Trochę współczuję, ale tylko trochę
Napisz którędy jechałeś i jak Ci zeszło po drodze...
Znajomy właśnie podesłał mi zdjęcie z powrotu - audiczka na lawecie (uszkodzeń nie widać), przyczepa dopięta do lawety.
Jutro jak odeśpią zadzwonię zapytać co zaszło...
ja już wróciłem z cro Trasa "do" i "z" przebiegła bezproblemowo i bez korków.
Arti_r1 ponoć na odcinku Wien - Graz są roboty - duże utrudnienia?
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
dobrzy ludziue powiedzcie mi jak tu jechac
w sumie urlop mamod 28.07 do 19.08
i postanowilem jebiorę zonę w nasza skodę i jedziemy do Czarnogóry i Crowacji
w nocy z 27/28/07 wyjeżdżamy z Białegostoku do Budvy potem powoli będziemy sie kierowali do Dubrovnika u dalej w gore
w Czarnogórze z 5-7 nocy Dubrovnik 3-5 nocy wyżej się okaże. ajk sie będze podobalo to nawet do 15.08 mogę jeździc i się urlopowac
co polecacie? wszystkie rady mile widziane
jak z Białegostoku polecacie jechać do Budvy?
ps. jedziemy na ostry spontan i survival nic nie rezerwujemy będziemy myśleć na miejscu. jedziemy tam gdzie sie spodoba to sie zatrzymujemy i nocujemy. w sumei kiedy jak nie teraz gdy jeszcze w miarę młodzi i bez zobowiązań ?
wszystkie ale to wszystkie dobre i pomocno rady mile widzianeto będzie nasz pierwszy tak daleki wyjazd za granice wiec będę bardzo wdzięczny
[ Dodano: Nie 08 Lip, 12 22:07 ]
ps soory za błędy ale dziś obchodzę 27 urodziny i wiecie jak to jest w takim stanie pisać :P :P
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Dla dzieciaków na początek i na koniec lody przy porcie - nie pamiętam, jak się nazywa lodziarnia, może Stella ? Przy przystani dla taksówek i koło placu zabaw. Przed murami. B. smaczne i wielgachne kulki
Dla dzieciaków na początek i na koniec lody przy porcie - nie pamiętam, jak się nazywa lodziarnia, może Stella ? Przy przystani dla taksówek i koło placu zabaw. Przed murami. B. smaczne i wielgachne kulki
dzieki
to jak pomoże ktoś cos w czymś?
coś wyczytałem że obowiązkowa jest nalepka na samochodzie PL nie wiem z kiedy to przepis. obowiązuje to jeszcze ?
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
Jak masz białe tablice rejestracyjne z flagą polski, obowiązujące w UE to nie ma potrzeby mieć żadnej dodatkowej nalepki. Ale wiadomo, że są ludzi ei ludzie nie wiadomo na jakiego idiote policjanta trafisz np w Słoweni albo gdzieś indziej. Ja kupiłem na wszelki wypadek za 5zł razem z przesyłką taka nalepkę, a więc nie majątek i wrzuce do schowka. Jakby jakis idiota się tego czepiał to przy nim przykleje na auto i tyle, szkoda nerwów na urlopie a idiotów pełno na świecie, u nas też się trafiają.
podrzućcie jakieś sprawdzone namiary na kwatery w Pakostane i okolicach, Rovinju i Porecu. Bo szukam i szukam i nigdzie miejsc nie ma albo są za jakieś kwoty które przyprawiają o zawał
Ja mam białe tablice, ale PL nie zaszkodzi - lepiej dmuchać na zimne. Tak samo mam reklamówkę żarówek (jak jest ich duzo, to niech mi policmajster znajdzie brakującą ). Apteczka wypchana plastrami, rękawicami, maskami itp. Ciężarki na kołach też mam ekologiczne - tak na wszelki wypadek. Urlop ma byc bezstresowy.
Mam pytanie - może banalne.... Jak będąc w Orebicu, dojechać Octavką :szeroki_usmiech na wzgórze do klasztoru Franciszkanów?
Przepatrz parę postów wyżej moją trasę wylotową z Polski, dłuższą chwilę nad nią myślałem. Dalej trasa standardowo ok, a tu jest to o tyle ważne, żeby nie umęczyć się zaraz na początku. Chociaż Ty jak ruszasz w nocy to nie powinieneś spotkac zatoru na końcu A1...
Zamieszczone przez ruwado
Mam pytanie - może banalne.... Jak będąc w Orebicu, dojechać Octavką na wzgórze do klasztoru Franciszkanów?
