RS TDI vs. RS TSI - wasze opinie co lepsze i dlaczego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • martini73
    Ambiente
    • 2013
    • 167

Znalazłem na YT taki oto filmik, w sumie najciekawszy jest moment 1:41 - 1:45 (najlepiej zrobić stopklatkę)

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• metrotest
      Rider
      • 2006
      • 506
      • Volkswagen
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez Seed
      http://cartests.pl/skoda-octavia-combi-rs-diesel-sportowo-i-oszczedni,news,2176.html
      Link

Odpadający znaczek z kierownicy :shock:
      Co to jest :evil: :evil: :evil: :?: :!:
      Absurdalne oszczędności czy strategia Vw by pozycjonować Skodę niżej.
      Załączone pliki

Komentarz

• LUKI
        RS
        • 2005
        • 5776

metrotest, było
        kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• metrotest
          Rider
          • 2006
          • 506
          • Volkswagen
          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
          • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Tak. W końcu zacytowałem 8) . Ale sądzę, że warto wspomnieć w głównym wątku dot. RS.
          W końcu o znaczek RS tu chodzi :twisted:

Tak czy owak ręce opadają. A może coś więcej.

Sądziłem, że takie rzeczy to tylko w Tata Nano albo Zaporożcu. Szkoda gadać :shock: :shock: :shock:

Komentarz

• Mateusz_G
            Drive
            • 2013
            • 88

Patrzyłem na ten znaczek u siebie i nie mam pojęcia jak bez dłubania przy nim mógłby odpaść... :shock: :?: poza tym otwierający się schowek... :lol: nie spotkałem się z tym fenomenem i nie słyszałem o tym zjawisku w innych testach

Moja RSka: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=77117

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

Zamieszczone przez Mateusz_G
              poza tym otwierający się schowek... :lol: nie spotkałem się z tym fenomenem i nie słyszałem o tym zjawisku w innych testach
              no jak pan dziennikarz dobrze testował i miał wszystko w dupie bo to nie jego to jest to możliwe..
              przypieprzył po jakiś dziurach , progu na pełnej szybkości aż się felgi troszkę pogięły to i schowek się mógł otworzyć :twisted:
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• ketivv
                L&K
                • 2011
                • 1155

Zamieszczone przez leszekmw
                przypieprzył po jakiś dziurach , progu na pełnej szybkości aż się felgi troszkę pogięły to i schowek się mógł otworzyć
                pod tym względem nie mam do swojej Skody zastrzeżeń akurat schowki mi się nigdy nie otwarły ;-)

jedynym "otwierającym się" schowkiem była u mnie podskakująca podłoga bagażnika (zakrywająca koło zapasowe) teraz zabezpieczam ją kawałkiem "gumy do majtek" za 5 zl z pasmanterii ;-)

natomiast wypadła mi raz w trakcie jazdy środkowa kratka nawiewu powietrza, dup i spadła na lewarek

Komentarz

• kolba_leon
                  Classic
                  • 2013
                  • 30

mnie irytuja spryskiwacze, popsikalem silikonem jak ktos z forum poradzil i dalej lipa, poza tym wlacza mi sie czasami, ze mam cos nie tak z prawym swiatlem mijania, jak wyl silnik to juz nie ma problemu, ktory i tak rzadko wyskakuje ale wyskakuje i to troszke denerwuje a nie chce z takimi pierdolami na serwis jezdzic

Komentarz

• Mateusz_G
                    Drive
                    • 2013
                    • 88

Zamieszczone przez kolba_leon
                    ze mam cos nie tak z prawym swiatlem mijania
                    coś podobnego opisałem w tym wątku: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25

Po wymianie reflektora pojawiały mi się sporadycznie komunikaty takie jak Tobie, nauczony doświadczeniem pojechałem do serwisu i co... :shock: powiedzieli, że w tym nie wymienionym reflektorze, ksenon się przepala już :lol: wymienili na gwarancji...

