ja też trochę ponad 11% dostałem upustu.
RS TDI vs. RS TSI - wasze opinie co lepsze i dlaczego
Zwiń
X
-
a to niby czemu na tempomacie ma więcej palić?Zamieszczone przez lu5aszPewnie tak,ale na tempomacie zawsze wiecej spali :PZamieszczone przez hetman72W 1.4 TSI na tempomacie i przy około 80km/h da się pewnie zejść do 5.5 :PJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Mam wrażenie, że jednak mniej, samochód utrzymuje stałą prędkość i "0" szarżowania - wtedy wynik jest naprawdę zacny. Tym bardziej jak dzisiaj to testowałem, silnik niedotarty, 5 minut skrobania szyb na włączonym silniku i przejazd 2x po 40 km (krajową 10) ale pomiędzy wioskami. Wyszło mi 5.8 bez problemu, z 3 nawet wyprzedzeniami kolumn samochodów :shock:Zamieszczone przez lu5aszPewnie tak,ale na tempomacie zawsze wiecej spali :PZamieszczone przez hetman72W 1.4 TSI na tempomacie i przy około 80km/h da się pewnie zejść do 5.5 :P
Komentarz
-
-
no właśnie kolego nie 50 tylko 85Zamieszczone przez Andjanie mistrz tylko to jest spalanie na 4,9 / 50km ;-)Zamieszczone przez lu5aszLol,mistrz :P ,ja raz takie mailem jak wracalem z Zakopca heheZamieszczone przez Jaro102Wczoraj wróciłem z trasy 400 km średnie spalanie 4.9Octavia III RS 2.0 TDI CUPA
Komentarz
-
-
lu5asz, było o spalaniu z tempomatem więcej w różnych wątkach i wcale ale to wcale nie jest to takie pewne, że z tempomatem pali więcej przy zachowaniu tej samej średniej prędkości. Krótko bo mały OFF-TOP, z tempomatem jak ustawisz 140km/h to jedziesz 140km/h, bez tempomatu prędkość auta waha się od ~125km/h - 140km/h. Wystarczy na autostradzie pojechać na tempomacie za kimś bez i zobaczysz jak nierówno jedzie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Spalanie zależy głównie od prędkości, tempomat większa średnia, manualnie mniejsza, więc dziwne pytanie.Zamieszczone przez lu5aszRozumiem,ale co to ma wspolnego ze spalaniem?Niewazne zreszta,nie mam zamiaru nikogo przekonywac ,poprostu napisalem to co sprawdzilem.Pozdr.Zamieszczone przez ZorrWystarczy na autostradzie pojechać na tempomacie za kimś bez i zobaczysz jak nierówno jedzie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Panowie widzę wyniki spalania RS TDI, a czy ktoś dysponuje realnymi wynikami dla wersji z silnikiem TSI? Jeśli chodzi o miasto to spodziewam się jakichś 12l/100km, ale jestem ciekaw jak to wygląda na trasie, a także przy jeździe autostradowej (na tempomacie z prędkościami 120, 140, 160kmh). Zastanawiam się jakiego wtedy spodziewać się zuzycia, często robię przeloty po 400km autostradą i obecnie moje 1,9tdi przy średniej 125kmh pali mi około 7l/100. Czego spodziewać się w TSI?
Ps. Ktoś orientuje się jaki jest obecny czas oczekiwania na Octavię RS TSI w Combi? Zastanawiam się czy jest szansa złapania się w 100% odliczenie VATu...
Komentarz
-
-
O, rewelacja! Podrzuciłbyś mi więcej informacji na temat spalania? Jak to wygląda w trasie? Jeśli chodzi o miasto to te 8-8,5l to dla mnie super wynik, moim dieslem dochodzę do 8,5-10l/100km...Zamieszczone przez kolba_leonja czekałem 4 mc na kombi RS TSI
spalanie miasto mam 8-8.5 L/100
skrzynia dsg
pzdr
Komentarz
-
-
Test TDI w autokulcie: http://autokult.pl/409,Skoda-octavia...0-tdi-dsg-test"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
TSI 4x4 DSG pali po miescie min. 9l przy dosc wysokiej sredniej z calego zbiornika jak na miasto po okolo 30km/h, wiec RS z racji braku napedu tez moze zaczac od takich wartosci. Jak zejdziemy na zakorkowane 23-26km/h to 12l moze byc codziennoscia. Zreszta ktos juz tu podawal takie wyniki wraz z wynikami z trasy, gdzie rezerwa zapala sie po 370km
Komentarz
-
Komentarz