I zabiorą 100% na 100%, bo to jest po "linii" ZUS a mamy się do nich zbliżać. Jestem już tym który tylko obserwuje, ale nie wiadomo, czy nie zabiorą się do tych co już mają przyznane % za zdrowie chodzi mi o renty III bo będą zmiany tylko nie wiadomo kogo zawierucha dotknie. Jedno jest pewne, że tacy co z "taśm medialnych" to tym się nie martwią,Bo jak się ma po 50.000 i więcej to czym się można martwić?! Tylko tym kiedy mi zabiorą ale to tak z miesiąca na miesiąć aż może będzie kilka lat?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a w między czasie wycieczki, podróże, znajomości, zaproszenia, bankiety itp itd)
Ostatnio w Faktach pokazywali, że jest 10 strażaków na jedno miejsce do służby tylko zapomnieli powiedzieć, że od 1 stycznia 2013 zmieniają się zasady emerytalne i stąd plecaki i inni obudzili się bo to ostatni moment dostać się po staremu.
Odkąd wiadomo o nowych zasadach zrobił się straszny tłok na naborach
Dokładnie tak samo było z tymi 15 - toma latami uprawnień, z tym,że "zapomnieli" powiedzieć o 40% emerytury.
Ostatnio Sokołowski zajarany mówił, że powoli braki w policji są nadrabiane, że przyjmuje się nowych policjantów itp.
A prawda jest taka, iż podczas rekrutacji odwala się dużo normalnych ludzi a pozostają w służbie takie gagatki:
Nie nacieszył się pracą w policji pewien nowo przyjęty w szeregi mundurowych funkcjonariusz z Legnicy.
W czwartek, wraz ze 136 innymi osobami, złożył uroczyste ślubowanie w Komendzie Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu, a już w sobotę został zatrzymany przez złotoryjskich policjantów. Młody funkcjonariusz miał przy sobie... marihuanę.
Jak się dowiedzieliśmy, świeżo przyjęty do pracy dolnośląski policjant zdążył jedynie pobrać mundur. Nie pełnił jeszcze ani jednej służby. I już raczej nie ma co o tym marzyć, podobnie jak o wyjeździe do szkoły policyjnej.
Zajmie się nim teraz wydział kontroli w Komendzie Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu.
- Jeszcze nie zapadły wobec tego policjanta żadne decyzje, ale jedno jest oczywiste. Nie ma w policji miejsca dla kogoś, kto łamie prawo, a do takich czynów należy posiadanie narkotyków - mówi asp. Paweł Petrykowaski, rzecznik prasowy komendy wojewódzkiej.
I ja wam życzę spokojnej służby i docenienia waszego trudu. pozdrawiam
a jak tam dostaliście obiecane podwyżki bo gdzies przeoczyłem i nie wiem czy coś w temacie się ruszyło
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
:| Jeszcze 3 lata temu to również było moje święto... A tak - w domu został tylko jeden funkcjonariusz :diabelski_usmiech Wszystkim policjantom, z okazji dzisiejszego święta, życzę duuużo zdrówka, spokoju i kasiory... I normalnych przełożonych
blackrs - była podwyżka, jako podniesienie dodatku od stopnia Niewielka, ale zawsze coś...
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Pomyślności i wytrwałości dla Policjantek i Policjantów, którym się jeszcze chce "naprawiać świat" w obecnie panujących "warunkach" Oraz pomyślności dla emerytów, którzy mogą już bardzo na luzie poświętować
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
no i stało się ....
