Superb 2FL Pozdrawiam
Zawieszenie
Zwiń
X
-
Prowadzilem (krotko) 3 albo 4 Superby.
W zadnym nic z tylu nie dudnilo.
@Lukrys jakies fantazje wypisujesz o tym dudnieniu w Superbie - nikomu nic tam nie dudni. A Ty wczesniej w tym watku pisales ze tez dudnilo jak jechales Golfem VII, i ze dudnilo jak jechales Passatem... i ze wszedzie dudni jak w O3... a przeciez to konfabulacja... wszedzie Ci cos dudni.
Prawda jest taka, ze ani w Passacie, ani w Superbie nic nie dudni. I tyle w tym temacie.
Komentarz
-
-
jechałem superb 2.0 tdi i dudni..
nie jest to dudnienie z tyłu tylko ogólnie do kabiny przedostają sie głuche stuki z zawieszenia..
Czy wy jesteście głusi? czy se wmawiacie że macie super autka ?
[ Dodano: Nie 23 Lis, 14 00:04 ]
najgorzej było w seacie leonie st FR ....
[ Dodano: Nie 23 Lis, 14 00:05 ]
Zapraszam na jazdę próbną a potem komentowanie
[ Dodano: Nie 23 Lis, 14 00:06 ]
jakoś NP Opel Astra 3 nie ma czegoś takiego albo stary volkswagen passat B5.
Tylko te najnowsze modele VAG/
Komentarz
-
-
A mi skoda odmówiła wymiany amortyzatorów na te niby nowe, jak to gość z serwisu powiedział "sprawa jest monitorowana i jak coś się zmieni to mnie powiadomią" koniec cytatu. Także powiem wam że leję na to wszystko bo u mnie przestało właśnie dudnić . Muszę przestać czytać ten wątek, bo od razu przestaję o tym myśleć i nie zwracam na to uwagi.
Lukrys - tak jak już stwierdziliśmy w tym wątku jedni to słyszą a drudzy nie, ja np. dałem mojemu tacie auto, bo miał kilka spraw do załatwienia, a ja chciałem zmienić mu opony w jego skodzie, po powrocie zapytałem - jak się mu jeździło czy słyszał jakieś dudnienie, a on mówi że tak cichym i komfortowym autem to już dawno nie jeździł :szeroki_usmiech , także pozdrawiam i życzę nam tu dudniącym szerokiej drogi.Octavia 3 - 1.4TSI
Komentarz
-
-
Nie no tak to nie jest
Ja sam widze naprawde spora roznice w pracy zawieszenia pomiedzy Pastuchem a Golfem.
Pastuch nie przenosi do kabiny malych nierownosci, jest tez naprawde wyraznie miekkszy. Co jednak mnie uderzylo w Passacie to sposob wybierania progow. Nie wiem czy ta demowka byla jakas uszkodzona(mam nadzieje), ale gdy przejechalem nad progiem przy 20-30 km/h to doslownie mialem wrazenie, ze zawieszenie zostalo na tym progu, a samochod pojechal dalej. Tak walnelo, ze hohoho. Golf tak nie robi. Biorac pod uwage + i - uwazam ze Passat ma lepsze zawieszenie.
Komentarz
-
-
po prostu VAG robi dobre wytrzymałem zawieszenia ale komfortowe tylko na niemieckie drogi
[ Dodano: Nie 23 Lis, 14 12:33 ]
chyba można zamknąć ten temat ponieważ wszystkie VAGI wydają te same odgłosy z zawieszenia
wyjątkiem jest AUDI...
Tylko jak oni to zrobili ? :lol:
przecież np taka Audi A3 limusine ma tą samą platformę jak np nowy golf prawda?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukryschyba że należysz do grupy tych głuchych
Jeszcze raz ci to powiem, w Supernie II nic nie dudni w tylnym zawiasie. Co najwyżej Tobie dudni w głowie.
A co do zaproszenia na jazdę próbną, to mam ją od 2 lat w swoim własnym Superbie IICzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ukukPastuch nie przenosi do kabiny malych nierownosci, jest tez naprawde wyraznie miekkszy.
