Zamieszczone przez Dig Dug
Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez Dig DugA może to właśnie zakupy robione przez firmy generują taki ruch w interesie i cierpią na tym zwykli użytkownicy ??
Co do zakupu Octavii, to jeśli ktoś ma działalność i chce wziąć auto w leasingu, a do tego ma swojego zaufanego i sprawdzonego przedstawiciela leasingowego, to można się czasem wkręcić w ich zakupy flotowe. Jak komuś się uda to warto, i to bardzo.Pozdro
Komentarz
-
-
Leniwiec, Czyli tylko się potwierdza, teza że pojedynczy kupujacy czekają, aż zejdą auta flotowe.
Ciekawi mnie czy jesteście w stanie sprawdzić (np. jak ktoś ma firmę) czy pozorując negocjację cen dla floty np. 5-7 aut dostaniecie wstępną informację od dilera, że czas oczekiwania do 6 miesięcy jak przy zakupie prywatnym, czy poda przykładowo 2-3 miesiące, co by świadczyło o tym, że floty są piorytetowe dla Skody.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Dig Dug, z tego co wiem, to jak był problem z terminami na RSa, to gość z którym załatwiam swoje leasingi mówił, że oni na floty też tego nie przeskoczą. Ale to było kilka miesięcy temu.
Co do negocjacji na flotę, to raczej nie są one z dealerem a z SAP chyba. Dealer robi tylko za punkt odbioru auta. Dlatego o zupełnie innych cenach wtedy się rozmawia.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecCo do zakupu Octavii, to jeśli ktoś ma działalność i chce wziąć auto w leasingu, a do tego ma swojego zaufanego i sprawdzonego przedstawiciela leasingowego, to można się czasem wkręcić w ich zakupy flotowe. Jak komuś się uda to warto, i to bardzo.
prawie 7 tyg. od zamówienia, nie mam jeszcze potwierdzenia daty produkcji :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iskierekMoże twój diler ciamajda jakaś ?Zamieszczone przez aha cierpią Ci, których dealer złożyć zamówienie i ma gdzieś klienta...
Komentarz
-
-
Leniwiec, ja podpiąłem się pod flotę firmy dla której pracowałem - świadczyłem usługi jako firma (12 szkodników wymienianych co 3 lata). Cena była flotowa, ale czas oczekiwania zależał od wersji wyposażenia ( w moim przypadku 5,5 miesiąca)O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Witam Was wszystkich. Wreszcie i ja doczekałem się. Wczoraj odebrałem swój pierwszy nowy samochód. I jest to octavka. Zamówienie złożone było 30 maja. Odbiór wczoraj. Termin nie był określony w zamówieniu. Został uszczegółowiony na przełomie lipca i sierpnia i został dotrzymany. Zatem okres oczekiwania 3,5 miesiąca.
Komentarz
-
-
Super że masz już auto ale strasznie mnie martwi te 3.5 miesiąca oczekiwania . Ja zamówiłem podobnie jak ty eleganckie 1.4 2 tygodnie temu to wychodzi na to ze kolo Bożego Narodzenia będzie. To już chyba lepiej by było załapać się na przyszły rok.
Na szczęście mam czym jeździć tour 1.6 mpi LPG 2012 to mogę czekać cierpliwie. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Dostałem w Piątek potwierdzenie, że auto stoi na placu u "Dilera" i odbiór ma być w Środę.
Zamówienie poszło 25 Kwietnia. Przez firmę Flotową z Wawy.
Data produkcji zmieniana 3 krotnie, począwszy od 29 tygodnia skończywszy na ostatecznym 38.
Auto:
Octavia Elegance 2.0 TDI sedan, zero dodatków (no dobra, koło dajazdowe to nie dodatek : ), biały candy plus beżowa tapicerka.
Zapewne we Wrześniu wyląduje jeszcze w showroomie.
P.S. Trzeba będzie dorzucić jeszcze sporo postów, od pojemności baku, przez rodzaj opon i stan licznika przy odbiorze, skończywszy na stukach i pukach i sam nie wiem co. Dużo się pytań na forum przewija
Komentarz
-
-
Yanczi,
umowę podpisuje dopiero, jak będzie auto.
I sprawdź warunki kredytowania - ja też miałem brać w leasing, a dostałem kredyt na 3,99%, do tego ubezpieczenie wrzucili też w to.
Jak policzyłem koszty, to kredyt wyszedł taniej niż leasing.
Plus nie masz w dowodzie leasingu jako właściciela tylko siebie - no i możesz nadpłacić całość bez problemu - z leasingiem tak nie ma.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian75Yanczi,
umowę podpisuje dopiero, jak będzie auto.
I sprawdź warunki kredytowania - ja też miałem brać w leasing, a dostałem kredyt na 3,99%, do tego ubezpieczenie wrzucili też w to.
Jak policzyłem koszty, to kredyt wyszedł taniej niż leasing.
Plus nie masz w dowodzie leasingu jako właściciela tylko siebie - no i możesz nadpłacić całość bez problemu - z leasingiem tak nie ma.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
Komentarz