Maciej55555 Ja granicę w Cro przekraczałem w ub. poniedziałek i ani nie było korków ani jakiś specjalnych kontroli - popatrzeli na paszport i w długą. wracam w środę to zobaczę jak będzie w drogę do Ojczyzny.
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez himiFajny nocleg tranzytowy w okolicach Ptuja - Kalovaca. Własna łazienka i miejsca do spania. Innych wymagań nie mamy. Ktoś coś zna godnego polecenia? Coś sprawdzonego. Wiem, że jest tam wiele miejsc, ale chodzi o konkret.Voljeli bi se odmoriti u miru zagorskog sela, daleko od gradske buke, da Vas budi pjev ptica, hodati travom bosih nogu? Apartmani Jurinjak
Byliśmy tam z Enriquezem i rodzinami.
OK miejscówka.
pzdr
Komentarz
-
-
xcracer Dzisiaj było słonecznie w BV ale z częściowym zachmurzeniem - dosyć przyjemnie na opalanie. Teraz jest silne wietrzysko - pierwszy raz mnie spotykają takie wieczorne porywiste wiatry w Cro.
Maciej55555 Jak jedziesz w środę to pewnie miniemy się na trasie - szerokości.OIII 1,4 TSI Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rok z BagienZamieszczone przez himiFajny nocleg tranzytowy w okolicach Ptuja - Kalovaca. Własna łazienka i miejsca do spania. Innych wymagań nie mamy. Ktoś coś zna godnego polecenia? Coś sprawdzonego. Wiem, że jest tam wiele miejsc, ale chodzi o konkret.Voljeli bi se odmoriti u miru zagorskog sela, daleko od gradske buke, da Vas budi pjev ptica, hodati travom bosih nogu? Apartmani Jurinjak
Byliśmy tam z Enriquezem i rodzinami.
OK miejscówka.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti_r1Panowie a może ktoś mi podrzucić nr zjazdu z autostrady na Mureck? Coś mi świta 229 ale nie jestem pewien
Zjazd 226 :idea: I ostatni przed SLO to 228 :idea:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Arti_r1, https://goo.gl/maps/7HfVD
[ Dodano: Wto 30 Cze, 15 20:14 ]
I uwaga na fotopstryczki w rejonie Mureck :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekI uwaga na fotopstryczki w rejonie Mureck :szeroki_usmiech :diabelski_usmiechO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Dzięki Mirku za linka ;-) i ruwado za opis :-)
A jak wygląda przejazd tamtędy? Jakieś podjazdy,ograniczenia, duża ilość zakrętów itp? Czy w miarę spoko, prosta droga? Bo gadałem z kumplem i powiedział że jechał tamtędy pierwszy i ostatni raz. Właśnie z powodu tych zakrętów,redukcji ograniczeń do 50 :|
A nie ukrywam że mam ciężka noge,i niechcialbym z kolejnego wyjazdu mieć pamiątki w postaci foto z policji :-P
Ile kosztuje ta winietka na slo? 10-11
Komentarz
-
-
Arti_r1, droga lokalna:
od zjazdu z autostrady do Mureck prosta.
od mostu granicznego w Mureck jest trochę zakrętów i las, podjazd
potem droga trochę kręta, ale po równym (niewielkie górki).
Ja jechałem 2 razy w nocy i bez problemu. Jedziesz wolniej i normalnie przejeżdżasz. raczej trzymaj się dopuszczalnych prędkości - suszą.
Jak na dojeździe do Macelja masz korek - śmigaj na Dobovec lub Cvetlin (małe lokalne przejścia) drogi wąskie i kręte.
Z tego co pamiętam, to na drodze przez Dobovec ostatnio były jakies remonty - nie wiem czy skończyli. Były nawet kawałki szutru. Więc Cvetlin pewniejszy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Arti_r1, jechałem tamtędy ostatnie trzy razy do Chorwacji, w tym roku też tamtędy pojadę. Droga miejscami kręta na samym początku, potem już normalna, fajne widoki. Mnie się podoba szczególnie jeżeli 15 euro zostaje w kieszeni. A i ja zawsze jechałem w nocy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz