Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • endryu
    RS
    • 2006
    • 3777
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

dato, zwróć uwagę, że trasa ta przebiega drogami n-tej kategorii względem objazdu Mureck-Lenart-Ptuj (odpowiednik naszej drogi wojewódzkiej). Czas i jakość przejazdu może znacznie odbiegać od wskazań wg Navteq. Jeżeli jechałeś trasą Mureck-Lenart-Ptuj to znasz jej jakość.
    W/g automapy trasa: zjazd z autostrady na 226 km Spielfeld-Mureck-Lenart-Ptuj wjazd na drodę nr 9, wynosi 59 km i czas przejazdu 1:24h. :?: :!:
    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
    =================================================

Komentarz

• lu5asz
      RS
      • 2011
      • 2006
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Jeszcze 3h i odpalam bryke na Cro Podobno jest niezla pogoda :szeroki_usmiech
      Kondziu

OCP

Komentarz

• Rok z Bagien
        L&K
        • 2010
        • 1172

Woda w okolicach Splitu ma już 22 C, a w okolicach Dubrownika 23 C.

Hvala

Komentarz

• aro_40
          RS
          • 2007
          • 1529
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez dato
          Zamieszczone przez aro_40
          ...zajeżdżamy do Orebica...
          Aro, to dokładnie w te same regiony jeździmy tam już psy dupami szczekają i wrony zawracają :szeroki_usmiech
          jeden jedyny raz byłem aż tak daleko na wakacjach 8) i tak sobie zwiedzamy - co rok inny region
          Ale chodzi za nami Loviste... tam dopiero psy dooopami szczekają :lol: :lol: :lol:
          If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• dato
            L&K
            • 2012
            • 1431

Zamieszczone przez aro_40
            Ale chodzi za nami Loviste... tam dopiero psy dooopami szczekają
            To już rzut beretem, tam zawsze po ryby na grilla jeździmy

Zamieszczone przez endryu
            dato, zwróć uwagę, że trasa ta przebiega drogami n-tej kategorii względem objazdu Mureck-Lenart-Ptuj (odpowiednik naszej drogi wojewódzkiej). Czas i jakość przejazdu może znacznie odbiegać od wskazań wg Navteq. Jeżeli jechałeś trasą Mureck-Lenart-Ptuj to znasz jej jakość.
            W/g automapy trasa: zjazd z autostrady na 226 km Spielfeld-Mureck-Lenart-Ptuj wjazd na drodę nr 9, wynosi 59 km i czas przejazdu 1:24h. :?: :!:
            No to ja wybieram bramkę nr 2 czyli 52,2km w 1:06h
            Nie mogą być dupawe drogi skoro taki czas liczy - kapkę krócej na trasie 2km dłuższej od "standardowej". Na "standardowej" może dokładać kawałki ekspresowe (obwodnica Mariboru?), a z tą bardzo różnie może być - szczególnie na zjeździe

Ja przetestuję. Jeżdżę na navteq'u i jak nie ma korków zawsze jestem szybciej niż przelicza. Zobaczymy jak będzie tu...

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14893
              • Octavia IV (NX3)

dato, ja nie będe kombinował. Wyruszam 13.07 po południu i 14.07 w godzinach bardzo rannych pojadę:
              Mureck - Lenart - Ptuj, a z Ptuja albo na Dobovec pri Rogatcu, albo od razu na Cvetlin. Te trasy mam przetestowane.
              Peljesac czeka
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• endryu
                RS
                • 2006
                • 3777
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Podzielcie się konkretnymi informacjami (firma, koszt, ilość osób, ilość dni) jakie ubezpieczenie zdrowotne wykupujecie jadąc do Chorwacji :?:
                O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                =================================================

Komentarz

• dato
                  L&K
                  • 2012
                  • 1431

Zamieszczone przez ruwado
                  dato, ja nie będe kombinował. Wyruszam 13.07 po południu i 14.07 w godzinach bardzo rannych pojadę:
                  To postaram się Ciebie najpóźniej na tym odcinku objechać Bo też ruszę popołudniem, ale rano to chcę być na miejscu :diabelski_usmiech

Dostałeś tel na prv. Jeździć w kolumnie nie lubię, ale jakby się coś wydarzyło to dzwoń. Szerokości.

