Jaki czas oczekiwania na odbiór po produkcji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • antek
    Ambiente
    • 2012
    • 121

Ja dostałem z uwagi na zakup drugiej skodziny gratis pakiet serwisowy i gwarancje na 4 lata lub 120 tyś km (zamówienie składane w zeszłym roku)
    a odbiór w tym? z rocznikiem auta 2015?

Komentarz

• polrob
      Rider
      • 2013
      • 535
      • Superb III (3V3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Z tego co się orientuje to bez znaczenia jest rocznik (2014 czy 2015), gdyż jak zamawiałem upewniałem się że jak auto nie zdąży się wyprodukować w 2014 to będzie to obowiązywało na rocznik 2015. Ważne jest również żeby zamówienie podpisane było w 2014r. i żeby taki pakiet gratisowy był aktywny i przypisany do kupującego (zakup kolejnej nowej skody). Wiem że salony miały wgląd po nazwisku kupującego czy taki pakiet jest aktywny.
      jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
      była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• antek
        Ambiente
        • 2012
        • 121

Ok dzięki za info, ja zamówiłem w 2014, z intencją że będzie zarówno przedłużona gwarancja jak i pakiet serwisowy. No nic zobaczymy, będę robił sceny przy odbiorze aż tak mi się z autem nie pali, w sumie zakup to czysta fanaberia :roll:

Komentarz

• rolek1984
          Ambiente
          • 2014
          • 154

Co taka cisza. Ktoś coś odebrał czy może jakieś terminy się przesunęły? Ja mam jeszcze 44dni do produkcji i potem z 12dni pewnie do odbioru. 8)
          Octavia RS 2.0 TSI DSG White Moon..

Komentarz

• jimmyD
            Classic
            • 2015
            • 21

Ja zamawiałem swoją 23 stycznia a do końca zeszłego tygodnia mogłem jeszcze wprowadzać zmiany w konfiguracji. Teraz już jest chyba "zamrożona" - termin produkcji 9-10 tydzień.

Komentarz

• antek
              Ambiente
              • 2012
              • 121

Zamieszczone przez rolek1984
              Co taka cisza. Ktoś coś odebrał czy może jakieś terminy się przesunęły? Ja mam jeszcze 44dni do produkcji i potem z 12dni pewnie do odbioru. 8)
              Ja zamawiałem swoją 23 stycznia a do końca zeszłego tygodnia mogłem jeszcze wprowadzać zmiany w konfiguracji. Teraz już jest chyba "zamrożona" - termin produkcji 9-10 tydzień.
              ehh w moim przypadku szkoda gadać... jimmyD jaką konfigurację zamawiałeś?? ja zamawiałem jakieś 5-6 tygodni wcześniej od Ciebie a termin mam późniejszy o jakieś 4 tygodnie :roll:

Komentarz

• jimmyD
                Classic
                • 2015
                • 21

U mnie było trochę zabawnie - zamówiłem 1.4 TSI Kombi Ambition + Amazing + jeszcze parę drobiazgów a jak sobie to podliczyłem to wyszła mi niewielka różnica w wyposażeniu i koszcie do Elegance. A jak Elegance to i pakiet Amazing (ksenony) bo poduszki boczne na tył i tak braliśmy.
                Może to zależy od dealera - jak pytałem u pierwszego (w Wawie) o czas oczekiwania to powiedział 10 tygodni. Jak już zamawialiśmy u innego to podał czas oczekiwania 4-6 tygodni a później z systemu wyszło 9-10 tydzień roku więc i tak krócej niż u pierwszego.
                Nie mam oczywiście gwarancji, że po tej zmianie na Elegance termin się nie przesunie - ale sprzedawca stwierdził, że tą zmianę mógł jeszcze zrobić bez zmiany terminu.

Komentarz

• antek
                  Ambiente
                  • 2012
                  • 121

Zamieszczone przez jimmyD
                  U mnie było trochę zabawnie - zamówiłem 1.4 TSI Kombi Ambition + Amazing + jeszcze parę drobiazgów a jak sobie to podliczyłem to wyszła mi niewielka różnica w wyposażeniu i koszcie do Elegance. A jak Elegance to i pakiet Amazing (ksenony) bo poduszki boczne na tył i tak braliśmy.
                  moja sytuacja była bliźniacza, dokładnie tak samo to szło, zaczęło się od ambition, a skończyło sie elegancem + amazing + kilka innych pierdół :lol:

Nie mam oczywiście gwarancji, że po tej zmianie na Elegance termin się nie przesunie - ale sprzedawca stwierdził, że tą zmianę mógł jeszcze zrobić bez zmiany terminu.
                  i tu jest pies pogrzebany bo jak wstępnie deklarowałem się na początku grudnia na ambition, dostałem wstępny termin na połowę lutego (7-8 tydzień), jak w połowie grudnia zmieniłem na elegance i zacząłem w styczniu odpytywać o termin to pojawił sie 15 tydzień :roll:

Komentarz

• jimmyD
                    Classic
                    • 2015
                    • 21

To chyba muszę dopytać u sprzedawcy o nowy termin. A jaką wersję: liftback czy kombi zamawiałeś? Może od tego zależy różnica. Patrząc na nasz forumowy "showroom" to kombi są chyba mniej popularne.

