

dlatego ja zawsze biorę auta "z placu" - jak mam się wk...ć to dziękuję. A tak zawsze coś tam można wybrać, no może nie RS...
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• adamwo
                        Rider
                        • 2011
                        • 359

Właśnie , z placu niestety nie ma RSa. Mam teraz superba 2 , jezdzi, ma się dobrze i zmieniać na podobne auto nie ma sensu, stąd pomysł na RS.
                        RS Stage 2 335/450

Komentarz

• NYK
                          Drive
                          • 2013
                          • 76

Zamieszczone przez mufel
                          Zamieszczone przez trasat23
                          W przypadku Octavii powiem szczerze że długo wahałem się przy wyborze koloru do poprzedniczki z 2010 r. wtedy brałem czarną, teraz po 4 latach użytkowania nawet nie zastanawiałem się 5 min i wziąłem ten sam. Oczywiście bardzo podoba mi się niebieski metalik ale jak dla mnie za bardzo kojarzy mi się z wersją RS. Czarny ma swoje wady, ale do sylwetki skody pasuje idealnie. Co do kombi ze srebrnymi relingami i pakietem chrom to wybór optymalny, to rozwiązanie wraz z sunset idelanie sprawdza się w superbie.
                          Jeśli będą jakieś fotki to wrzucajcie, bardzo lubię na spokojnie w domowym zaciszu oglądać wasze skonfigurowane auta już odebrane i jeżdzące.

Jak także miałem dylemat przy wyborze koloru; brałem pod uwagę czerń lub biel. Jednak po pojawieniu się opcji Biel Moon Metalizowany biel zwyciężyła. Pakiet chrom jak i relingi dachowe chromowane u mnie nie występują, bo uważam że białe auto wygląda słabo z chromami. Do pełnego szczęścia brakuje czarnych alusów oraz większego przyciemnienia szyb od tego który daje SUNSET.
                          Moja czeszka

Komentarz

• bosniakGTX
                            Classic
                            • 2014
                            • 32

Zamieszczone przez adamwo
                            Zamieszczone przez kecaj
                            Zamawiałem 5 dni po koledze RSa, też nie mam wciąż daty produkcji i tak jak piszesz Kecaj za 2 miesiące jak wskoczy mogą dać datę produkcji z kosmosu, wg mnie to sie nadaje to programu jak Turbo Kamera, zebrać się, podać maile, nr tel osob które już tyle czekają i niech pokażą w programie jak kupuje się skodę , która była obiecana za 3-4 miesiące prze dealera a jaka jest rzeczywistość. Dla mnie to powinni to auto wykreślić z cennika przy obecnym stanie rzeczy, byłoby uczciwiej niż opowiadać co chwila bajki klientom. No chyba , że to auto na przedpłaty jak za komuny i stąd tyle się czeka
                            RS zamówiony 29.10.2013 r., wstępny odbiór - styczeń 2014 r., w styczniu - luty, w lutym - marzec, a teraz informacja, że w sumie to niewiadomo kiedy

Komentarz

• jamajka
                              Classic
                              • 2013
                              • 35

RS zamówiony 29.10.2013 r., wstępny odbiór - styczeń 2014 r., w styczniu - luty, w lutym - marzec, a teraz informacja, że w sumie to niewiadomo kiedy
                              No to witamy w klubie "zadowolonych" klientów Szkody. Razem z kolegą adamwo, szukamy odważnych do wystąpienia w programie Turbo Kamera . Ktoś chętny ?
                              zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• Basik_
                                Rider
                                • 2013
                                • 667

No to witamy w klubie "zadowolonych" klientów Szkody. Razem z kolegą adamwo, szukamy odważnych do wystąpienia w programie Turbo Kamera . Ktoś chętny ?
                                Ja daje im jeszcze trochę czasu.
                                Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• bosniakGTX
                                  Classic
                                  • 2014
                                  • 32

Zamieszczone przez Basik_
                                  Ja daje im jeszcze trochę czasu.
                                  Ja też. W przyszłym tygodniu wstąpię do salonu i zapytam co i jak, tym bardziej, że to auto do firmy. Natomiast wyboru dużego nie mam bo napaliłem się i nie chciałbym zmieniać na inny model.

Komentarz

• Himenek
                                    Rider
                                    • 2014
                                    • 412

mam ten sam problem... 2gie miejsce Opel Insignia droższy jest o jakieś 20-30 tys z takim wyposażeniem...