[ Dodano: Nie 10 Cze, 12 22:31 ]
                  Zamieszczone przez endryu
                  Podzielcie się konkretnymi informacjami (firma, koszt, ilość osób, ilość dni) jakie ubezpieczenie zdrowotne wykupujecie jadąc do Chorwacji :?:
                  W okolicach 200-250 zł zamykaliśmy się ostatnio za 2+1, chyba w Compensa, 10-14 dni. Wyższy pakiet.

Jeśli masz resztę ubezpieczeń (NNW, AC, OC, jakieś z kart) i brak chorób "znanych" co mogą na wyjeździe trafić to niższego niż full wypas nie opłaca się kupować - Chorwacja jest bardzo przyjazna jeśli chodzi o opiekę zdrowotną. Mieliśmy kilka interwencji w przychodni w Orebicu i chcieli od nas tylko paszporty i raczej tylko po to, żeby nazwisko poprawnie spisać. Ani razu - odpukać - nie korzystaliśmy z wykupionego ubezpieczenia.

Komentarz

• Yarwa
                    Elegance
                    • 2010
                    • 915
                    • BMW

Panowie czy macie jakieś sprawdzone miejscówki na nocleg w Makarskiej? Intersuje mnie dla 2 + maluszek dwuletni, aby z jakąs łazienka bylo. Pytam sie o Makarska bo wyczytałem na cro.pl ze sa tam w miare spoko plaze ze żwirkiem a nie kamieniami. Chyba ze możecie polecić inną miejscowość blizej Polski, bo do Makarskiej wychodzi mi ok 1400km, z plazami ze zwirkiem a nie jakims betonem albo kamieniami. Jeszcze nie bylem w Cro i dlatego sie dopytuje. Wyjazd najprawdopodobniej ostanbie dni sierpnia / poczatek września.

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8033
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Yarwa, a czemu chcesz do przereklamowanej Makarskiej ? Jest dużo ładniejszych miejscowości i do tego spokojniejszych. Jeżeli jedziesz w tym terminie to nie będzie problemu ze znalezieniem miejsc w ciemno. Zjedziesz z autostrady na wysokości powiedzmy Sibenika lub dalej na wysokości Splitu i jak Ci się spodoba po dordze jakaś miejscowość i plaża na niej to zostaniesz.
                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
                        RS
                        • 2009
                        • 12222
                        • Superb III (3V3)

Panowie podepnę sie pod temat, czy z rocznym dzieckiem jeździliścię do CRO?
                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• eaglemirek
                          RS
                          • 2010
                          • 14119
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Yarwa, Tak jak pisze AdamB, odpuść sobie Makarską zwłaszcza jak jedziesz z maluszkiem. Przereklamowana, masa ludzi - leżą nawet na chodnikach bo na plaży nie ma miejsca. W knajpach obsługa mało uprzejma delikatnie mówiąc (2 knajpki i 2 scysje z obsługą :evil: ) Gdybym za pierwszym razem będąc w Cro wylądował w Makarskiej to zraził bym się chyba do Cro. Widoki owszem piękne ale te same masz będąc w jakiejś mniejszej miejscowości po kilkanaście km na prawo i lewo od Makarskiej :!: Od 3 lat mam stałą miejscówkę w Baśka Woda. Samochód w garażu pod ręką więc żaden problem by zwiedzać okolicę (bliższą i dalszą ) Jeśli jedziesz w tym terminie to spokojnie możesz szukać noclegów na miejscu :!: Ogólnie jednak polecam wakacje w Cro

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• 4x4BKF
                            L&K
                            • 2010
                            • 1279

