Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Voit
    Elegance
    • 2010
    • 816

misiul, Przejeżdżając przez Słowenię warto zobaczyć jaskinie Postojna Jama w Postojnej.

Może w drodze powrotnej uwzględnisz zwiedzanie jaskini.
    Naprawdę warto.

Komentarz

• Arti_r1
      RS
      • 2008
      • 2626

ja już wróciłem z cro Trasa "do" i "z" przebiegła bezproblemowo i bez korków. Do HR wylatywałem około 24, a do PL około 12. Aż żal było wyjeżdżać :P
      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Trochę współczuję, ale tylko trochę
        Napisz którędy jechałeś i jak Ci zeszło po drodze...

Znajomy właśnie podesłał mi zdjęcie z powrotu - audiczka na lawecie (uszkodzeń nie widać), przyczepa dopięta do lawety.
        Jutro jak odeśpią zadzwonię zapytać co zaszło...

Komentarz

• looker
          RS
          • 2008
          • 1886
          • Octavia II (1Z3)
          • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Dziś "zaliczone": Pocitelije, Mostar i Medjugorie. Mostar wymiata :-)
          Jutro Korcula promem :szeroki_usmiech
          OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
          SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8030
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Ehh jeszcze tylko dwa dni w Mandre na Pagu .
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez AdamB
              Ehh jeszcze tylko dwa dni w Mandre na Pagu .
              W zeszłym roku byłem na Pagu w miejscowości Pag, jak ci ie podoba na Pagu? :wink:
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

looker, a gdzie siedzisz? Robisz moje plany wycieczek ja wyjeżdżam w piątek do Orebica.

A Blagaj po drodze ominąłeś?
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• aro_40
                  RS
                  • 2007
                  • 1529
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Arti_r1
                  ja już wróciłem z cro Trasa "do" i "z" przebiegła bezproblemowo i bez korków.
                  Arti_r1 ponoć na odcinku Wien - Graz są roboty - duże utrudnienia?
                  If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14885
                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez aro_40
                    Arti_r1 ponoć na odcinku Wien - Graz są roboty - duże utrudnienia?
                    słyszałem, że tylko zwężenia pasów i "80". Swoją drogą narzekamy na naszych drogowców, a austryjacy już kilka lat (jak jeżdżę tam) grzebią na tej autobahnie.
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4826
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

dobrzy ludziue powiedzcie mi jak tu jechac
                      w sumie urlop mamod 28.07 do 19.08
                      i postanowilem jebiorę zonę w nasza skodę i jedziemy do Czarnogóry i Crowacji
                      w nocy z 27/28/07 wyjeżdżamy z Białegostoku do Budvy potem powoli będziemy sie kierowali do Dubrovnika u dalej w gore
                      w Czarnogórze z 5-7 nocy Dubrovnik 3-5 nocy wyżej się okaże. ajk sie będze podobalo to nawet do 15.08 mogę jeździc i się urlopowac
                      co polecacie? wszystkie rady mile widziane
                      jak z Białegostoku polecacie jechać do Budvy?
                      ps. jedziemy na ostry spontan i survival nic nie rezerwujemy będziemy myśleć na miejscu. jedziemy tam gdzie sie spodoba to sie zatrzymujemy i nocujemy. w sumei kiedy jak nie teraz gdy jeszcze w miarę młodzi i bez zobowiązań ?
                      wszystkie ale to wszystkie dobre i pomocno rady mile widzianeto będzie nasz pierwszy tak daleki wyjazd za granice wiec będę bardzo wdzięczny

[ Dodano: Nie 08 Lip, 12 22:07 ]
                      ps soory za błędy ale dziś obchodzę 27 urodziny i wiecie jak to jest w takim stanie pisać :P :P
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6
                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14885
                        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez blackrs
                        ps soory za błędy ale dziś obchodzę 27 urodziny i wiecie jak to jest w takim stanie pisać :P :P
                        najlepsze życzenia :diabelski_usmiech
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
                          L&K
                          • 2012
                          • 1431

Zamieszczone przez looker
                          Jutro Korcula promem
                          Dla dzieciaków na początek i na koniec lody przy porcie - nie pamiętam, jak się nazywa lodziarnia, może Stella ? Przy przystani dla taksówek i koło placu zabaw. Przed murami. B. smaczne i wielgachne kulki