Zresztą Octę 5e porównujemy z GolfemVII, a nie z pastuchem.
Smiało też mogę powiedzieć, że im zimniej na zewnątrz, tym hałasy w kabinie Octavii 5e są większe.... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigJeszcze raz ci to powiem, w Supernie II nic nie dudni w tylnym zawiasie
Komentarz
-
-
jedni to słyszą drudzy nie bo im to po prostu nie przeszkadza Takie jest moje zdanie a jeżdziłem nowe: Octavią 3, Superb, Passatem, Golfem. C5, Cruze
używane: Astra 3, Corsa, Grande punto, passat b4, b5, bmw seria 3, Audi A6 c6
także panowie mam jakieś porównanie i wiem jak piwnno auto tłumić nierówności.
Niestety na jeżdzie probnej tego nie wychwyciłem...dopiero po dłuższym jeżdzeniu
Komentarz
-
-
jeździłem teraz passatem tym ostatnim po lifcie , ori przebieg 90tys i z tyłu na mojej trelince troszkę słyszałem odgłosy zawieszenia a na płytach betonowych , na ich łączeniach dudniło dość nieźle . no może miał zawias już ruszony...nie było to dudnienie ale zawias tylny był słyszalny dość mocno . tak samo miałem pare miesięcy temu z superbem , przejechałem sie po trelince pod serwisem/lakiernią żagla autem zostawionym do malowania ze względy na pojawiająca sie rdzę :lol: , i po krótkiej przejażdżce z kierownikiem serwisu doszliśmy do wniosku że za tyle kasy to jednak powinno być ciszej ..superb dość nowy w platynie ale przebiegu ni pamiętam.z at silnik tdi w superbie był fajnie wyciszony , jakby był z 3 metry przed samochodem... passat i superb w sedanie.
nawiasem mówiąc to byłem zawiedziony 1.8tsi w passacie ,pierwszy raz jechałem , 5-6 auto stoi w miejscu , jednak brak Nm jakie są w tdi.
no i znowu mi sie pomyślało o realnym spalaniu takiego 1,8tsi przy dawaniu w palnik tak żeby jechał z dynamiką podobna do tdi np. mojego... ciekawe jakby to wyszło naprawdę bo po opisach kolegów to jakoś tak... , ale nie o tym ten temat..
jak klient przyjechał z lublina to miał spalanie z odcinka 9, 5 ..po naszej przejażdżce , krótkiej i nie za bardzo się wścikałem , było już 10,8 litra..
[ Dodano: Pon 24 Lis, 14 10:44 ]
aha .. jednym z najcichszych zawieszeń jakimi jeździłem jest vectra C i pierwszy avensisO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
śledzę ten wątek już jakiś czas, ale mając RSa nie byłem w stanie ocenić belki w zwykłych o3. Dzisiaj złożyło się tak , że miałem umówioną wymianę opon, lecz nie miałem czasu jechac i podjechałem pod rodziców, tacie dałem moją RS(pojechał wymienić opony), sam wziałem ich o3 1.4 tsi. Powiem tak, w zawieszeniu nie słychać nic bardziej niż w RSie, nic nie dudni, jedyne co zauważyłem to albo RS jest lepiej wygłuszony , albo silnik 1.4 dużo głośniej pracuje.RS Stage 2 335/450
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukrysjedni to słyszą drudzy nie bo im to po prostu nie przeszkadza Takie jest moje zdanie a jeżdziłem nowe: Octavią 3, Superb, Passatem, Golfem. C5, Cruze
używane: Astra 3, Corsa, Grande punto, passat b4, b5, bmw seria 3, Audi A6 c6
[ Dodano: Wto 25 Lis, 14 08:35 ]
Zamieszczone przez leszekmwnawiasem mówiąc to byłem zawiedziony 1.8tsi w passacie ,pierwszy raz jechałem , 5-6 auto stoi w miejscu , jednak brak Nm jakie są w tdi.
Komentarz
-
Komentarz