Zamieszczone przez piramida
                            Piramida, ja w tym roku jadę z żoną i niemal 9-miesięczną (w czasie wyjazdu) córką.
                            Trochę się martwię, że się dzieciak umęczy, ale może nie będzie tak źle.
                            W Weekend majowy pojechaliśmy sobie do Korbielowa - pit stop co jakieś 100km. Przewijanie z karmieniem na zmianę. Teraz wyjazd 3x dalej i z przyczepą.
                            Plan jest taki, żeby ją wieczorem normalnie wykąpać, położyc spać i ruszyć w drogę.
                            I zobaczymy jak to wszystko będzie żarło - jeśli dobrze to będziemy się starać dobić do Rovinij do wieczora. A jak będzie lipa to ten dzień spędzimy w Wiedniu, kimniemy się tam i rano dalej w drogę.
                            Na miejscu to już się nie martwię
                            4x4

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez 4x4BKF
                              Piramida, ja w tym roku jadę z żoną i niemal 9-miesięczną (w czasie wyjazdu) córką.
                              Trochę się martwię, że się dzieciak umęczy, ale może nie będzie tak źle.
                              W Weekend majowy pojechaliśmy sobie do Korbielowa - pit stop co jakieś 100km. Przewijanie z karmieniem na zmianę. Teraz wyjazd 3x dalej i z przyczepą.
                              Plan jest taki, żeby ją wieczorem normalnie wykąpać, położyc spać i ruszyć w drogę.
                              I zobaczymy jak to wszystko będzie żarło - jeśli dobrze to będziemy się starać dobić do Rovinij do wieczora. A jak będzie lipa to ten dzień spędzimy w Wiedniu, kimniemy się tam i rano dalej w drogę.
                              Na miejscu to już się nie martwię
                              Z przyczepą piękna sprawa :!: z tym że trochę wolno ale klimacik jest

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• slavi
                                Rider
                                • 2004
                                • 422

Maluch spać w fotelik ustawiony w 'poziom' i wyjazd wieczorem. Rano jak się obudzi będzie już na miejscu

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez slavi
                                  Maluch spać w fotelik ustawiony w 'poziom' i wyjazd wieczorem. Rano jak się obudzi będzie już na miejscu
                                  ale to dopiero za rok bo jedno teraz ma 4 lata a drugie 3 tygodnie :szeroki_usmiech

Komentarz

• 4x4BKF
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1279

Z przyczepą piękna sprawa :!: z tym że trochę wolno ale klimacik jest
                                    Piramida, może dla Ciebie i wolno ale ja tam nawet jak jechałem Octą to nie więcej niż 130-140km/h. Teraz z przyczepą jak będę jechać 120-130 to aż tak dużo wolniej nie będzie, a spalanie będę mieć nie większe niż 13l - czyli jakieś 1,5-2l więcej niż normalnie.

Z powrotem będzie z górki, bo przyczepa zostaje tam do początku września.

[ Dodano: Wto 12 Cze, 12 08:33 ]

ale to dopiero za rok bo jedno teraz ma 4 lata a drugie 3 tygodnie :szeroki_usmiech
                                    Mój kolega w zeszłym roku spakował do T4 żonę z 4 miesięcznym dzieciakiem + 4 letnią córkę i ruszyli na objazd Europy
                                    4x4

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

Byliśmy dawno temu z 9 miesięczną córą w CR z przyczepą właśnie. Te 120-130 to 4x4 trochę optymistycznie podajesz - ja wtedy jeździłem autkiem 110KM i 80-90, w porywach 110kmh to się dało jechać, więcej nie bardzo. Przy 110 palił jak smok, fakt, że przyczepa była ciężka.

