400m czyli drogowe i nie tylko przygody równoległe - cd

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratoRS
    • 2009
    • 10918
    • Fiat

adi747, garret piszę prawdę..looknij:
    Masa własna 1845 kg
    Osiągi - Mercedes GLK 220CDI | 170KM
    Rodzaj silnika Diesel
    Pojemność silnika 2143 cm³
    Liczba cylindrów 4
    Moc silnika 170 KM
    Przyspieszenie 0-100 km/h 8.8 sek.
    Prędkość maksymalna 205 km/h
    Skrzynia biegów Automatyczna
    Średnia zużycie paliwa 6.9 l/100km
    maks speed nie imponuje, ale rzeczywiście jak na 1,8 tony to nieźle do sety do idzie.

Komentarz

• adi747
      L&K
      • 2008
      • 1138

ja wiem ze prawde pisze tylko właśnie zadziwiające ze jak na taką mase tak targa do 100km/h musi mieć dobre przełozenia :diabelski_usmiech
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
      2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
      JEST
      megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
      octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• no tak ciezko uwierzyc bo przeciez skody sa najszybsze...

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

No to wyleczyłem jakiegoś pana w Borze TDI, na drugich światłach chciał rewanżu ale nie będę kopał leżącego.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• adi747
            L&K
            • 2008
            • 1138

Golas27 ogarnij sie
            JEST
            octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Coke
              Elegance
              • 2010
              • 771
              • Octavia II (1Z3)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM
              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Taxówkarz próbował mocować się z moim Leonem na 3 pasmówce ale mu odchodziłem po zakrętach itp i wkońcu dojechaliśmy do świateł. Zerknąłem że ma 2 pasażerów a ja sam no ale on w Volvo S80 bez oznaczeń a ja skromne 1.9 TDI 140 KM Do końca 3 biegu miałem prawie 2 długości przewagi
              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• McGan
                RS
                • 2010
                • 3573
                • Superb III (3V3)

Coke, szczerze, to Volvo za bardzo nie jedzie, jest ciezkie (jak kazde Volvo z reszta) i nie ma jakiejs ogromnej mocy. Mimo wszystko gratulacje A kierowca tej taksowki to chyba idiota skoro sie gonil. pasazerami na pokladzie... Juz raz takiego ancymona zjebalem elegancko jak sie popisywal ze mna w aucie, 0 panowania nad autem...
                Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratoRS
                  • 2009
                  • 10918
                  • Fiat

McGan, no tak, jeśli volvo to z serii "r" , to już jeździ godnie.
                  Chociaż, mniejsze i starsze s40 i v40 (wadliwe) potrafiły mieć jakieś uturbione 2.0, a wyglądały jak 1.6 wolnossak z zewnątrz prawie. Myślę, że 200 km jednak robi robotę jakąś, chyba że automat je hamuje mocno.
                  Dziś gonił za mną chwile MB GLK, potwierdzam spostrzeżenie kolegów, powyżej 120 km/h odchodziłem mu dość mocno. Masa i opory powietrza robią swoje na wyższych prędkościach. Wersja bez oznaczeń (dwa proste wydechy na tyle osobne tylko widziałem)

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez sew1981
                    Chociaż, mniejsze i starsze s40 i v40 (wadliwe) potrafiły mieć jakieś uturbione 2.0, a wyglądały jak 1.6 wolnossak z zewnątrz prawie.
                    Miały też 1.8T 160KM.
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piter80
                      Classic
                      • 2012
                      • 4

Zamieszczone przez Udesky
                      1.8T 160KM
                      :shock:
                      Były 2,0 T o mocach 160, 163 i 165 KM w zależności od roku prod., oraz 1,9 turbo, zwane T4, o mocy 200 KM. Do codziennego używania 2,0T wystarcza, miałem takiego 5 lat i nie potwierdzam, że
                      s40 i v40 (wadliwe)
                      Służył mi wspaniale, a dowodem zaawansowania konstrukcji niech jest fakt turbienia benzyn przez szwedów w niższych klasach pojazdów dłuuuugo przed niemcami... Wątpię, żeby jakaś nawet dziś produkowana Octavka miała start z moim 2.0T...

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piter80
                        1,9 turbo, zwane T4, o mocy 200 KM.
                        To musiałem z tym motorem pomylić. ops:
                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• sew1981
                          RS
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2009
                          • 10918
                          • Fiat

piter80, no możliwe...tzn nie chodziło mi o silnik konkretnie, że awaryjny. Tylko słyszałem że te s40 mają jakieś wady, tzn. często się sypią (zawiech itp)

Komentarz

• piter80
                            Classic
                            • 2012
                            • 4

