octavia 3 vs golf 7 - jakosc tapicerek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ukuk
    Rider
    • 2010
    • 699

Zamieszczone przez piramida
    Ale jesteście płaczki kalwaryjskie, aby mieć ciszę w samochodzie trzeba zainwestować w A6/8 bmw 5/7 czy inne limuzyny i wtedy bedziecie mogli smigać non stop autostradami bez bólu głowy :roll:
    Prosze nie rozpowszechniac legend - wystarczy c4 za 60 tys, lub c5/508 za 80-85 tys.

Komentarz

• lukasiasty
      Ambiente
      • 2010
      • 198
      • Volkswagen

ukuk, ja do tego doszedłem po czterech latach jazdy OII :lol:
      Było szybkie
      2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
      CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
      163HDI HYDRACTIVE 3+
      Jest wycieczkowóz
      VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG

Komentarz

• Zamieszczone przez ukuk
        wystarczy c4 za 60 tys, lub c5/508 za 80-85 tys
        ... żeby jeździć gównianym autem

Komentarz

• ukuk
          Rider
          • 2010
          • 699

...ehhh, rynce opadaja, jak mozna byc tak zaslepionym.

Komentarz

• ukuk, chyba pomyliłeś forum. To nie jest www.franceshitclub.pl tylko www.octaviaclub.pl. Dla nas akurat ta marka o której piszesz to badziewie. Wolę jeździć starą OI przed liftem niż którymś badziewiem z Twojej listy.

Komentarz

• krzyzakp
              L&K
              • 2013
              • 1016
              • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

namo, gownianym w ktorym plastiki Ci nei skrzypia tak jak w tej "okropnej" O3, na ktora kazdy narzeka, a jednoczesnie sie jara ze to takie super-duper auto...

Albo jest fun i radosc i olewamy drobne minusy, albo narzekamy i nie ma funu z auta..

Moja O3 RS

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

namo, coś ty ostatnio taki nabuzowany? :wink:
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ukuk
                  Rider
                  • 2010
                  • 699

^^chyba mu dudni za bardzo i odreagowuje

namo - no wlasnie nie, nie pomylilem - nie mam O3 ale przesiaduje tutaj na forum bo pelno tu normalnych nienadetych ludzi, ktorzy jakos realistycznie i bez odchylow potrafia ocenic rzeczywsitosc... no z pewnymi wyjatkami - i to jakimi!

Komentarz

• piramida, bo pinkolą hejty które nie mają związku z rzeczywistością.

Komentarz

• ukuk
                      Rider
                      • 2010
                      • 699

jedyny hejt jaki widze to na temat francuzow.

Komentarz

nie mam O3
                        więc się nie odzywaj w temacie bo Twoja podjarka Citroenem po przesiadce z Fiata Pandy nie ma nic ze Octavią wspólnego.

Komentarz

• ukuk
                          Rider
                          • 2010
                          • 699

nie czytaj jak sie nie podoba.

Komentarz

• fernando
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1890

Dajcie sobie siana, bo zaraz dostaniecie po owocu, a i z tematem jakości tapicerek nie ma to nic wspólnego :nono

Komentarz

• Basik_
                              Rider
                              • 2013
                              • 667

Hehe ale się wątek robi. Ja proponuję niezadowolonym sprzedać skody i kupić francuskie "pudełko", które na wybojach tłucze się o 2db mniej!! Przez zakupem auta przerobiłem większość marek, ale jakoś Francuzi nie mieli mi nic do zaoferowania. Kupiłem skode i jestem z niej póki co zadowolony. Nic nie tłucze się na tyle żeby mi to przeszkadzało, albo wyróżniało się na tle innych aut to poprawne auto w dobrej cenie. :P
                              Moja biała jak welon dziewicy O3 vRS

Komentarz

• spike1314
                                Drive
                                • 2013
                                • 61

Zamieszczone przez namo
                                piramida, bo pinkolą hejty które nie mają związku z rzeczywistością.
                                Jakby nie miało związku z rzeczywistością to bym nie tracił czasu na pisanie tu. Akurat trochę rzeczy w tym aucie mnie denerwuje (szczególnie w porównaniu do innych aut którymi jeździłem) i być może ktoś tutaj ma podobne problemy. Od tego jest forum żeby wymieniać się problemami i sposobami ich rozwiązania. Kilka osób ma bardzo zbieżne problemy i odczucia co do O3 (być może nie dotyczy to wersji RS) - i akurat w moim przypadku większość niestety się potwierdza. W skrócie mogę wymienić jako występujące u mnie: brak komfortu, trzeszczenie tapicerki (jak na 9000 km to moim zdaniem dramat), tłukące się zawieszenie na poprzecznych nierównościach, bucząca klimatyzacja. Nie jest to hejt z mojej strony tylko subiektywna ocena występujących w mojej O3 problemów.

