Poprawione
Wyjazdy w rejon Chorwacji - PODPOWIEDZI od tych co byli
Zwiń
X
-
xcracer, Temat znany
Zamieszczone przez himiJak duże są też różnice w cenach uwzględniając wysyłkę?O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Różnice w cenie między stroną tolltickets a PZM (uwzględniając wysyłkę z TT i odbiór osobisty PZM) to groszowe sprawy - kilka złotych na winiecie.
Przykład:
10 dni Austria - TT z wysyłką 46,80, w PZM odbierając osobiście w Lesznie 51.50
10 dni Czechy TT z wysyłką około 61 zł - w PZM odbierając osobiście w Lesznie 62,5
Komentarz
-
-
owoc, Cos mieszasz, bo 8 dniowa nie istnieje.
10 dniowa kosztuje 310 koron ~46zl, miesieczna 440 koron czyli, ~66zl.
Tak wiec 580 to w zyciu nie wyjdzie, do tego rok temu ta 10 dniowa kosztowala tyle samo. Druga sprawa, zadnego sensu nie ma zakup dwoch 10 dniowych, przy tej cenie miesiecznej.
A na toll miesieczna to 16,5€+ 2,2€ = max 80zl.
Czeska jest niekorzystna, bo przeliczaja dwa razy kurs wymiany. Z koron na euro, a potem my na zlotowki.
Na pzmot to 83,5zl + wysylka.
Komentarz
-
-
Wszedłem na stronę http://www.tolltickets.com/country/h...ng=pl-PL&mnu=c i zaniepokoiło mnie stwierdzenie
Uwaga
"Od dn. 01.11.2014 węgierska e-winieta może być kupowana tylko bezpośrednio na platformie internetowej węgierskiego operatora opłat drogowych pod linkiem:"
Czy to znaczy, że na stacji benzynowej nie mogę kupić e-winiety ???O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftJak kupujemy jedna to na jedno wychodzi w zasadzie , jak mamy ich wiecej, to na toll wychodzi taniej niz na pzmot.
A tak, to postoje na granicach. Ale przykladowo przed Cieszynem na stacjach doliczaja sobie kilka zlotych za obsluge
ale też np w Austrii wybieram gotówke na opłacenie apartmanu w CROIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Panowie,
Pytanie mocno infantylne pewnie, za co z góry przepraszam.
Chcielibysmy wybrac sie na krotki wyjazd do Chorwacji. 4 osoby dorosle + dwulatka.
W zwiazku z tym, ze to taki troche spontan to zalezy nam obnizeniu kosztow.
Chcielibysmy spedzic okolo 7 dni w Chorwacji.
Mozecie mi powiedziec ile taka przyjemnosc w wersji budzetowej moglaby kosztowac?
Pomijajac koszty transportu, ktore wiem ile mnie wyniosa.
Jedzenie kupowane raczej w lokalnych sklepach, 2-3 razy lokalna knajpka max.
Do morza, zeby nie bylo dalej niz 10 minut piechota i zeby miec klime w pokoju.
Wyjazd koniec sierpnia/poczatek wrzesnia.
Pytam tutaj, bo wiem ze zacne grono odwiedza co roku HR.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Rafal_D, z tego co napisałeś to decyduje kwatera. Jeśli chcecie razem mieszkać to bierzecie apartament z dwoma pokojami, w jednym dostawka (to jest chyba najtańsza opcja, szukanie osobnych kwater będzie droższe). Cena zależy od lokalizacji. Ja w tamtym roku za parter (2 pokoje, salon z aneksem kuchennym, WC, taras z grillem) dałem 45euro/dobę ale rezerwowałem wcześnie bo chyba w kwietniu, okolice Omis. O cenach w knajpach się nie wypowiem bo z moją zwierzyną wstyd iść, może poza Macdonaldem :wink: Ale zawału przy płaceniu nie dostaniesz, zresztą menu jest przed knajpką z cenami. Przeglądaj strony z zakwaterowaniem, szukaj i pisz maile. Wybierasz najlepszą dla siebie, zaliczka i jedziesz :szeroki_usmiechPisał Sebastian
Komentarz
-
Komentarz