ja też trochę ponad 11% dostałem upustu.
RS TDI vs. RS TSI - wasze opinie co lepsze i dlaczego
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez hetman72W 1.4 TSI na tempomacie i przy około 80km/h da się pewnie zejść do 5.5 :PJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez hetman72W 1.4 TSI na tempomacie i przy około 80km/h da się pewnie zejść do 5.5 :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndjaZamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez Jaro102Wczoraj wróciłem z trasy 400 km średnie spalanie 4.9Octavia III RS 2.0 TDI CUPA
Komentarz
-
-
lu5asz, było o spalaniu z tempomatem więcej w różnych wątkach i wcale ale to wcale nie jest to takie pewne, że z tempomatem pali więcej przy zachowaniu tej samej średniej prędkości. Krótko bo mały OFF-TOP, z tempomatem jak ustawisz 140km/h to jedziesz 140km/h, bez tempomatu prędkość auta waha się od ~125km/h - 140km/h. Wystarczy na autostradzie pojechać na tempomacie za kimś bez i zobaczysz jak nierówno jedzie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lu5aszZamieszczone przez ZorrWystarczy na autostradzie pojechać na tempomacie za kimś bez i zobaczysz jak nierówno jedzie.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Panowie widzę wyniki spalania RS TDI, a czy ktoś dysponuje realnymi wynikami dla wersji z silnikiem TSI? Jeśli chodzi o miasto to spodziewam się jakichś 12l/100km, ale jestem ciekaw jak to wygląda na trasie, a także przy jeździe autostradowej (na tempomacie z prędkościami 120, 140, 160kmh). Zastanawiam się jakiego wtedy spodziewać się zuzycia, często robię przeloty po 400km autostradą i obecnie moje 1,9tdi przy średniej 125kmh pali mi około 7l/100. Czego spodziewać się w TSI?
Ps. Ktoś orientuje się jaki jest obecny czas oczekiwania na Octavię RS TSI w Combi? Zastanawiam się czy jest szansa złapania się w 100% odliczenie VATu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kolba_leonja czekałem 4 mc na kombi RS TSI
spalanie miasto mam 8-8.5 L/100
skrzynia dsg
pzdr
Komentarz
-
-
Test TDI w autokulcie: http://autokult.pl/409,Skoda-octavia...0-tdi-dsg-test"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere."
Komentarz
-
-
TSI 4x4 DSG pali po miescie min. 9l przy dosc wysokiej sredniej z calego zbiornika jak na miasto po okolo 30km/h, wiec RS z racji braku napedu tez moze zaczac od takich wartosci. Jak zejdziemy na zakorkowane 23-26km/h to 12l moze byc codziennoscia. Zreszta ktos juz tu podawal takie wyniki wraz z wynikami z trasy, gdzie rezerwa zapala sie po 370km
Komentarz
-
Komentarz