Na miejscu z małym dzieckiem bezproblemowo, zaaklimatyzowała się od razu

Komentarz

• Yarwa
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 915
                                        • BMW

AdamB, eaglemirek, nie myślałem do końca o samej Makarskiej ale również o okolicach. Ale skoro mówicie że ok Splitu i Siberika tez dają rade to będę szukał. Całe życie gdziekolwiek jeździłem to tak jak piszecie bez rezerwacji i zawsze coś się znalazło, ale teraz jak jestem ze szkrabem to jakoś wolę dojechać na miejsce i mieć gdzie się rozłożyć, tym bardziej że trasa spora a maluszek na pewno da popalić w drodze. eaglemirek, możesz dać jakiś namiar na ta swoją sprawdzoną Baśkę na PW :?: (oczywiście chodzi mi o miejscowość :szeroki_usmiech )

Komentarz

• 4x4BKF
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1279

Zamieszczone przez dato
                                          Byliśmy dawno temu z 9 miesięczną córą w CR z przyczepą właśnie. Te 120-130 to 4x4 trochę optymistycznie podajesz - ja wtedy jeździłem autkiem 110KM i 80-90, w porywach 110kmh to się dało jechać, więcej nie bardzo. Przy 110 palił jak smok, fakt, że przyczepa była ciężka.

Nie no, Octą przyczepy do Cro nie będę targać mimo że moja ma jakieś 130-135KM (ukłon do panów z Mineralnej). Przyczepę podepnę pod Land Rovera HSE 2,7TDi (190KM) więc raczej przyczepa pójdzie za nim jak dziecko za matką
                                          4x4

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14119
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Yarwa, Żadna tajemnica więc daję na ogólnym może jeszcze komuś innemu się przyda

Apartament Ivana
                                            Znajdź oferty na Apartments Ivana, Baška Voda. Najlepsza Cena. Żadnych opłat rezerwacyjnych. Płatna w hotelu. Dokonywanie rezerwacji w Apartments Ivana jest łatwe i bezpieczne.

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

No i te 120-130 to bardzo legalnie z przyczepa :lol: Powodzenia w A i CZ :twisted:

O ile w Austrii te 100 mozna leciec, to Czesi jak nasi max 80. We Francji mozna szybciej, ale ja nie widze jazdy autem o mocy 100-120KM z predkosciami 120-130 :roll:
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• 4x4BKF
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1279

Zamieszczone przez Maicroft
                                                No i te 120-130 to bardzo legalnie z przyczepa :lol: Powodzenia w A i CZ :twisted:

O ile w Austrii te 100 mozna leciec, to Czesi jak nasi max 80. We Francji mozna szybciej, ale ja nie widze jazdy autem o mocy 100-120KM z predkosciami 120-130 :roll:
                                                Maicroft, kwestię legalności i nielegalności pozostawiam - u nas też są ograniczenia a jak ludzie jeżdżą to wiadomo. Oczywista zbójcy mogą stać na rozstajach za radarem ale w nocy to ja się ich raczej nie spodziewam - a 8-10 x w roku jeżdżę do Wiednia więc mam temat raczej obcykany. Jedynie w strefie przygranicznej (mimo Schengen) zdarzają się patrole, no i obowiązkowo Poysdorf w Austrii.
                                                Pół Europy jedzie przez A i SLO z przyczepami do CRO i jakoś nie zauważyłem, żeby tam ktoś jechał 80-100km/h.
                                                Auto? To auto da radę
                                                4x4

Komentarz

• Maicroft
                                                  Moderator
                                                  S_OCP MemberModeratorr
                                                  • 2004
                                                  • 25757
                                                  • Audi

4x4BKF, TO auto da rade, myslalem ze Octa lecisz stara :wink:
                                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• dato
                                                    L&K
                                                    • 2012
                                                    • 1431

Zamieszczone przez 4x4BKF
                                                    Zamieszczone przez dato

Nie no, Octą przyczepy do Cro nie będę targać mimo że moja ma jakieś 130-135KM (ukłon do panów z Mineralnej). Przyczepę podepnę pod Land Rovera HSE 2,7TDi (190KM) więc raczej przyczepa pójdzie za nim jak dziecko za matką
                                                    No, to zmienia postać rzeczy, taki konwój pojedzie z rozsądną prędkością. 2 beczki ropy na dach i ogień

Komentarz

Pracuję...