Zamieszczone przez delanopl
Mundurowi na Naszym forum
Zwiń
X
-
Pora liczyć dni do cywila o ile nic się nie zes*a to mi zostało (tylko) 11,5 roku do cywila :diabelski_usmiechZamieszczone przez ahmed799mi zostało 22 lata zeby iść do cywila :P
szczerze Wam i wszystkim kolegom z podobnym stażem serdecznie współczuję a już najbardziej tym co dzisiaj mają za sobą 13-14 lat.
Komentarz
-
-
"Osoby, które nie zdążą wstąpić do służby przez 1 stycznia 2013 r., lepiej żeby wybiły sobie to z głowy w ogóle, a jeśli już muszą - niech wstąpią do niej w wieku 30 lat, bo tylko w tym wypadku mając 55 lat życia będą mogły odejść na emeryturę z wysługą tylko 25-letnią. Jeśli przyjdą do służby w wieku 20 lat - czeka je 35 lat służby do emerytury. Pomijam przypadek likwidacji jednostki i zwolnienia ze względu na orzeczenie komisji lekarskiej o inwalidztwie w związku ze służbą. "
Taki wniosek i bardzo słuszny zamieścił na forum IFP jeden z kol. opierając się na projekcie ustawy. Ciekawy jestem kto o zdrowych zmysłach i młody przyjdzie do pracy mundurowej przed wiekiem 30 lat?!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BiszczuZamieszczone przez MaicroftPredzej to poszkodowany, moze w sadzie cywilnym probowac cos wskorac, a kierowca to jesli przyznal ze chcial przejechac policjantow, to powinien zostac oskarzony o probe zabojstwa.
Teraz zachodzi pytanie czy takiego urzędnika (siedzącego po 8 h w pracy w ciepłym pokoju, pracującego zawsze za dnia) można porównywać z policjantem, strażakiem, ratownikiem medycznym, funkcjonariuszem SG SW etc i faktycznie przymusowo reformować system emerytalny ? Kto przyjdzie pracować w mundurze ?
Ale widać tylko duże grupy zawodowe mogą sobie pozwolić na wyegzekfowanie super warunków, a cała reszta ma zapier..... do usranej śmierci, bo - jak wiadomo - w kupie siła.
Jeśli zginie zwykły człowiek w czasie pracy (np. przedstawiciel zostanie staranowany przez inne auto), to żonka dostanie to co było w ubezpieczeniu (jeśli je miał).
Jeśli żołnierz jedzie na wojnę (czy to nie jego zawód?) W dodatku na ochotnika to słyszę, że 250 tys to za mało (plus renta na małoletnich), najlepiej bańka, pośmiertny awans (znowu kasa) itd. O dodatkach mundurowych czy mieszkaniowych milczycie. Mam szwagra, któremu pozazdrościć mogę pracy w woju, ale on wciąż tylko, że ma dość niską podstawę, na pytanie o dodatki czy premie staje się dziwnie nerwowy
Jeśli mi się nie podoba robota, to mówią - znajdź inną i good bye, nikt się spuszczać nie będzie. Dlaczego mundurówki, górników, lekarzy itp to nie dotyczy?
Skoro nikt się nie chce zaciągać to dlaczego robiąc usługi dla policji czy wojska widzę na wejściu kartki o wstrzymanym naborze i ludzi pytających kiedy się to zmieni?
Panowie, wojskowym, strażakom, policjantom czy innym służbom mundurowym nie przystoi ciągły płacz. Można zmienić profesjębyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczudoleje trochę goryczy a może standardu mundurowej pracy jednej ze służb koloru niebieskiego etc...
mam znajomego ok.31 lat, który próbował zatrzymać samochód do kontroli drogowej (kierowca pijany ~2 promile). Auto oczywiście nie zatrzymało się do kontroli i zaczęło uciekać. Kiedy kierowca (lat 19) zauważył, że wjechał na zamknięty parking postanowił zawrócić no i niestety nieszczęście - wjechał w szlaban stojący obok (potem się przyznał, że chciał staranować radiowóz !!!), ten został przestawiony tak niefortunnie, że uderzył go w głowę...stracił przytomność - odzyskał w szpitalu,uszkodzony błędnik i stwierdzona 40% głuchota....i po pracy...
Oby I grupa.
Chociaż kasa będzie - no bo zdrowia nie wróci nikt i nic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanjakby nie można nikogo przesuwać na inne stanowiskoZamieszczone przez plebanpierwszej linii frontuZamieszczone przez plebanJeśli mi się nie podoba robota, to mówią - znajdź inną i good bye, nikt się spuszczać nie będzie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez plebanJakoś nikomu nie przeszkadza, że kierowca TIRa ma jechać w tym wieku po drodze, a pewnie organizm ma bardziej wyeksploatowany (mój brat jeździ zestawem i widzę, jak to przej..... fucha). Ja sam przez nierzadko kilkanaście godzin dziennie przemierzam Polskę żeby naprawić maszynę 300 - 400 km od domu i marzenie o 8 godzinnym dniu pracy mogę sobie odpuścić.
Ale widać tylko duże grupy zawodowe mogą sobie pozwolić na wyegzekfowanie super warunków, a cała reszta ma zapier..... do usranej śmierci, bo - jak wiadomo - w kupie siła.
Jeśli zginie zwykły człowiek w czasie pracy (np. przedstawiciel zostanie staranowany przez inne auto), to żonka dostanie to co było w ubezpieczeniu (jeśli je miał).
Jeśli żołnierz jedzie na wojnę (czy to nie jego zawód?) W dodatku na ochotnika to słyszę, że 250 tys to za mało (plus renta na małoletnich), najlepiej bańka, pośmiertny awans (znowu kasa) itd. O dodatkach mundurowych czy mieszkaniowych milczycie. Mam szwagra, któremu pozazdrościć mogę pracy w woju, ale on wciąż tylko, że ma dość niską podstawę, na pytanie o dodatki czy premie staje się dziwnie nerwowy
Jeśli mi się nie podoba robota, to mówią - znajdź inną i good bye, nikt się spuszczać nie będzie. Dlaczego mundurówki, górników, lekarzy itp to nie dotyczy?
Zamieszczone przez plebanSkoro nikt się nie chce zaciągać to dlaczego robiąc usługi dla policji czy wojska widzę na wejściu kartki o wstrzymanym naborze i ludzi pytających kiedy się to zmieni?
Zamieszczone przez plebanna pytanie o dodatki czy premie staje się dziwnie nerwowyJadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loponezTyle że szwagrowi nikt nie przywali w łeb kamieniem w pracy, nie będzie chciał dźgnąć go nożem, a jak idzie po ulicy po pracy to patrzy na wystawy co w sklepie a nie czy spotka bandytę który mu się odgrażał że go "znajdzie i sprzeda mu kosę".
Oczywiście kuzyn się nie zgodził. To usłyszał, że wiedzą gdzie mieszka i jak wygląda jego żona i synek. Ciekawe czy takie "atrakcje" mają cywile.
Komentarz
-
-
Jasne, gratuluję dalszego nakręcania, szczególnie cytowania bez kontekstu.
Może podobny wątek założą lekarze i zaczną opowiadać jak to strasznie ich pacjenci biją.
Kolej na nauczycieli - ich również uczniowie biją i zakładają kosze na głowy.
Stoczniowcy pracują na zimnym - dramat !
Przedstawiciele zapier..... całymi dniami.... ale to zły przykład, bo nie pracują w molochach ze związkami
mea culpabyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
Komentarz