Szukalem miekkich amorow do O3, ale nie znalazlem, jak ktos wie gdzie i jak, bede wdzieczny za info.
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Ja czekam na rozwój sytuacji i rozwiązanie problemu ze strony skody choć TA się specjalnie do tego nie pali. Ja jestem zły na siebie że nie usłyszałem tego na jeździe próbnej, ale tak to jest jak jeździ się 15min, bo jakbym dudnienie zlokalizował wtedy, to dzisiaj jeździłbym superbem.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Chris11Zamieszczone przez voctawiasJa czekam na rozwój sytuacji i rozwiązanie problemu ze strony skodyOctavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
lukrys wiem że dudni, ale ma cichszy zawias i kosztował w tym czasie co kupowałem Octavie 60tys. :szeroki_usmiech - no chyba że u mnie odgłosy szumów z zawieszenia to efekt opon i felg 18 calowych. Ja pierdzielę już sam nie wiem poczekam na zmianę kapci na zimę i będę widział.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Ja zamawiałem auto w sierpniu, a odbierałem w listopadzie i nawet o superbie nie myślałem, bo nie potrzebuje autobusu, a octavia jest idealnej wielkości dla mnie samego. Jest też nowocześniejsza jakby nie patrzeć ładniejsza - gdyby nie ten zawias i dudnienie, wtedy bym nie przypuszczał że wyjdą takie kwiatki, no ale cóż jest jak jest zobaczymy co będzie dalej.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
zanim wybralem octavie jechalem pare jazd, pierwsza z nich byla golfem 7 i z tylu na dolach slyszalem metaliczne stukanie potem juz tylko lepiej, 3 jazdy octavia i nic nie dudnilo, przynajmniej w tym czasie co jechalem (auta z belka), a tego raczej sie nie slyszy na jezdzie testowej gdzie zwraca sie uwage na prowadzenie auta i inne bajery, w superbie jechalem i tez nic nie slyszalem, ogolnie z auta jestem zadowolony i wybralbym je ponownie a z czasem moze sie uporam z jego wadami
Komentarz
-
-
piski w zawieszeniu
Witam,
Czy ktoś miał problem z piskami w zawieszeniu? Wydaje mi się, że to prawe przednie koło. To piszczenie słychać tylko czasami (nie na każdej dziurze). Wydaje mi się, że najczęściej jak to jedno koło wjedzie nie w dziurę ale na dużą nierówność (np. śpiący policjant). Poza tym ja zawracam w lewo na maxa skręconych kołach słychać jakieś chrobotanie. Czy możliwe, że amorek tak piszczy? Sprawdzali w ASO nic nie znaleźli - amorek trochę zapocony ale sprawny.
P.S. Co do twardości zawieszenia tego modelu potwierdzam. Myślałem, że to wina niskiego profilu 17" ale wydaje mi się, że nie. Octavia Elegance 1.4 (silnik super). Zawieszenie z dziwnymi piskami i nieprzewidywalne przy dużych prędkościach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukJestem w szoku, jak VAG mogl tak popsuc zawieszenie - przeciez jest to najmniej innowacyjny element samochodu - ktory powinien byc super obcykany... jak nie przymierzajac... kolo.Pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TippoSzukalem miekkich amorow do O3, ale nie znalazlem, jak ktos wie gdzie i jak, bede wdzieczny za info.
Ciekawe czy normalny B4 nie byłby wystarczający... LINK
Do tego jeszcze progresywne sprężyny tylko wszystkie, które widziałem są obniżające zawieszenie...H & R... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
Bilstein B6 to JEST sportowy amortyzator. Ma długość taką jak seryjny ponieważ jest przeznaczony do pracy z seryjną lub nieznacznie krótszą sprężyną, ale jest to typowo sportowy amortyzator z większym tlumieniem zarówno odbicia jak i odbicia. Jesli chodzi o odczucia z jazdy - sporo sztywniejszy od serii.
Komentarz
-
Komentarz