Wstyd się przyznać, że nie wiem, na miejscu moich "miejscowych" mogę zapytać. Najwyżej gdzie się zapuściłem to do knajpy "panorama" na duuużą kolację - 2h czekaliśmy, aż się wszystko upiecze, ale warto było
dato, a widziałeś gdzieś w CRO inne kulki niz wielgachne???? Żeby u nas takie były....
blackrs, jak masz biała tablicę to nie obowiązuje PL-ka.
Co do trasy to Tobie chyba jednak najszybciej będzie Tobie na Wawkę, A2 w okolice Łodzi (potem masz opisane - do wyboru), dalej Częstochowa, Chałupki / Cieszyn (do wyboru - uważaj bo na 1-ce między Tychami a BB sa roboty i mega korki; opis objazdu masz w tym wątku), a potem to już do wyboru.
Jak bys chciał ominąć Słoweńska autostradę (lecąc przez A), to kieruj sie na Mureck, Lenart, Ptuj.
Jak masz tyle wolnego to zawitaj to Plitvickich Jezior.
Co do trasy to Tobie chyba jednak najszybciej będzie Tobie na Wawkę, A2 w okolice Łodzi (potem masz opisane - do wyboru), dalej Częstochowa, Chałupki / Cieszyn (do wyboru - uważaj bo na 1-ce między Tychami a BB sa roboty i mega korki; opis objazdu masz w tym wątku), a potem to już do wyboru.
Jak bys chciał ominąć Słoweńska autostradę (lecąc przez A), to kieruj sie na Mureck, Lenart, Ptuj.
Jak masz tyle wolnego to zawitaj to Plitvickich Jezior.
dzieki plitvickie mam zamiar odwiedzic juz na koncu jak będę piął sie do góry
po polsce to najmniejszy problem myśle jak dalej jechac bo wybierajac 2 różne droigi czyli pzrez cro lub pzrez serbię wychodzi ponad 300 km różnicy. jednak wydaje mis ie że przez cro będzie lepiej. musze też brać pod uwagę stacje z lpg żeby był do nich dostep.
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
podrzućcie jakieś sprawdzone namiary na kwatery w Pakostane i okolicach, Rovinju i Porecu. Bo szukam i szukam i nigdzie miejsc nie ma albo są za jakieś kwoty które przyprawiają o zawał
Sprawdzonych w Pakostane nie mam,ale jak bylem tam na miejscu to osobiscie ogladalem pokoje,ladnie schludnie,plac zabaw dla dzieci,blisko plaza,ogolnie ciekawe miejsce. http://www.apartmani-pakostane.hr/
cześć bardzo proszę cromaniaków o wymienienie dokładnie jeśli ktoś pamiętra (nazwa stacji, km na trasie), wktórych miejscach na trasie można zatankować LPG. ponieżej trasa Czechy ...
sorka, że promuję inne forum, ale wydaje mi się to lepsze niż powielać po raz kolejny te same wątki. Wszystkiego tu nie poruszymy, a tam jest kopalnia wiedzy.
po polsce to najmniejszy problem myśle jak dalej jechac bo wybierajac 2 różne droigi czyli pzrez cro lub pzrez serbię wychodzi ponad 300 km różnicy. jednak wydaje mis ie że przez cro będzie lepiej. musze też brać pod uwagę stacje z lpg żeby był do nich dostep.
Przez CR zdecydowanie lepiej. Przez Serbię jechaliśmy raz, żeby było jak najkrócej bo z przyczepami. Trochę strach był, bo było to x lat temu, teraz może być lepiej, ale mnie osobiście nie ciągnie.
Nie olewaj wyjazdu z Polski, od siebie możesz wyjeżdżać 6-12h w zależności od tego, jakie warunki trafisz, a to już naprawdę robi różnicę...
Sprawdzonych w Pakostane nie mam,ale jak bylem tam na miejscu to osobiscie ogladalem pokoje,ladnie schludnie,plac zabaw dla dzieci,blisko plaza,ogolnie ciekawe miejsce. http://www.apartmani-pakostane.hr/
Ciche i widokowe miejsce.Do Pakostane kilka km.Mysle .ze za rok tam wroce
dzięki, drogo :shock: qrna chyba stać mnie na Cro tylko w przed sezonem ops: :?
od wczoraj znalazłem 2 kwatery po 50€ ale nie mogę zarezerwować bo mam nie zaakceptowany urlop :? kij, najwyżej pierwszy raz w ciemno pojedziemy :roll:
nie wiem czy masz dzieci ale ja jakbym nie miał maluszka na pokładzie to na bank bym jechał w ciemno. Na miejscu poświęcisz chwilę czasu i znajdziesz co ci odpowiada. Ja zawsze gdziekolwiek jeździłem to w ciemno (akurat nie cro) ale po tylu godzinach w drodze z dzieciakiem to jednak wolę przyjechac na konkretne miejsce.
Komentarz