w tej willi byłem 7 noclegów w połowie września: standard - wysoki; za apartament z 2 sypialniami, płaciłem 40E (ofc po negocjacjach :mrgreen: )
najlepsza kwatera w jakiej miałem okazję przebywać :wink:
gospodarze MEGA fajni; Pan domu pokazywał synowi żółwie :shock: które hoduje w ogródku :lol: do dyspozycji pomieszczenie gospodarcze (na parterze) na sprzęt plażowy itp.
Miło tak przed Bożym Narodzeniem powspominać wakacje w Chorwacji
Zamieszczone przez bzyq_74
Koledzy
Planuję w przyszłym roku wypad do Chorwacji w sierpniu w 3 rodziny z dzieciakami więc "w ciemno" odpada.
Macie może namiary na kwaterki 2+1 ? w cenie max 50/60euro?
Wi-Fi mile widziane, max 200/300m do morza - plaża kamienista (betony odpadają).
Miejcówki - małe miasteczka / większe wioski np. Podaca/Igrane/Omis/Rogoznica/Primosten/Tribunj/Pakostane, ewent. wyspa ale dojazd z lądu (Pag/Murter).
bzyq_74, mam fajne miejsce w Igrane, byłem tam dwa razy szczerze mogę polecić dla rodziny z dziećmi.
Mają apartamenty 2+2 i 2+1, ceny w lipcu były max 50€.
V nově postaveném objektu 70m od moře nabízíme 5 nových apartmánů pro 2-4 osoby s terasou a výhledem na moře, klimatizací a velkým parkingem. Domácí atmosféra, pohostinnost a 25-ti leté zkušenosti v turismu. V ceně je zahrnuta pobytová taxa a použití klimatizace. Dům je vhodný pro rodiny s dítětem.
kurcze też się już nie mogę doczekać na wyjazd..w wrześniu będę ruszał z rocznym dzieckiem. Macie jakieś pomysły gdzie ruszyć, aby nie było zbyt tłoczno?
3 lata temu byłem w Vodicach a rok temu w Baśka Voda - ta druga dużo piękniejsza więc szukałbym czegoś podobnie urokliwego.
Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Rozmawiałem dziś z rodowitym Chorwatem który dał przestrogę dla tych co lubią pocisnąć. Wg. jego opowieści na bramkach można dostać kwity za ostre nadużywanie prędkości. Każdy odcinek jest obliczony na średnią prędkość a jemu dość zależało i 2 z przodu nie schodziło stąd zamiast w 1,5h odcinek machnął niecałą godzinę i na bramce dostał zaproszenie na komisariat w związku ze średnią na odcinku 195km/h. Potem ma się 7 dni żeby odwiedzić posterunek. On zostawił 100€, prawo jazdy akurat ma tutejsze więc mu nie wzięli jednak zostaje rok zawiasów. Może chłopaka poniosła fantazja, nie wiem ale ku przestrodze podaję dalej
crom.de, czyli tak do 150 można trzymać. Biorąc pod uwagę chwilowe niższe tempo na ograniczeniach raczej się nie czepną. trzeba naprawdę poginać jak szaleniec - wtedy się nie dziwię reakcji policji.
ruwado, no powinno to pójść. Tolerancję mają niby 7km/h. Co w górę to idzie dla skarbu państwa ;-) Kolega ma Mesia 4Matic i lubi pocisnąć tak więc on tam pewnie miał prędkości rzędu 22-24x. Jednak sam fakt, że oni to sprawdzają na bramkach!
Byłem tam w zeszłym roku. Długa, równa plaża z małymi kamieniami, bardzo mało ludzi, łagodne zejście do morza. Na plaży starożytne ruiny które schodzą aż do wody, świetne widoki. Z balkonu kamieniem dorzucisz do morza . W apartamentach praktycznie wszystko nowe, bardzo czysto. Wifi, tv, klima w cenie. Cena taka jak pisałeś. Gospodarze(młodzi ludzie) świetnie mówią po angielsku. W miejscowości sporo przyjemnych knajpek z dobrym jedzeniem. Do autostrady masz dosłownie kilka minut jazdy, dzięki tamu możesz odwiedzić przy okazji Sibenik, Zadar, a nawet Split jeśli będzie Ci się chciało jechać.
Byłem wiele razy w CRO i jeśli chodzi o spokojny wypoczynek, w szczególności z dziećmi, jak na razie jest to dla mnie miejsce numer 1. Na pewno tam wrócę
Jeśli chcesz jakieś foty okolicy wrzuć mi maila na PW, coś podeślę.
[ Dodano: Sro 14 Sty, 15 10:06 ]
Zaraz wrzucę Ci tu kilka fotek.
[ Dodano: Sro 14 Sty, 15 10:17 ]
Tak w środku sezonu wyglądała plaża, zero ludzi:
SS, wiesz poza sezonem raczej korków nie ma to on wtedy może grzać do domu ;-) poza tym ja osobiście korek doświadczyłem jedynie na przejściu granicznym Slo-Cro.
xcracer, dzięki za wyczerpujący opis.Miejsce ekstra,ale chyba wole piaszczystą plaże(dzieci).
Jesteś w błędzie, otoczaki są dużo lepsze. Jak pojedziesz już na tą piaszczystą to się przekonasz. Ani zamku nie ulepisz, cały czas będzie Cię parzył i woda będzie mętna.
Komentarz