Komentarz

• ruwado
                            RS
                            • 2009
                            • 14885
                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez dato
                            Dla dzieciaków na początek i na koniec lody przy porcie - nie pamiętam, jak się nazywa lodziarnia, może Stella ? Przy przystani dla taksówek i koło placu zabaw. Przed murami. B. smaczne i wielgachne kulki
                            zapiszę, zapamiętam
                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• blackrs
                              RS
                              • 2008
                              • 4826
                              • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez ruwado
                              najlepsze życzenia :diabelski_usmiech
                              dzieki
                              to jak pomoże ktoś cos w czymś?
                              coś wyczytałem że obowiązkowa jest nalepka na samochodzie PL nie wiem z kiedy to przepis. obowiązuje to jeszcze ?
                              BYŁA o1 rs
                              BYŁA o2 1.6

Komentarz

• Yarwa
                                Elegance
                                • 2010
                                • 915
                                • BMW

Jak masz białe tablice rejestracyjne z flagą polski, obowiązujące w UE to nie ma potrzeby mieć żadnej dodatkowej nalepki. Ale wiadomo, że są ludzi ei ludzie nie wiadomo na jakiego idiote policjanta trafisz np w Słoweni albo gdzieś indziej. Ja kupiłem na wszelki wypadek za 5zł razem z przesyłką taka nalepkę, a więc nie majątek i wrzuce do schowka. Jakby jakis idiota się tego czepiał to przy nim przykleje na auto i tyle, szkoda nerwów na urlopie a idiotów pełno na świecie, u nas też się trafiają.

Komentarz

• misiekwaw
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 7715
                                  • Ford

podrzućcie jakieś sprawdzone namiary na kwatery w Pakostane i okolicach, Rovinju i Porecu. Bo szukam i szukam i nigdzie miejsc nie ma albo są za jakieś kwoty które przyprawiają o zawał
                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                  http://www.disi-tune.pl
                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                  Był WRX
                                  Była Octa

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14885
                                    • Octavia IV (NX3)

Ja mam białe tablice, ale PL nie zaszkodzi - lepiej dmuchać na zimne. Tak samo mam reklamówkę żarówek (jak jest ich duzo, to niech mi policmajster znajdzie brakującą ). Apteczka wypchana plastrami, rękawicami, maskami itp. Ciężarki na kołach też mam ekologiczne - tak na wszelki wypadek. Urlop ma byc bezstresowy.

Mam pytanie - może banalne.... Jak będąc w Orebicu, dojechać Octavką :szeroki_usmiech na wzgórze do klasztoru Franciszkanów?
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• dato
                                      L&K
                                      • 2012
                                      • 1431

to jak pomoże ktoś cos w czymś?
                                      Przepatrz parę postów wyżej moją trasę wylotową z Polski, dłuższą chwilę nad nią myślałem. Dalej trasa standardowo ok, a tu jest to o tyle ważne, żeby nie umęczyć się zaraz na początku. Chociaż Ty jak ruszasz w nocy to nie powinieneś spotkac zatoru na końcu A1...

Zamieszczone przez ruwado
                                      Mam pytanie - może banalne.... Jak będąc w Orebicu, dojechać Octavką na wzgórze do klasztoru Franciszkanów?
                                      Wstyd się przyznać, że nie wiem, na miejscu moich "miejscowych" mogę zapytać. Najwyżej gdzie się zapuściłem to do knajpy "panorama" na duuużą kolację - 2h czekaliśmy, aż się wszystko upiecze, ale warto było

Komentarz

• aro_40
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1529
                                        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez dato
                                        wielgachne kulki
                                        dato, a widziałeś gdzieś w CRO inne kulki niz wielgachne???? Żeby u nas takie były....

blackrs, jak masz biała tablicę to nie obowiązuje PL-ka.
                                        Co do trasy to Tobie chyba jednak najszybciej będzie Tobie na Wawkę, A2 w okolice Łodzi (potem masz opisane - do wyboru), dalej Częstochowa, Chałupki / Cieszyn (do wyboru - uważaj bo na 1-ce między Tychami a BB sa roboty i mega korki; opis objazdu masz w tym wątku), a potem to już do wyboru.
                                        Jak bys chciał ominąć Słoweńska autostradę (lecąc przez A), to kieruj sie na Mureck, Lenart, Ptuj.
                                        Jak masz tyle wolnego to zawitaj to Plitvickich Jezior.

