Zamieszczone przez krzynol
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
ruwado, no i przez takie górki zjeżdżało się do Ploce i dalej na południe jadranską->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekkrzynol, Wodospady Kravica , Mostar, z Baśka Voda zrobiłem całodniową wycieczkę do Sarajewa :P Można też skorzystać z całodziennych wycieczek statkiem organizowanych przez tubylców z wyżywieniem i ichniejszym alkoholem bez ograniczeń w sumie za względnie przyzwoite pieniądze :szeroki_usmiech
Można też zaliczyć wjazd na Sv. Jure (emocje gwarantowane :diabelski_usmiech ). Osobiście podobała mi się wycieczka przez Hvar i miasto HvarPozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoZamieszczone przez krzynolczłowiek jedzie na chorwację
Zamieszczone przez krzynolgdzie taki człowiek z dziećmi może podjechać, zakładając że na noc wraca
2) stacjonowałem w Cricvenicy tydzień - wycieczki - Hum, Pazin, wyspa Krk, Pula
3) stacjonowałem 2 lata pod rząd w Sv. Filip i Jakov koło Zadaru raz 1 tydzień, raz 2 tygodnie - wycieczki - rejs na Kornati, Sibenik, Split, Trogir, Medjugorje, wycieczka w góry Paklenica, Knin, Klis, wyspy Pasman i Ugljan, Nin
4) stacjonowałem na Peljesacu (Orebic) 2 tygodnie - wycieczki - Peljesac (Divna, Ston, Crkvice, Trpanj, Dingac, Loviste, Nakovana, Korcula (miasto i wyspa z plażą Pupnatska Luka), Dubrovnik z górą Srd, Trsteno, Imotski, wyspa Mljet, BIH ( wodospady Kravica, Poctelj, Blagaj, Mostar).
Jak o czymś zapomniałem to dopiszę.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Medjugorje to dla mnie taka świątynia, która wg Biblii została rozpieprzona przez Jezusa (sklepikarze). Nawet mocno wierzące małżeństwo, które się tam ze mną wybrało siadło na dupie jak zobaczyli ten targ.
Ale dojazd górami fajny, podobnie jak znak przekreślonego snajpera (czyli, że Cię tu nie odstrzelą, bo są wojska ONZ) sprzed lat. Slady kul (dziury w barierkach ochronnych) robiły wrażeniebyła O1 1,6 102 KM
była O1 1,9 TDI 90 KM
była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
był Citroen Berlingo 1,6 HDI
jest Ford Tourneo Courier
Komentarz
-
-
W tym roku planujemy wybrac sie do Cro z żona i 2-letnim synem. Wcześniej jeździliśmy do Bułgarii, ale droga jednak dłuższa i dlatego w tym roku zastanawiamy się nad Chorwacją. Możecie mi coś doradzić tak zeby nie było strasznie dużo ludzi, ale zeby też psy dupami nie szczekaly. A moze lepiej jechac na początku września? Czy juz za zimno? Przy okazji może podajcie jakieś miejscowki z kuchnią i cenami.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micho_mW tym roku planujemy wybrac sie do Cro z żona i 2-letnim synem. Wcześniej jeździliśmy do Bułgarii, ale droga jednak dłuższa i dlatego w tym roku zastanawiamy się nad Chorwacją. Możecie mi coś doradzić tak zeby nie było strasznie dużo ludzi, ale zeby też psy dupami nie szczekaly. A moze lepiej jechac na początku września? Czy juz za zimno? Przy okazji może podajcie jakieś miejscowki z kuchnią i cenami.
Pierwszy raz pierwsza połowa września 2010r Istria, a dokładnie Rovinj, piękne miasteczko sporo do zwiedzania, wyjazd w ciemno, znaleźliśmy appartman w cenie jeśli dobrze pamiętam 30E z łazienką za dobę z dostępem do kuchni. Pobyt 10 dni, z czego trzy dni tak lało że powstały miejscowe podtopienia. Temperatura w sam raz, jak nie lało to śmiało można było leżakować na plaży
drugi raz pierwsza połowa września 2011r, Dalmacja, a dokładnie Makarska. Wyjazd również w ciemno, 10 dni pobytu, appartman znaleziony na miejscu za uwaga... 20E/doba z łazienką i dostępem do kuchni, pogoda cały czas OK
trzeci raz druga połowa września 2012r, również Dalmacja i również Makarska. Jak się później okazało, te dwa założenia stały się najbardziej błędnymi dla nas założeniami, ale o tym za chwilę. APP ten sam co rok wcześniej, ale nie rezerwowany wcześniej tylko wynajęcie już na miejscu. Cena tym razem 25E/doba, ponieważ zdecydowaliśmy się na własny aneks kuchenny. Pierwszy błąd, to wybranie się w to samo miejsce. Po prostu zero emocji i rzekłbym nawet nuda. nie jestem z tych co to jadą tylko po to aby leżakować na plaży. Inaczej byłoby mi wszystko jedno. Jednak jeśli chce się coś zobaczyć, to wyjazd dwa razy z rzędu w to samo miejsce to porażka. Drugi błąd to wyjazd w drugiej połowie września. Nagłe ulewy, chwilami bardzo mocny wiatr, skutecznie uprzykrzyły pobyt. Dodatkowo druga połowa września jest trochę smutna na miejscu. Plaże puste, miasteczka również, sezonowe punkty gastronomiczne i inne sklepiki również opustoszałe. dziwne wrażenie kiedy rozpoczynasz urlop, wychodzisz na miasteczko, a tam sklepiki są na twoich oczach dosłownie rozbierane, pakowane na ciężarówki o wywożone kończąc tym samym sezon turystyczny. I nie o to chodzi że podoba mi się tłok, ale jednak jest to trochę smutny widok, dla wesołego w założeniu urlopu
Jeśli będziesz chciał adres w Makarskiej lub Rovinj to napisz a postaram się odgrzebać.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micho_mA moze lepiej jechac na początku września? Czy juz za zimno?