edit:
                    twierdzili, że to od częstego zapalania i gaszenia spowodowanego przez:
                    CLH, automatyczne światła i wyboje :lol:

Komentarz

• kolba_leon
                      Classic
                      • 2013
                      • 30

[quote="Mateusz_G"]
                      Zamieszczone przez kolba_leon
                      z: h :lol: wymienili na gwarancji...

edit:
                      twierdzili, że to od częstego zapalania i gaszenia spowodowanego przez:
                      CLH, automatyczne światła i wyboje :lol:
                      co wymienili? ksenon czy znowu caly reflektor?

Komentarz

• Mateusz_G
                        Drive
                        • 2013
                        • 88

Na szczęście tym razem tylko ksenon :-)

Komentarz

• looker
                          RS
                          • 2008
                          • 1886
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Skoro w tytule wątku nie ma, że chodzi tylko o OIIIRS to zapytam też
                          Zastanawiam się nad OII RS FL. Po pierwsze, że bardziej podoba mi się buda, po drugie - większa podaż na rynku wtórnym. Na nowe mnie nie stać bez sporego kredytu.
                          Rocznie robię zaledwie ok 17kkm. Dużo po małym mieście.
                          Czy wyliczenia dot. ekonomii (spalania) można podobnie przełożyć do silników CEGA i CCZA ?
                          Wcześniej nie interesowałem się tymi motorami gdyż mam OI.
                          I druga sprawa: jakie znane bolączki/problemy mają w/w silniki ?
                          O DPF-ie wiem. Co jeszcze ?
                          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• Basik_
                            Rider
                            • 2013
                            • 667

Zamieszczone przez looker
                            Skoro w tytule wątku nie ma, że chodzi tylko o OIIIRS to zapytam też
                            Ale to jest podforum "Octavia III (5E)" , więc nie trzeba chyba pisać, że chodzi o O3. Wg mnie lepiej jak założysz nowy wątek lub poszukasz info o tych silnikach w podforum o O2/O2FL. Przyczyni się to do przejrzystości forum i ułatwi innym szukanie informacji w przyszłości. Przecież nikt nie będzie szukał info o O2 w podforum O3. :wink:

Co do samego pytanie to nie znam tych silników więc nie pomogę.
                            Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

CEGA i CCZA
                              pierwszy to diesel a drugi benzyna. skoro latasz takie przebiegi to chyba benzyna bedzie lepszym wyborem, aczkolwiek tam trzeba miec baczenie na problem z rozrzadem i napinaczem łańcucha.
                              Czy wyliczenia dot. ekonomii (spalania)
                              jak większości się kręcisz sie po mieście i to małym a rzadziej latasz gdzies dalej to czy sens iść w RS-a? może wystarczy cos słabszgo. chyba ze poprostu masz kaprys i ma być RS

wiecej znajdziesz info w dziale z OII i showroom-ie
                              OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                              (znajdź również na fb)

Komentarz

• looker
                                RS
                                • 2008
                                • 1886
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Podziękował
                                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• wojcian
                                  Ambiente
                                  • 2013
                                  • 149

Czytałem ostatnio recenzje o nowym RS i jedno mnie zaniepokoiło tj , kiedy aktywowanie są czujniki parkowania tylne ,bo w artykule redaktor narzekał ze w korkach jak ktoś podjechał za blisko z tyłu to zaczynało piszczec, moim zdaniem to powinny byc aktywowane w momencie zapięcia biegu wstecznego prawda . Czy redaktor coś poknocił

Komentarz

• Rok z Bagien
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1172

Są aktywowane bez wstecznego.