Komentarz

• blackrs
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4826
                                          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez aro_40
                                          blackrs, jak masz biała tablicę to nie obowiązuje PL-ka.
                                          Co do trasy to Tobie chyba jednak najszybciej będzie Tobie na Wawkę, A2 w okolice Łodzi (potem masz opisane - do wyboru), dalej Częstochowa, Chałupki / Cieszyn (do wyboru - uważaj bo na 1-ce między Tychami a BB sa roboty i mega korki; opis objazdu masz w tym wątku), a potem to już do wyboru.
                                          Jak bys chciał ominąć Słoweńska autostradę (lecąc przez A), to kieruj sie na Mureck, Lenart, Ptuj.
                                          Jak masz tyle wolnego to zawitaj to Plitvickich Jezior.
                                          dzieki plitvickie mam zamiar odwiedzic juz na koncu jak będę piął sie do góry
                                          po polsce to najmniejszy problem myśle jak dalej jechac bo wybierajac 2 różne droigi czyli pzrez cro lub pzrez serbię wychodzi ponad 300 km różnicy. jednak wydaje mis ie że przez cro będzie lepiej. musze też brać pod uwagę stacje z lpg żeby był do nich dostep.
                                          BYŁA o1 rs
                                          BYŁA o2 1.6

Komentarz

• lu5asz
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2006
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez misiekwaw
                                            podrzućcie jakieś sprawdzone namiary na kwatery w Pakostane i okolicach, Rovinju i Porecu. Bo szukam i szukam i nigdzie miejsc nie ma albo są za jakieś kwoty które przyprawiają o zawał
                                            Sprawdzonych w Pakostane nie mam,ale jak bylem tam na miejscu to osobiscie ogladalem pokoje,ladnie schludnie,plac zabaw dla dzieci,blisko plaza,ogolnie ciekawe miejsce. http://www.apartmani-pakostane.hr/

Ja natomiast bylem tu : http://www.wakacje-chorwacja.com/wcz...tane-1157.html

Ciche i widokowe miejsce.Do Pakostane kilka km.Mysle .ze za rok tam wroce
                                            Kondziu

OCP

Komentarz

• aro_40
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 1529
                                              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

musze też brać pod uwagę stacje z lpg żeby był do nich dostep.
                                              cześć bardzo proszę cromaniaków o wymienienie dokładnie jeśli ktoś pamiętra (nazwa stacji, km na trasie), wktórych miejscach na trasie można zatankować LPG. ponieżej trasa Czechy ...

sorka, że promuję inne forum, ale wydaje mi się to lepsze niż powielać po raz kolejny te same wątki. Wszystkiego tu nie poruszymy, a tam jest kopalnia wiedzy.
                                              _______________________________________
                                              a teraz doszła służbówka O III combi 2,0 150 KM

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

po polsce to najmniejszy problem myśle jak dalej jechac bo wybierajac 2 różne droigi czyli pzrez cro lub pzrez serbię wychodzi ponad 300 km różnicy. jednak wydaje mis ie że przez cro będzie lepiej. musze też brać pod uwagę stacje z lpg żeby był do nich dostep.
                                                Przez CR zdecydowanie lepiej. Przez Serbię jechaliśmy raz, żeby było jak najkrócej bo z przyczepami. Trochę strach był, bo było to x lat temu, teraz może być lepiej, ale mnie osobiście nie ciągnie.

Nie olewaj wyjazdu z Polski, od siebie możesz wyjeżdżać 6-12h w zależności od tego, jakie warunki trafisz, a to już naprawdę robi różnicę...

Powodzenia

Komentarz

• misiekwaw
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 7715
                                                  • Ford

Zamieszczone przez lu5asz
                                                  Sprawdzonych w Pakostane nie mam,ale jak bylem tam na miejscu to osobiscie ogladalem pokoje,ladnie schludnie,plac zabaw dla dzieci,blisko plaza,ogolnie ciekawe miejsce. http://www.apartmani-pakostane.hr/

Ja natomiast bylem tu : http://www.wakacje-chorwacja.com/wcz...tane-1157.html

Ciche i widokowe miejsce.Do Pakostane kilka km.Mysle .ze za rok tam wroce
                                                  dzięki, drogo :shock: qrna chyba stać mnie na Cro tylko w przed sezonem ops: :?

od wczoraj znalazłem 2 kwatery po 50€ ale nie mogę zarezerwować bo mam nie zaakceptowany urlop :? kij, najwyżej pierwszy raz w ciemno pojedziemy :roll:
                                                  Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                                                  http://www.disi-tune.pl
                                                  Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                                                  Był WRX
                                                  Była Octa

Komentarz

• Yarwa
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 915
                                                    • BMW

nie wiem czy masz dzieci ale ja jakbym nie miał maluszka na pokładzie to na bank bym jechał w ciemno. Na miejscu poświęcisz chwilę czasu i znajdziesz co ci odpowiada. Ja zawsze gdziekolwiek jeździłem to w ciemno (akurat nie cro) ale po tylu godzinach w drodze z dzieciakiem to jednak wolę przyjechac na konkretne miejsce.

Komentarz

Pracuję...