Wyznawcy religii pt. "Volvo" a szczególnie jeżdżący T4, są wrażliwi na punkcie swoich aut, ale ja ich popieram, bo to w sumie niszowy wózek za normalne pieniądze i dający frajdę z jazdy jak mało który inny. Ale nie martw się Udesky , nie doniosę na Ciebie na v40.pl... :lol:
                            sew1981Wiele pism branżowych i sporo ludzi uważa v40 za niewypał; ja jestem pozbawiony złudzeń dot. rynku motoryzacyjnego i kupiłem 9-letnią v-kę 2.0T z przebiegiem 230 tys. km za niemałe pieniądze, sprzedałem z blisko 300 tys. km, awarii nie miałem, a banan z gęby nie schodził. Dzisiaj wróciłem z trasy 800 km moim 1,9 tdi i wszystko gra, tylko mocy brak - po 4000 tys. obr. nie jedzie. A V-ką na 4. biegu prawie 2 stówy gnałem i jeszcze miałem 5. bieg. Zadyszki nie było widać... Skoda przekonuje mnie portfelem, a V-ka klasą i wykonaniem nieosiągalnym za te pieniądze nigdzie indziej. A z turbobenzyną osiągami mega... Krótko mówiąc- może dlatego, że miałem zadbany wóz, polecam go każdemu. Ale awaryjności nie potwierdzam :wink:

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Mi się zawsze podobała C70.
                              W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• adi747
                                L&K
                                • 2008
                                • 1138

jako że skody są najszybsze to objechałem ostatnio takie coś szkoda że ten sen był taki krótki
                                JEST
                                octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• blind_walker
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 4533
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Celica VI chyba 1,8, na jedynce trochę mi odskoczyła, na trójce miałem już długość przewagi.
                                  mkII 20VT (600h worked)
                                  Roooooomster

Komentarz

• Coke
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 771
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • AUM 1.8 20VT 150 KM
                                    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez piter80
                                    Zamieszczone przez Udesky
                                    1.8T 160KM
                                    :shock:
                                    Były 2,0 T o mocach 160, 163 i 165 KM w zależności od roku prod., oraz 1,9 turbo, zwane T4, o mocy 200 KM. Do codziennego używania 2,0T wystarcza, miałem takiego 5 lat i nie potwierdzam, że
                                    s40 i v40 (wadliwe)
                                    Służył mi wspaniale, a dowodem zaawansowania konstrukcji niech jest fakt turbienia benzyn przez szwedów w niższych klasach pojazdów dłuuuugo przed niemcami... Wątpię, żeby jakaś nawet dziś produkowana Octavka miała start z moim 2.0T...
                                    Ja moją byłą Octavią mk1 1.8T 200 KM i 300 Nm vs Kumpla Volvo S40 1.9T 200 KM (mogło być nawet ciut więcej bo miał dolot i wydech zrobiony):

volvo bez szans :]
                                    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• SS
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 16209
                                      • Superb III (3V3)

Witam.
                                      dzisiaj byłem w Warszawie. Wracając trochę goniłem bo za długo zeszło na odcinku Warszawa-Piotrków. Trasa jak trasa, ale po drodze wyprzedziłem min MB C180 Kompresor, bo gościu się trochę wlókł. Później widywałem go w lusterku parę razy ale tak do 130. Zjeżdżając do Częstej został na Gierkówce. Jakie było moje zaskoczenie gdy stojąc na światłach podjeżdża do mnie jakiś jegomość, otwiera szybę i pokazuje z uznaniem na moje przednie koło. Myślałem, że mu się moje felgi podobają, ale myślę Pegasusy nic nie urywają. Otwieram szybę a gościu do mnie, że ta skoda to jakiś bardzo mocny silnik musi mieć bo strasznie mocno przyspiesza. Ja zaskoczony bo nigdy tak nie myślałem, ale miło się zrobiło :lol: . Ostatecznie gościu z szacunkiem w oczach przyznał, że dobry zakup bo jak mi się przyglądał to auto się drogi dobrze trzymało i nie rzucało mną, a dojść mnie nie mógł. Inna sprawa, że po drodze BMW X3 nie dało rady i jeszcze kilku innych też wymiękło. Pierwszy raz mi się to zdarzyło.
                                      Pisał Sebastian

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

SS, jak będziesz częściej jeżdził na tym odcinku to będziesz miał takie przygody, ja jak jeżdżę do wawy właśnie przez Kielce to też spotykam podobnych gości z tym że jeszcze nie trafiłem na szybszego, pewnie kwestia czasu aczkolwiek przy dojeżdzi do Janek już się nie gonie z warszawiakami, kiedyś zapłaciłem tam 500 i 10pkt :P
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
                                          RS
                                          S_OCP MemberModeratoRS
                                          • 2009
                                          • 10918
                                          • Fiat