Ale pojazd musi naprawdę bardzo blisko stanąć z tyłu. Podczas 4 miesięcy jazdy zdarzyło mi się to raptem 1 raz. Szczerze powiedziawszy to w pierwszej chwili nie wiedziałem co się stało, dopiero później spojrzałem w lusterko. :wink:

Komentarz

• Northeusz
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 1677
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez wojcian
                                      Czytałem ostatnio recenzje o nowym RS i jedno mnie zaniepokoiło tj , kiedy aktywowanie są czujniki parkowania tylne ,bo w artykule redaktor narzekał ze w korkach jak ktoś podjechał za blisko z tyłu to zaczynało piszczec, moim zdaniem to powinny byc aktywowane w momencie zapięcia biegu wstecznego prawda . Czy redaktor coś poknocił
                                      Redaktor nie dodał, że z tyłu podjechał kierowca w Solarisie z miejskiej komunikacji :diabelski_usmiech. A jak oni podjeżdżają to wiemy
                                      Pozdrawiam
                                      Northeusz

Komentarz

• wojcian
                                        Ambiente
                                        • 2013
                                        • 149

No tak ale jak one działają w momencie bardzo bliskiego podjechania to, działa też w drugą stronę że jak cofam to może sygnalizują przeszkodę trochę za póżno.

Komentarz

• jamajka
                                          Classic
                                          • 2013
                                          • 35

w instrukcji znalazłem coś takiego :

"Aktywacja / dezaktywacja
                                          Układ włącza się automatycznie w momencie włączenia biegu wstecznego lub
                                          przez naciśnięcie przycisku z symbolem  » rys. 129. W przycisku zaczyna świecić
                                          symbol , włączenie zostaje potwierdzone krótkim sygnałem akustycznym.
                                          Układ jest wyłączany przez wyłączenie biegu wstecznego, naciśnięcie przycisku z
                                          symbolem  albo automatycznie po przekroczeniu prędkości 10 km/h (symbol 
                                          w przycisku gaśnie).
                                          W pojazdach wyposażonych tylko w tylne czujniki układ można wyłączyć przez
                                          samo wyłączenie biegu wstecznego. "
                                          zamówiona 22.11: O3 RS TSI DSG ,planowana produkcja - ch.. wie kiedy zaliczka zwrócona 28.03. - od 4.04 szczęśliwy właściciel białego A5 Sportback

Komentarz

• wojcian
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 149

Czyli wychodzi że wszystko ok , wsteczny załącza i wyłącza czujniki.

Komentarz

• perfex
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1117

Zamieszczone przez Rok z Bagien
                                              Są aktywowane bez wstecznego
                                              Jeżeli to prawda to jest to rozwiązanie debilne, obliczone na zaoszczędzenie z 1,5 euro... W "normalnych" autach pierwsze "pipnięcie" czujników jest na ok. 1-1,5 metra od przeszkody, w mieście często ktoś stanie 1-1,5 metra za tobą...
                                              Pozdrawiam
                                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Himenek
                                                Rider
                                                • 2014
                                                • 412

nie sądzę, by działało ciągle w trakcie jazdy, musi się wyłączać. w O2 po przekroczeniu jakiejś prędkości się automatycznie wyłącza, można także samemu nacisnąć przycisk i wyłączyć lub włączyć. w takie cuda i niedoróbki to ja nie wierzę.

Komentarz

• sangod
                                                  Classic
                                                  • 2013
                                                  • 38

U mnie wygląda to tak, że przy większych odległościach na Bolero jest tylko komunikat (przysłaniający połowę ekranu) z samochodem i informacją jak daleko jest coś z przodu lu z tyłu. Natomiast sygnał jest wyciszony (znaczek przekreślonego głośniczka). Po tym jak podjadę naprawdę blisko (chyba czerwone kreski) załącza się dźwięk.
                                                  O3 Combi Ambition Czarny 1.4 DSG + Amazing + kilka innych dodatków

Komentarz

• kolba_leon
                                                    Classic
                                                    • 2013
                                                    • 30

Panowie, stacja Orlen trzecie tankowanie 98 realny spadek spalania 1,5-2 L piszę serio jestem w szoku, jak ktoś nie wierzy trudno nie jest efekt placebo.

pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...