Komentarz

• antek
                      Ambiente
                      • 2012
                      • 121

liftback czy kombi zamawiałeś?
                      combi 1.4 TSI

Komentarz

• jimmyD
                        Classic
                        • 2015
                        • 21

Dowiedziałem się, że u mnie przesunięty jest termin produkcji o 2 tygodnie - w zamówieniu miał być na 25 marca i jest szansa, że tak zostanie. Możliwe, że chodzi o dostępność ksenonów albo innego "specjalnego" wyposażenia Elegance - chyba nie jesteśmy jedyni, którzy zmieniali konfigurację z ambition.

Komentarz

• ufo
                          L&K
                          • 2008
                          • 1475
                          • Octavia III combi (5E5)
                          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

czekajcie, czekajcie...bo warto
                          ja na swoją czekałem 5 dni.....i 5 miechów :!:

Komentarz

• kamsz
                            Drive
                            • 2010
                            • 83

U mnie termin się przesunął z 16 kwietnia na ostatni tydzień kwietnia, ale dealer mówi, że raczej powinno być w terminie.

Komentarz

• polrob
                              Rider
                              • 2013
                              • 535
                              • Superb III (3V3)
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Panowie właśnie podobno czeka się najdłużej miedzy innymi na O3 kombi 1.4 elegance. Ja zamawiałem taką wersję w połowie października i termin produkcji po 4 tygodniach pojawił się na 7 tydzień 2015.
                              jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                              była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                              była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14885
                                • Octavia IV (NX3)

Moja miała być w tym tygodniu na taśmie - ciekawe jak sprawa wygląda.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• krzyzakp
                                  L&K
                                  • 2013
                                  • 1016
                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

ruwado, pytaj sprzedawcy Mojego pocisnalem w poniedzialek, gdy miala wejsc na produkcje i po chyba godzinie mialem odpowiedz, ze juz nawet zjechala z tasmy, wiec zostało czekanie na dyspozycje przewozu i dotarcie auta na salon

Moja O3 RS

Komentarz

• Enriquez
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 7685
                                    • Superb III (3V3)

Dziś dostałem info, że ustalony termin produkcji mojej bestii to 27.02.2015.
                                    Zamówiona 27 stycznia, więc równo miesiąc
                                    Zaznaczam, że konfiguracja bez wodotrysków.
                                    Pozdrawiam
                                    Marcin

Komentarz

• adamwo
                                      Rider
                                      • 2011
                                      • 359

Enriquez, to mega szybko, ja na swoja 8 miesięcy czekałem, długich miesięcy. Chyba już liczba chętnych zmalała, rynek się nasycił.
                                      RS Stage 2 335/450

Komentarz

• gs3136
                                        Drive
                                        • 2014
                                        • 67

Donator Bardzo pospieszyli się z Twoich "Szkodnikiem" - tylko pozazdrościć. Jeszcze jakieś 2 tygodnie i będziesz śmigał swoim nowym autem.
                                        adamwo Za to Twoje chyba w manufakturze robili Nawet jak na RS to długo.
                                        OIII 1,4 TSI Elegance

Komentarz

• Enriquez
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7685
                                          • Superb III (3V3)

Wpadłem chyba w jakieś okienko, bo wiem że z tego samego salonu drugi RS ma być produkowany w podobnym czasie.
                                          Pozdrawiam
                                          Marcin

Komentarz

• maro rs
                                            Elegance
                                            • 2014
                                            • 948

Czekałem podobnie krótko, a mam trochę wodotrysków.
                                            "k..., aleś pan tu bestię postawił"

Komentarz

• rolek1984
                                              Ambiente
                                              • 2014
                                              • 154

no dziwne bo ja od 28 października czekam i produkcja 26 marca a była wcześniej ustalona juz na luty. Wrrrr

[ Dodano: Czw 12 Lut, 15 10:21 ]
                                              Enriquez, zamówiłeś kombi czy hatchback?

Komentarz

• Enriquez
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7685
                                                • Superb III (3V3)

Hatchback.
                                                Pozdrawiam
                                                Marcin

Komentarz

• qazy
                                                  Drive
                                                  • 2015
                                                  • 92

no dziwne bo ja od 28 października czekam i produkcja 26 marca a była wcześniej ustalona juz na luty. Wrrrr
                                                  Ja dziś pytałem i mam ciągle koniec marca. Data ciągle nie zafiksowana. Kazali pytać za 2 tygodnie.

[ Dodano: Czw 12 Lut, 15 12:14 ]

Enriquez, zamówiłeś kombi czy hatchback?
                                                  Może kombi dłużej wychodzą
                                                  Był: Superb I, 2.5 TDI, 5A
                                                  Jest: Octavia kombi RS TDI, DSG
                                                  Marcin

Komentarz

• rolek1984
                                                    Ambiente
                                                    • 2014
                                                    • 154

Zamieszczone przez qazy
                                                    Może kombi dłużej wychodzą
                                                    możliwe bo ja czekam i czekam :/

Komentarz

Pracuję...