Komentarz

• adamwo
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 359

Nikt Wam nie każe rezygnować ze Skody. Przecież wystąpienie w takim programie nie spowoduje ze Skoda powie : Panu nie sprzedamy auta. Chodzi mi o to , żeby pokazać jak się nie szanuje u nas klienta, klient chce zostawic grubo ponad 100 tys zl i robia mu łaskę, niech czka w nieskończoność. Moim celem jest wpłynięcie na generalnego importera aby coś zrobił z tą farsą, wyszedł na przeciw klientowi a nie bicie piany bez sensu. Ale widzę Wszyscy się burzą, ale zrobić coś żeby pomóc wszystkim nie pasuje już. Załamałem się po przeczytaniu posta osoby , która zamówiła auto 5 dni przede mną(22.11) i powiedziano jej ze datę produkcji pozna w przeciągu 2 miesięcy, to jest chore, jak można tak traktować klienta?! To prawie tak, jak bym poszedl do salonu , chciał zostawic ponad 100 tys a ktos powiedziałby mi spie....aj.. Uważam , żę tego tak zostawić nie można, sam juz jestm na poszukiwaniu innej marki, bo ile się można prosić, ale może coś jednak drgnie.
                                      RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Himenek
                                        Rider
                                        • 2014
                                        • 412

skończą się auta z homologacją N1 to trochę się może ruszy.

Komentarz

• bolo81
                                          Ambiente
                                          • 2013
                                          • 249
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

adamwo, gdyby coś było porównywalnego do RSa na rynku w podobnej cenie, to większość oczekujących poszłaby do konkurencji.... ale czy u konkurencji są krótsze terminy oczekiwania?

Co do obsługi klienta to już wypowiadałem sie w temacie o rabatach: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...3451&start=100

Handlowiec przez 4 miesiące i 18 dni od zamówienia (i wpłacenia zaliczki) ani razu nie skontaktował się ze mną z własnej inicjatywy, zero informacji itd itd długo by opisywać. Lepiej zostałem potraktowany przez straganiarke kupując pare kilo ziemniaków niż auta za grubo ponad 100k.

Całe szczęście że auto jest świetne
                                          O3 RS TSI DSG

Komentarz

• Himenek
                                            Rider
                                            • 2014
                                            • 412

mam to samo Bolo, sam muszę się o wszystko pytać. Czasami odpisuje mi, że teraz nie wie, ale mi napisze do godziny XX, oczywiście nie pisze nic... Auta Skody są fajne, natomiast serwis, dealerzy - już nie...

Komentarz

• Bartek77T
                                              Drive
                                              • 2014
                                              • 52

[quote="Gosi@czek"]
                                              Zamieszczone przez Jacekszcz
                                              Witam. Czy posiada ktoś Octavię w kolorze czarnym z pakietami chrom?
                                              Postaram sie dzisiaj zamiescic
                                              Prezentuje sie świetnie ale to moje zdanie[/quote

Gratulacje i szerokości udało się wyciągnąć jakiś gratis w ramach poślizgu?
                                              Zamówiona (19.12.2013)
                                              Wyprodukowana (25.03.2014)
                                              Odebrana (14.04.2014)
                                              OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki

Komentarz

• adamwo
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 359

Ja akurat o dealerze nie powiem złego słowa, ale kontakt z centralą słaby i zrzucili go właśnie na dealera, który się stara , ale jemu jest głupio w związku z zaistniałą sytuacją, bo sam już nie wie kiedy auto będzie i co tydz. dzwoni do mnie po weekendzie poinformować mnie , że auto dalej nie ma daty produkcji w systemie.(liczę na to , że to się zmieni)
                                                RS Stage 2 335/450

Komentarz

• Bartek77T
                                                  Drive
                                                  • 2014
                                                  • 52

Ja mam mieć wyprodukowaną w tym tygodniu więc zobaczymy czy tak rzeczywiście będzie
                                                  Zamówiona (19.12.2013)
                                                  Wyprodukowana (25.03.2014)
                                                  Odebrana (14.04.2014)
                                                  OCTAVIA III Kombi 1.4 TSI Beż Cappuccino +Ambition+Amazing+Pakiet chrom+Sunset+inne dodatki

Komentarz

• Gosi@czek
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 418

Zamieszczone przez adamwo
                                                    Ja akurat o dealerze nie powiem złego słowa, ale kontakt z centralą słaby i zrzucili go właśnie na dealera, który się stara , ale jemu jest głupio w związku z zaistniałą sytuacją, bo sam już nie wie kiedy auto będzie i co tydz. dzwoni do mnie po weekendzie poinformować mnie , że auto dalej nie ma daty produkcji w systemie.(liczę na to , że to się zmieni)
                                                    chyba jakiś wyjątek wśród sprzedawców
                                                    aby więcej takich było

Bartek77T nie
                                                    Zamówiona (12.12.2013)
                                                    Zakończona produkcja (24.02.2014)
                                                    Odebrana (14.03.2014)
                                                    OCTAVIA III Liftback 1.4 TSI

Moja długo wyczekiwana perła

Komentarz

Pracuję...