Mimo przebytych prawie wszystkich etapów rekrutacji i 179pkt, lekarz okulista powiedział że mam za słaby wzrok (astygmatyzm i krótkowzroczność) i do Policji mnie nie chcą... No nic panowie, nie dołączę niestety do Waszego grona. Idę się na**bać bo ponad pół roku starań poszło w ch.... :klnie:
kiki, rób sobie laserową korekcję wzroku. Ja przechodziłem ten sam temat na zawodowego słaby wzrok!!! Zainwestowałem 5 tyś zł w korekcję odwołałem się od orzeczenia i po problemie
kiki - tak jak napisał ahmed! Biegnij jutro do innego - cywilnego (ale dobrego!!!!) okulisty i niech powie Ci co jest do zrobienia i za ile (no i gdzie). Następnie odwołanie - ani nawet nie czekaj!
Ja startowałem z krzywą przegrodą nosową. Też mnie uwalili w I instancji (wojewódzkiej wówczas)!
Poleciałem do prywatnego laryngologa dowiedzieć się, czy aby głupot dureń nie napisał ("drożność nosa w 7/8-niezdolny do służby w SW"). Gość popukał się w głowę i kazał natychmiast startować z odwołaniem.
Odwołałem się i pojechałem do okręgowej. Tam lekarka przyjrzała się dokładnie i napisała: "niedrożność nosa w 1/8. Niezdolny do lotów z użyciem maski tlenowej oraz przy gaszeniu pożarów z użyciem ww. sprzętu". Wypowiedziała wtedy również prorocze słowa - "kaliskie województwo wkrótce przestanie istnieć - a stolicą województwa wielkopolskiego będzie Poznań. Skończy się Wam tamta poliklinika - i te głupole stamtąd"
Oprócz przegrody miałem też problem z zębami - ale tu Pani stomatolog dała mi swoją wisytówkę i spędziłem u niej w gabinecie prywatnym 3 dni z rzędu na fotelu dentystycznym! Ale spokój do tej pory mam ! A 17 rok idzie!
Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa
A mnie się podoba TEN fragment: "Przedstawiciele sędziów już odpierają podobne pomysły zmian.
- Nasz przywilej wynika z logiki naszego zajęcia: wracający do pracy sędzia ma obowiązek zająć się wszystkim, co wpłynęło do jego referatu. Za zwykłego pracownika pracę wykonuje ktoś inny"
I w każdej innej "uprzywilejowanej" formacji tak jest. Bo Strażnik z wieżyczki (SW) nie obliczy sumy kar i terminu końca kary jej połowy (czy innych ułamków), a ten co umie liczyć to, nie rozliczy wynagrodzenia skazanego za pracę, tudzież wynagrodzenia f-sza i cywila. W Wojsku mechanik lotniczy nie będzie pilotował statku z mar woja, a pilot samolotu nie naprawi ani łodzi, ani samolotu. Czy to do k*wy nędzy tak ciężko pojąć??!!!
A ja z innej beczki niż Biszczu, napiszę.
Wszystkim żołnierzom tym co na lądzie, wodzie i w powietrzu, na terenie PL i za jej granicami życzę wielu sukcesów w życiu zawodowym, awansów, medali i podwyżek uposażenia. Normalnych przełożonych oraz zdrowia i siły które pozwolą w spokoju służyć aż do emerytury.
W życiu osobistym abyście każdą wolną minutę spędzali i poświęcali swoim rodziną bo to dzięki nim możemy pokonywać trud Naszej służby.
Wszystkim żołnierzom tym co na lądzie, wodzie i w powietrzu, na terenie PL i za jej granicami życzę wielu sukcesów w życiu zawodowym, awansów, medali i podwyżek uposażenia. Normalnych przełożonych oraz zdrowia i siły które pozwolą w spokoju służyć aż do emerytury.
W życiu osobistym abyście każdą wolną minutę spędzali i poświęcali swoim rodziną bo to dzięki nim możemy pokonywać trud Naszej służby.
podpisuję się dwoma łapami.
A ja dzisiaj biorę sprzęt i z okazji święta jadę na noc na służbę...
Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.
ahmed799 napisał/a:
podpisuję się dwoma łapami.
Dokładam swoje dwie! Nic dodać, nic ująć!
Komentarz