Lukii, Właśnie otrzymałem wiadomość od dilerka Auto właśnie przyjechało do salonu - Odbiór w środę Czyli wszystko tak jak powiedział, że do 02.03 odbiorę I niecałe 2 miesiące wyszło
No no, gratuluję i czekam na opis wrażeń i foty :wink:
WM66, moja rada jest taka - weź ze sobą miernik lakieru i sprawdź maksymalnie dokładnie samochód przed odbiorem :-) emocje na bok...
chłopaki w Wieliczce miewają zawodną pamięć i czasami zapominają co się działo z samochodami które sprzedają klientom :-)
Jarek104, Skoro nie ma zamówień i robi się wszystko w 6-8 tygodni to co powiesz na to że kolega wyżej Kamil RS230, dostał czas oczekiwania 7 miesięcy ?
Zamieszczone przez Kamil RS230
Dwie Octavie III RS230 zamówione 12.02.2016. Przewidywany odbiór około 02.09.2016. Rabat 10.5% plus bonusy serwisowe i w akcesoriach.
jaki związek ma dealer u którego zamawiasz a czas oczekiwania???
Octavia nie ma wziecia osttanio w ogóle.
RS, L&K 180KM DSG czy zwykła robią sie takk samo - 6-8 tygodni..
Nie wiem dokładnie jak jest teraz, aczkolwiek z wpisów tutaj wynika, że jednak większość na rs czeka dłużej niż te 6-8 tygodni.
Natomiast z całą pewnością mogę powiedzieć, jak było w październiku 2014:
-wszystkie inne salony w których negocjowałem cenę - około pół roku czekania, 12 tys. zaliczki;
-tam gdzie kupiłem - 7 tygodni czekania, 4 tys. zaliczki (samochód był do odbioru po 6).
Czyli wówczas jednak jakiś związek był...
ja 1000 i czekałem 3 tygodnie
za to na Superba poczekam jeszcze ROK i nie jest to wcale śmieszne, bo się skończy anulowaniem zamówienia
oni sobie jaja robią ... tak to mogę podsumować
Octavia nie ma wziecia osttanio w ogóle.
RS, L&K 180KM DSG czy zwykła robią sie takk samo - 6-8 tygodni..
Chyba masz racje, bo wg danych sprzedaży Skody, które zamiescilem w innym dziale to Octavia obok Rapida notuja spadek sprzedaży globalnie. A czasem Skoda nie wprowadzi jakiś dodatkowych rabatów na O3? I ktos zamieścił info ze od 22 tygodnia niby od 16 maja ma być silnik 1.0 tsi w O3???
marlej108, "Od dłuższego czasu mówiło się o planach dołączenia do oferty Skody Octavii benzynowego silnika trzycylindrowego o pojemności skokowej 1.0 l. Obecnie pojawiły się, wciąż oficjalnie nie potwierdzone przez producenta informacje, że dotychczasowy silnik czterocylindrowy 1.2 TSI o mocy 110 KM miałby być zastąpiony trzycylindrowym 1.0 TSI o mocy 116 KM.
Nowy silnik 1.0 TSI ma pojawić się w Octavii już 30 maja 2016 r. (22 tydzień)"
Etka jeszcze nie ma tego silnika, tylko 1.2 jest dostępny.
Komentarz