AdamB, uważam że to nie pomoże, ponieważ ta mata pomaga żeby nie przedostawały sie odgłosy z bagażnika... uszczelnia bagażnik od reszty samochodu. Postaram sie zrobić w najbliższym czasie fotki
mcandy, wyłóż podłogę profesjonalnymi matami , najlepiej wykleić taśma bitumiczna najpierw , a taki pierwszy tani krok to kup na all mate POROSO , kup tyle żebyś ją mógł podwójnie dać , dobrze by było zdjąć tapicerkę z boku i tam ja też dać , no i oczywiście pod kanapę tylną /pod siedzisko / .
wymierz mniej więcej ile Ci potrzeba i dołóż do tego jeszcze z 3 metry , ona tania jest , a idzie jej dość sporo , mi poszło na bagażnik chyba z 7metrów
Ja w moim samochodzie nie słyszę dudnienia natomiast słyszę dziwną pracę zawieszenia przy małych prędkościach (być może to jest to dudnienie o którym piszecie). Kilka dni temu serwis wymienił w moim aucie amortyzatory na nowe i dalej słychać dziwny dźwięk.
Mam małą prośbę do osób posiadających octavię kombi w wielowahaczu czyli 1,8 tsi i są z Krakowa lub okolic. Czy mogli by się ze mną skontaktować (wiadomość na priva) - chciał bym się spotkać i przeprowadzić mały eksperyment słuchowy
Zima przyszla, jak wrazenia z jazdy po oblodzonych drogach? Odwiedzilem na swieta rodzine w gorach i pojezdzilem sporo po osniezonych drogach, ale mocno tez oblodzonych. Mam swoje wrazenia ale zmaiast sie podzielic chcialbym sie zapytac jak tam poczucie komfortu u innych w tych warunkach wyglada
feels3, bardzo dobrze, szczególnie że mam XDS w porównaniu do OII poprzedniej. Ogólnie się pewniej się w niej czuje niż w poprzedniej na tych samych kołach.No i zero skrzypienia plastikow.
Jakiś czas temu pisałem o piskach z przedniego zawieszenie przy 60.000km. Teraz mam przelatane 75000km. Pojechałem ponownie na serwis z tymi piskami - sprawność amorka prawy przód 37%!!! czyli szrot. Czekam na akceptację wymiany 2 amorów z przodu, na gwarancji przez Skoda Polska.
Może to przypadek ale trochę słabo to świadczy o jakości wykonania O3 - chyba księgowy projektował to auto (fotele też są gorsze w porównaniu do O2, a mam O3 w wersji elegance). Z nowości jeszcze pedał sprzęgła na mrozach przy wciskaniu piszczy jak stara babcia (jak ktoś miał Vectre A to wie o czym mówię - tam to był standard). Dodatkowo schowek dostał "świerszcza" ale operacja "wciskane papierki" pomogła
Jakiś czas temu pisałem o piskach z przedniego zawieszenie przy 60.000km. Teraz mam przelatane 75000km. Pojechałem ponownie na serwis z tymi piskami - sprawność amorka prawy przód 37%!!! czyli szrot.
Przejeżdżając np. przez "śpiącego policjanta" trzeszczy zamarznięty śnieg na podszybiu...
czyżby potrzebna była rozpórka na górnych mocowaniach amortyzatorów?
... ca 36Hz - MQB dudni, polternde hinterachse, low frequency 'boom' in cabin
Komentarz