Komentarz

• Twoje
                                  Zamieszczone przez ukuk
                                  ^^
                                  które używasz w większości postów świadczy, że przywędrowałeś tutaj z forum.gazeta.pl lub innego towarzyskiego. Nie rób ludziom wody z mózgu,Citroen to gówno dla biedaków. Nie jest tak wyciszona jak piszesz. Wracałem kiedyś za pasażera za Zakopca tym autem, nie miałem oczu jak pięciozłotówki.

Zamieszczone przez ukuk
                                  przesiaduje tutaj na forum
                                  idź trollować z łaski swojej gdzieś indziej.

Komentarz

• ukuk
                                    Rider
                                    • 2010
                                    • 699

Moje "^^" ograniczaja niepotrzebne cytowanie i z "forum towarzyskim" nie maja nic wspolnego. Za to Twoje twardoglowe prawdy objawione pasuja jak ulal do forum niezalezna.pl

A Citroen w roli auta dla biedakow to juz rekord idiotyzmu - i nie zycze sobie zeby chyba najbardziej wypasiony okaz trolla jakiego w zyciu widzialem wyzywal mnie od swoich wspolbratymcow.

Ja na OIII zlego slowa nie powiedzialem, kiedys tylko po jezdzie probnej stwiedzilem, ze jest troche za glosna i nie podobaja mi sie plastikowe boczki - TYLE, reszta bylem pozytywnie zaskoczony i zadnego hejtu tu nie uprawiam, a jedynie staram sie pomoc wklejajac linki z volkswagenowych forow gdzie ludzie maja podobne problemy (i tez szukaja sposobow ich rozwiazania).

PS. To czym wracales to bylo Berlingo? na pace?

Komentarz

To czym wracales to bylo Berlingo?
                                      to było C4. Takie o...

Zamieszczone przez ukuk
                                      Moje "^^" ograniczaja niepotrzebne cytowanie
                                      wiem co to znaczy, używają ich nabijacze postów. Czyli tak zwani "pisacze", zero konkretów ale pisze bo pisze bo nie ma co robić.

Komentarz

• ukuk
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 699

No i wszystko jasne - pisalem o obecnej generacji czyli o c4 II.
                                        Zamiast sie zaperzac po prostu nawet z ciekawosci zrob se jazde probna C4-ka czy C5-ka, to nic nie kosztuje, a horyzonty beda szersze. Mnie wyciszenie c4-ki powalilo bo w tej klasie z czyms takim nigdy sie nie spotkalem. Tyle - zwyczajna obserwacja.

Komentarz

• lukasiasty
                                          Ambiente
                                          • 2010
                                          • 198
                                          • Volkswagen

namo, skoda jest wozidłem dla tych których nie stać na audi, nie zapominaj o tym, zanim zaczniesz kogoś wyzywać od biedaka :diabelski_usmiech
                                          Było szybkie
                                          2.0 TDI BKD 177km/402Nm by Aligator
                                          CITROEN C5 III TOURER EXCLUSIVE
                                          163HDI HYDRACTIVE 3+
                                          Jest wycieczkowóz
                                          VW Sharan 7n 2.0TDI 170km DSG

Komentarz

• bosniakGTX
                                            Classic
                                            • 2014
                                            • 32

Zamieszczone przez lukasiasty
                                            namo, skoda jest wozidłem dla tych których nie stać na audi, nie zapominaj o tym, zanim zaczniesz kogoś wyzywać od biedaka :diabelski_usmiech
                                            I tak i nie. Ja wybierałem między A5 i Skodą i wybrałem Skodę, nie przez $ tylko z innych powodów.

Komentarz

• lukasiasty, sorry poniosło mnie z tymi biedakami. Miałem Audi A5 Sportback Facelifting, nie wzbudzała u mnie takich emocji jak aktualna O3 RS. Nie kupiłbym znowu Audi. Mieć Audi to nie kwestia kasy.

Komentarz

• marlej108
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 4976
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez namo
                                                Citroen to gówno dla biedaków.
                                                Hmm, czytajac tego typu żenującą wypowiedz, zawsze sie zastanawiam, czy autor takiej wypowiedzi pisze to na trzeźwo czy po pijaku...

bo jesli po pijaku - to mozna glupote jeszcze wybaczyc, ale jesli na trzezwo, to chyba nie bedzie bledem uznac, ze ma on w glowie zamiast mozgu - trociny...

Okreslanie klientow firmy Citroen mianem "biedakow" a samej firmy mianem "gowna".... hmm - administracja na naszym forum widac jest wyrozumiala...

[ Dodano: Pon 29 Wrz, 14 06:47 ]
                                                Zamieszczone przez namo
                                                Miałem Audi A5 Sportback Facelifting, nie wzbudzała u mnie takich emocji jak aktualna O3 RS. Nie kupiłbym znowu Audi. Mieć Audi to nie kwestia kasy.
                                                Chyba firma Audi powinna sie cieszyc, ze juz nie ma takiego klienta...

zas emocje to zarowno nie najlepszy doradca za kierownica (liczba trupow na polskich drogach w wypadkach spowodowanych przez rozemocjonowane indywidua pedzace na zlamanie karku bo "zawsze musza byc pierwsi" o tym swiadczy...), jak i nad klawiatura - bo zwykle owe emocje prowadza tylko do samych idiotyzmow (vide - Twoja wypowiedz o klientach Citroena i samej marce).