nowiutki ford transit (średnio długi i średnio wysoki, firmy "stihl" - siedział ciut niżej niż pusty wóz, coś tam pewnie wiózł, ale nie był jakoś przeciążony) - model 300 jakiś tam i oznaczenie mocy 125 - taka tabliczka z tyłu. Kierownik dynamicznie się przemieszczał, wjechaliśmy razem na obwodnicę i decha równolegle na dwóch pasach obok siebie. Ja byłem na prawym, za pare set metrów przede mną ciężarówka, więc myślę - albo dam radę, albo się za niego schowam. Bardzo pozytywne zaskoczenie, początkowo idealnie równo szliśmy, pod koniec 3 biegu :twisted: ja wychylam się na prowadzenie, na 4 już jestem długość z przodu i mogę spokojnie przed niego wjechać, tak żeby nie zwalniał tempa. Później jakiś czas jechał za mną w dalszej odległości, ale już nie mógł mnie dogonić, a poza tym był spory ruch już i nie było ponownej możliwości próby.
                                          Bardzo pozytywnie zaskoczyłem się tym killem. Oczywiście jechałem swoim Fiaciorem Scudo 1.9 td 90 ps pod maską. Masa i krótsze biegi u mnie robią swoja :twisted: Wielu takich napalonych przedstawicieli już złomotałem tym klasykiem.
                                          Niedawno też vw t4 (2.4d albo 2.5 tdi 88 ps - nie miał oznaczeń, ale po odejściu stawiam na to drugie) został w tyle, a mocno się napinał. :lol:

Komentarz

• SS
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 16209
                                            • Superb III (3V3)

piramida,
                                            mam nadzieje, że dopóki nie skończą remontu drogi Piotrków-Rawa to nie będę tam jeździł. A z tymi mandatami to coś jest bo jakoś dziwnie wszyscy jechali 70, gdzie wg mnie można było 100 jechać. Inna sprawa, że Twoją Skodę ma co ciągnąć, ja muszę czekać aż mi się leasing skończy
                                            Pisał Sebastian

Komentarz

• kowal 2002
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 5161

nowiutki ford transit (średnio długi i średnio wysoki, firmy "stihl" - siedział ciut niżej niż pusty wóz, coś tam pewnie wiózł, ale nie był jakoś przeciążony) - model 300 jakiś tam i oznaczenie mocy 125 - taka tabliczka z tyłu. ... Bardzo pozytywne zaskoczenie, początkowo idealnie równo szliśmy, pod koniec 3 biegu :twisted: ja wychylam się na prowadzenie, na 4 już jestem długość z przodu i mogę spokojnie przed niego wjechać, tak żeby nie zwalniał tempa...
                                              Mam taki w robocie z silnikiem 2,0 TDCI 140KM, i muszę potwierdzić, że z pod świateł śmiga to całkiem ładnie ( szczególnie na pusto ) pomimo tego, że nie jest lekki ( 1800 kg ). Drugie całkiem zacne, firmowe wozidełko to Ducato 3,0 MultiJet 157KM, też można niejednego zaskoczyć "na mieście". Niestety oba nie idą więcej niż jakieś 170 km/h ( na niemieckich autostradach :twisted: ), więc najlepszy "efekt psychologiczny" uzyskuje się przy starcie ze świateł :diabelski_usmiech , bo mało kto się spodziewa "ściganka" jak z boku staje takie wielkie pudło :P .
                                              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Andja
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 596

wracając z nad morza zaskoczył mnie gość w Iveco Daily 3.0 HPT, blaszanka 176 KM. musiał być pusty bo pięknie pomykał przede mną. aż się zdziwiłem że to tak odchodzi. czasami można się naciąć.

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Andja
                                                  wracając z nad morza zaskoczył mnie gość w Iveco Daily 3.0 HPT, blaszanka 176 KM. musiał być pusty bo pięknie pomykał przede mną. aż się zdziwiłem że to tak odchodzi. czasami można się naciąć.
                                                  jak bym jeździł takim iveco na co dzień to bym go zmodził na te 250-280PS i golił osobówki, tam siedzi motor 6 cylindrowy więc zapas paliwa powinien starczyć, wsadzić duży cooler plus duże turbo i ogień :szeroki_usmiech
                                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• sew1981
                                                    RS
                                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                                    • 2009
                                                    • 10918
                                                    • Fiat

kowal 2002, ale nie zrozumiałeś mnie do końca....zaskoczenie na plus mojego starego scudo z 98 roku, że dał radę iść równo i finalnie odjechać transitowi, który pod maską ma 35 koni więcej, przynajmniej na papierze :P
                                                    scudo sprawdzałem na a1, licznikowo 170 km/h też dociąga. :twisted:
                                                    no 140 na pewno by mi już odjechała, ale zdziwo było , że 125 został w tyle.

[ Dodano: Wto 11 Wrz, 12 21:42 ]
                                                    piramida, i skrzynie wymienić na dłuższą. tzn do ściganek fajne są te przekładnie dostawcze, ale w pudlakach przeważnie na trasach męczą. No chyba że jest lepiej w tych nowych (na pewno też są 6 gangowe), bo mój ma zapas mocy, ale powyżej 110 km/h robi ą się nieprzyjemne obroty dla ucha.
                                                    Chociaż pomykałem niedawno sprinterem z bodajże 2004-5 roku i też miał odejście, ale krótka skrzynia powodowała ryk silnika powyżej 120.

Komentarz

Pracuję...