Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez namoViniet nie kupuje się się w internecie. Jedziesz autostradą, nawigacja informuje o zbliżaniu się do granicy państwa. Po drugiej stornie stajemy na pierwszej stacji, kawę i winietu poproszę i po sprawie. Polecam objechać autostradę w Słowenii, piękne widoki. Na Chorwackich autostradach i tak płacisz na bramce.
Te kilka złotych więcej przy koszcie całego wyjazdu nie robi żadnej różnicy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerTe kilka złotych więcej przy koszcie całego wyjazdu nie robi żadnej różnicy.
Komentarz
-
-
Dlatego żeby uniknąć takich sytuacji kupuję i będę kupował przez internet. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie ale każdy zrobi jak uważa...
Będąc w nocy na granicy na prawdę nie widzę sensu szukania winiety aby zaoszczędzić kilka złociszy. Przykład Mirka pokazuje, że zamiast zaoszczędzić można dopłacić
Komentarz
-
-
namo
-
Zamieszczone przez eaglemirekDokładnie :!: W ubiegłym roku postanowiłem kupować na granicy, nie dość że spędziłem 45min na Shellu w Ostrawie bo akurat mieli wieczorną zmianę i rozliczali tylko paliwo a sklep był nieczynny (ludzi zebrało się ze 20 osób) to jeszcze okazało się że muszę kupić miesięczną na Czechy bo innych zabrakło :!:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
namo
Ja jechałem w nocy przez Węgry, więcej tirów do Budapesztu, potem ogień w dół. Kolejka na przejściu z pokazywaniem bagażnika. Trasa taka jakby dłuższa, byłem po niej bardziej zmęczony.
Komentarz
-
xcracer, a Słowacja ?
jak miałem roczną na Czechy to tamtędy jeździłem, ostatnie lata przez Słowację i Węgry.
na Węgrzech pare razy trafiłem sytuację, że terminale płatnicze nie działały, a wiadomo - na LPG to dużego zasięgu nie mam :szeroki_usmiech
więc zawsze pare euro w kieszeni trzeba mieć.
a winiety to na stacji zawsze kupowałem, nie było problemów jak pisze Mirek. zależy od pory dnia i dnia tygodnia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek.wlkpJa lecę 19 lipca na Korculę a nocleg na trasie mam w Grazu http://oekotel.com/de/standorte/graz polecany przez znajomych.
Spaliśmy tam dwa razy. Dwa lata pod rząd. Wystarczy, żeby wyrobić sobie zdanie.
Obok - 500 metrów - wprawdzie zagospodarowana żwirownia - kąpielisko, ale dla dzieciaków niebezpieczne. Z knajpką i zimnym piwem za sporo ojro ale to nie rekompensuje warunków w Okotelu. Aha - plusem jest niezłe śniadanie w cenie (szwedzki stół). Ale nie wyspałem się tam ani razu. A o to w trasie chodzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kapixcracer, a Słowacja ?
jak miałem roczną na Czechy to tamtędy jeździłem, ostatnie lata przez Słowację i Węgry.
na Węgrzech pare razy trafiłem sytuację, że terminale płatnicze nie działały, a wiadomo - na LPG to dużego zasięgu nie mam :szeroki_usmiech
więc zawsze pare euro w kieszeni trzeba mieć.
a winiety to na stacji zawsze kupowałem, nie było problemów jak pisze Mirek. zależy od pory dnia i dnia tygodnia.
Od siebie jeżdżę zawsze na Cieszyn-Żilina(Słowacja)-Bratysława-Letenye(przejscie granicznie na Węgrzech) i dalej autostradą przez CRO. W tym roku również tak pojadę.
[ Dodano: Sro 10 Cze, 15 15:13 ]
Zamieszczone przez AngrekooZamieszczone przez Maicroft
4 max 5 dni roboczych i masz w domu.
Przy prowizji w PL na PZM travel ceny super.
Różnica jakaś w porównaniu do PZM jest, do wyjazdu mam jeszcze sporo czasu więc można skorzystać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiA jaka jest korzyść w kupowaniu winiet przez neta? To są jakieś realnie sensowne kwoty? Bo nie sądzę.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez eaglemirekZamieszczone przez xcracer.jedziesz, jedziesz, jedziesz aż paliwa zacznie brakować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez himiA jaka jest korzyść w kupowaniu winiet przez neta?
Zamieszczone przez himiTo są jakieś realnie sensowne kwoty? Bo nie sądzę.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xcracerZamieszczone przez himiA jaka jest korzyść w kupowaniu winiet przez neta? To są jakieś realnie sensowne kwoty? Bo nie sądzę.
Komentarz
-
-
Koledzy (i koleżanki) ja lecę koło Rogoznicy 20.06 na 2 tygodnie.
Może kogoś po drodze bedzie mi dane obtrąbić?Wspieram Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą - www.ptwm.pl
Komentarz
-
Komentarz