Wiec zycze mniej emocji - moze dzieki temu poziom Twoich wypowiedzi bedzie odpowiedni do Twojego wieku. W koncu jak sie ma 30 lat to juz jakis poziom trzeba reprezentowac, a nie irytowac sie tym, ze jacys goscie narzekaja na jakis tam samochod, i potem owe krytyczne uwagi do auta traktowac wlasciwie jak krytyke samego siebie.
                                                http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• feels3
                                                  Rider
                                                  • 2013
                                                  • 348

Zamieszczone przez ukuk
                                                  Zamieszczone przez piramida
                                                  Ale jesteście płaczki kalwaryjskie, aby mieć ciszę w samochodzie trzeba zainwestować w A6/8 bmw 5/7 czy inne limuzyny i wtedy bedziecie mogli smigać non stop autostradami bez bólu głowy :roll:
                                                  Prosze nie rozpowszechniac legend - wystarczy c4 za 60 tys, lub c5/508 za 80-85 tys.
                                                  Alez gdzie tam C4 za 80k, zapraszam do jazdy moim ponad 10 letnim Leonem, zawieszenie mimo iz nadaja sie do wymiany, znacznie lepiej tlumi nierownosci. Wszedzie tam gdzie Leonem po prostu przelatuje nad nierownosciami, O3 zwalniam bo nie tylko sie trzesie, ale tez cala kabina dzwoni i skrzypi.

A niektorych tutaj nie rozumiem, skladacie te Skody sami ze tak to osobiscie odbieracie?
                                                  Chcecie przekrzyczec tych co sa rozczarowani? Troche luzu Panowie, ochloncie i porozmawiajmy jak dorosli ludzie

Kazdy ma prawo oczekiwac odrobiny komfortu od samochodu, bylo, nie bylo, rodzinnego i jakosci przy juz nie malej cenie. (nie trzeba miec wersji RS aby przekroczyc 110k przy bardzo bogatym wyposazeniu)

Skoda sie trzesie i dzwoni na mocniejszych nierownosciach i to jest fakt, drugi fakt to ze jest wyciszona ponizej sredniej, i nie przesadzajmy, owszem to nie Audi, ale to tez nie jest Dacia, zeby na wszystko przymykac oko.

Zamieszczone przez spike1314
                                                  Jakby nie miało związku z rzeczywistością to bym nie tracił czasu na pisanie tu. Akurat trochę rzeczy w tym aucie mnie denerwuje (szczególnie w porównaniu do innych aut którymi jeździłem) i być może ktoś tutaj ma podobne problemy. Od tego jest forum żeby wymieniać się problemami i sposobami ich rozwiązania. Kilka osób ma bardzo zbieżne problemy i odczucia co do O3 (być może nie dotyczy to wersji RS) - i akurat w moim przypadku większość niestety się potwierdza. W skrócie mogę wymienić jako występujące u mnie: brak komfortu, trzeszczenie tapicerki (jak na 9000 km to moim zdaniem dramat), tłukące się zawieszenie na poprzecznych nierównościach, bucząca klimatyzacja. Nie jest to hejt z mojej strony tylko subiektywna ocena występujących w mojej O3 problemów.
                                                  Mam podobne podejscie, sadzilem ze na forum mozna wspolnymi silami dojsc do jakichs wnioskow, no narazie jest ciezko Poki co wiem, ze jestem hejtujacym maruda, placzkiem i biedakiem

Komentarz

• Kolejna wypowiedź, tym razem marlej108, który O3 na oczy nie widział, jeździ kij wie czym, wątek zapycha swoimi filozofiami.

Zamieszczone przez marlej108
                                                    ososbiscie po lekturze watku o zawieszeniu (juz sa tam wlasciwie nawet dwa takie watki) coraz dluzszego i z naprawde juz okazala lista osob skarzacych sie na dziwaczne halasy - wybralbym Golfa.
                                                    gratuluję Ci marlej108 kolejnej podjętej decyzji/opinii na podstawie wpisów pisanych przez właścicieli Citroenów, Golfów, Mazd czy innych kołysek.

Najwięcej do napisania mają Ci którzy O3 oglądali na ulotkach. Historia zatacza koło jak w wątku o rozrządzie w 1.4 CAXA, najwięcej tam upisali się właściciele diesli i aut innych marek.

Zamieszczone przez feels3
                                                    Skoda sie trzesie i dzwoni na mocniejszych nierownosciach i to jest fakt, drugi fakt to ze jest wyciszona ponizej sredniej, i nie przesadzajmy, owszem to nie Audi, ale to tez nie jest Dacia, zeby na wszystko przymykac oko.
                                                    gdzie miałeś oczy, uszy, tyłek jak wybierałeś auto? Na pewno nie w salonie Citroena :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...