Pogoda jeszcze super, cieplutko, ale ceny znacznie niższe i wysyp dojrzałych owoców
Możesz jechac w ciemno - nie będziesz już miał żadnych problemów z wyborem kwaterki, powiedziałbym nawet że będziesz przebierał jak w ulęgałkachIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
no to wróg widze że się w tamtym roku (2012) minęlismy. Ja właśnie byłem w okolicach Makarskiej w pierwszej połowie września. W dzień odjazdu była masakra z deszczem. W radiu cały czas mówili że na Istrii katastrofa, podtopienia itp. Ja akurat wyjeżdżałem po prawie 2 tyg. słoneczka, ale w ten deszcz i wiatry w górach jechało się nie ciekawie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekPlanowany start 1 połowa sierpnia około 14 dni rejon Ulcinj - Czarnogóra. W ciemno :szeroki_usmiech
Już lepiej się zamelinować w Petrovac / Sutomore, a do Ulcinja zrobić sobie wypad jednodniowy.
Też bym sierpień odradzał bo tłumy, już lepiej VII lub 1-sza połowa IX.
W sumie gdzie nie pojechać to sierpień - hajsezon z wypaśnymi cenami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadokaruzel, dowód wystarczy, ale ponoć paszport lepszy w razie wizyty u lekarza. Wtedy nie szukają dziury w całym, ale drugiej strony może dopiero po 01.07 juz nie będzie różnicy.
JEsli chodzi o granice, to ani paszport ani DO nie był potrzebny. Ani jednej kontroli Przekraczałem granice z Czechami, Austrią, Słowenią, Chorwacją i BiH.
Paszport do czerwca spokojnie jeszcze zdążysz zrobić jak złożysz wniosek na dniach. Koszt 30pln + foty
Komentarz
-
-
bzyq_74, Dzięki za sugestie Jako że jak pisałem jadę w ciemno więc miejsce pobytu to tylko pierwsze przymiarki. Termin - tu niestety jestem skazany na sierpień bo raz że żonkę mam z oświaty więc sam rozumiesz, a w lipcu syn się żeni więc też nie dam rady.
Plażowanie nas nie interesuje zwłaszcza że jadę do Czarnogóry po raz pierwszy więc nastawiam się raczej na zwiedzanie, choć nie zamoczyć w ich wodach też byłoby grzechem :szeroki_usmiech
Każde wskazówki odnośnie wywczasów w tym kraju mile widziane :!: Bo jeśli chodzi o Cro to jest dużo info a o Czarnogórze to już gorzej :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eaglemirekPlażowanie nas nie interesuje zwłaszcza że jadę do Czarnogóry po raz pierwszy więc nastawiam się raczej na zwiedzanie
Objechać wybrzeże Boki Kotorskiej, zobaczyć rzymskie mozaiki w Risan (ciekawostka - odkryte i badane przez polskich archeologów), Perast (jak jest czas z wycieczką łodzią na wysepki z kościołem i cerkwią), obowiązkowo Kotor. Z Kotoru wjechać na górę Lovćen do mauzoleum Njego¹a (niezła asfaltowa droga, choć serpentyny jak się patrzy) - z mauzoleum (jakieś 1700 m. npm.) rewelacyjny widok - z jednej strony fiord i morze, z drugiej góry.
Warto zobaczyć Cetinje - dawna stolica, obecnie senne miasteczko, ale z klimatem. W Budvie warto zobaczyć starówkę, ale samo miasto jest takie sobie - lansiarski kurort w nienajlepszym guście. ®abljak i park narodowy Durmitor (fajnie wypożyczyć rowery gorskie, albo wybrać się na safari 4x4). Kanion Tary, najfajniej raftingiem (taniej jak startujesz od strony Bośni). Ruiny Starego Baru.
Fajna plaża to Plavi Horizonti niedaleko Tivat.
Inne fajne opcje to luksusowy port jachtowy w Tivat i Plava ©pilja, czyli błękitna grota (stateczkiem z Herceg Novi albo z plaży Plavi Horizonti).
Komentarz
-
Komentarz