Zamieszczone przez sobol1500
Octavia 3 - dudnienie zawieszenia
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sobol1500Shplus, historia jest taka. Zglosilem dudnienie. Aso oczywiscie nic nie slyszalo ale zaczeli pisac ze skoda. Okazalo sie, ze jest akcja na amory przy belce skretnej. Ale nie na moj samochod. Nie wiadomo dlaczego. Koniec koncow skoda zgodzila sie na wymianeWcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jerolJeszcze oficjalnie akcji serwisowej nie ma ale dowiedzialem sie dzis, ze importer planuje akcje na amortyzatory. Wiadomosc z ASO. Niby cos tam jeszcze badaja, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Komentarz
-
-
Wszyscy mechanicy z ASO mi powiedzieli, ze slysza dudnienie. W dwoch serwisach mi powiedzieli, ze nic o tym nie wiedza. Sprobowalem inaczej - wszedlem do dzialu serwisu i zapytalem czy zostal rozwiazany problem z dudnieniem w octavii - odpowiedz jeszcze nie Ostatnio w serwisie w ktorym niby nic nie wiedzieli wczesniej wchodze i obsluguje mnie ktos kogo tam wczesniej nie spotkalem, no to zglaszam "wystepuje u mnie powszechnie znane w octavii 3 dudnienie zawieszenia" i poprosilem o sprawdzenie zawieszenia jak i innych elementow np. bak paliwa. Po naprawie jakiejs tam szkody i sprawdzeniu samochodu powiedzial, ze nic nie znalezli ale dostal wiadomosc od skody ze planuja akcje na amortyzatory w niedlugim czasie i wezwa na..jeszcze nie wiadomo co do konca. Nic, pozostaje czekac.
Komentarz
-
-
ja też dziś byłem w ASO i pytałem o akcje serwisową na amortyzatory, oczywiście oni nic nie wiedzą :P Zgłosiłem stukanie i we wtorek przy zmianie oliwy będą sprawdzać.O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Byłem dziś wstępnie w serwisie i okazało się, że jest jakaś akcja serwisowa na odbojniki czy uszczelki w klapie bagażnika (liftback), numer jeśli dobrze zapamiętałem to 55I4. Ciekawe czy ma to coś wspólnego ze stukami z tyłu, bo też im to zgłaszałem :roll:
Miał ktoś coś takiego wymieniane? Ja jutro mam zostawić auto to zobaczymy jaki będzie efekt.Pozdro
Komentarz
-
-
Jakby co to mozecie napisac do Zachara - bo rozpoczal wlasnie nowa serie: https://www.youtube.com/watch?v=IdvI...nnel=ZacharOFF
Kilka osob napisze i Skoda moze poczuc sie zmotywowana zeby zajac chociaz oficjalne stanowisko.
Komentarz
-
-
Dziś przy wymianie oliwy sprawdzili mi zawieszenie i amortyzatory, oczywiście nic nie słyszą i wszystko jest ok, Nie miałem czasu siedzieć z nimi, ale może przy przeglądzie posuszę im głowę.
Tak przy okazji dowiedziałem się że była akcja serwisowa na siłowniki elektrycznej klapy, ale mnie nie dotyczyła. Wymieniali całe siłowniki, które kosztują 7 tysO3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496
Komentarz
-
-
Byłem w ASO ze swoim autem, póki mam jeszcze gwarancję. Poza zawieszeniem zgłaszałem jeszcze kilka rzeczy i te istotniejsze opisałem w innych wątkach.
Same stuki w zawieszeniu słyszą, ale rozwiązania na chwilę obecną nie ma. Jest TPI 2038577/3 wg którego serwisant (pozdrawiam jeśli to czyta :szeroki_usmiech ) przekazał mi, że w opracowaniu są nowe czy też przeprojektowywane jakieś elementy zawieszenia i planowane ich wdrożenie jest na marzec 2015.
Jak ktoś ma dojście do treści TPI to może wrzuciłby dokładniejsze info o co chodzi :?Pozdro
Komentarz
-
Komentarz