Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zwolin
    Rider
    • 2010
    • 656

piramida, to nie tak. Po zmianie przepisów pracodawca ma obowiązek dawać RMUA co miesiąc, ale na wniosek pracownika. Wsześniej musiał dawać co miesiąc z urzędu.
    A brak akceptacji, to nie wina kobitki z okienka, tylko tego, że NFZ dop....a się im do czegokolwiek, bo kryzys.....
    Ćwiczymy to na codzień, bo u nas, to akurat "nie znacie dnia ani godziny..."

Zamieszczone przez kmink
    sorry ale na razie z tego co zauważyłem to taki sam niedouczony shit jak w państwówce tylko w ładniejszym opakowaniu
    myślałeś, że lekarz po założeniu lepszego fartucha i posadzeniu 4 liter za lepszym biurkiem osiągnie wyższy stopień wtajemniczenia ? Paradoksalnie, to właśnie w państwowych przychodniach jest lepsza kontrola poziomu, bo nikt nie będzie urabiał się za gamonia z sąsiedniego gabinetu. W prywatnych przychodniach liczy się często wystawienie rachunku, a reszta....
    Osobna liga, to prywatne gabinety ordynatorów, kierowników itp. Tu można naprawdę dużo załatwić i dużo się dowiedzieć.........dużo wydając niestety.
    Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
    O II Tour Combi 1.6
    Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

Zamieszczone przez alfee
      Nawiążę do tematu - mnie żonka zmusza do "zdrowotności" od dnia ślubu, ale się nie daję. Dalej praktykuję słone żarcie, papierosy, piwo, (czasem wódka), nieregularne jedzenie, przy tym wszystkim czasami zapominam wziąć rano leki na nadciśnienie. No i ostatnio dołożyło się skrzywienie przegrody nosowej, które utrudnia skutecznie oddychanie i podnosi tym samym ciśnienie zmuszając serce do wzmożonego wysiłku :P Ale ale ... operacja nosa w kwietniu (jak dożyję) zmiana pracy może w styczniu (otwieram swój interes) - będą powody do nerwówki.
      Polecam na przegrodę i inne przypadłości laryngologiczne:
      Umów wizytę u dr n. med. Krzysztof Dalke, laryngolog w Bydgoszcz - opinie, informacje kontaktowe, usługi i cennik.

Komentarz

• kabanos
        RS
        • 2011
        • 4544
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ja już od jakiegoś czasu biegam sobie 3x w tygodniu rundkę około 5 km. Waga delikatnie poleciała (mam ochotę na więcej), i dużo lepiej się czuję :szeroki_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• pascal
          Rider
          • 2009
          • 510
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kabanos, bardzo słusznie tylko uważaj bo to bardzo wciąga :diabelski_usmiech

Komentarz

• elemenateur
            Elegance
            • 2007
            • 803

Zamieszczone przez zwolin
            Paradoksalnie, to właśnie w państwowych przychodniach jest lepsza kontrola poziomu, bo nikt nie będzie urabiał się za gamonia z sąsiedniego gabinetu. W prywatnych przychodniach liczy się często wystawienie rachunku, a reszta....
            Osobna liga, to prywatne gabinety ordynatorów, kierowników itp. Tu można naprawdę dużo załatwić i dużo się dowiedzieć.........dużo wydając niestety.

100% racji, to właśnie w placówkach państwowych młodzi lekarze wciągają doświadczenie, wręcz zabiegają o pacjentów, wiem bo w końcu w rodzinie pani doktores praktycznie. Jeśli prywatny gabinet to głównie pani ordynator która od 13 do 14.45 przyjmuje prywatnie pacjentów za 180zł od wizyty a poza tym non stop na państwowym.

Komentarz

• zwolin
              Rider
              • 2010
              • 656

Zamieszczone przez elemenateur
              za 180zł od wizyty
              dawaj namiary :szeroki_usmiech
              w wawie, to bez 3 stów nie podchodź :evil:
              O II Tour Combi 1.6
              Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

zwolin, ginekolog w Babka Medica na Babce bierze 150zł... ale to Cie chyba nie interesuje :?:

Tak w temacie lekarzy i cięcia...
                Moja małżonka od dłuższego czasu ma problem z torbielą na nerce. Przez dłuższy czas była ona wielkości piłki do tenisa, ale ostetnio na badaniu okazało się, że ma wielkosć 10x15cm :shock:
                Udało się nam znaleźć nareszcie lekarza, który pomaga w badaniach i zorganizowaniu operacji, ale...
                W obecnym stanie torbiel powoduje ucisk na organy wewnętrzne szczególnie uciskając nerkę, co może doprowadzić do jej obumarcia :shock: :?
                9 listopada małżonka idzie na tzw. "kwalifikację" do operacji gdzie okaże się, czy jej stan kwalifikuje ją do operacji, ale... lekarz, który być może będzie ją operował powiedział, że na podstawie już dostarczonych mu wyników badań (czy jak to sie tam nazywa) stwierdził, że usunięcie tej torbieli niesie ze sobą ogromne ryzyko koniecznosci usunięcia również nerki, na której sie ta torbiel znajduje...
                No i kuźwa trzeba będzie wybierać miedzy jednym ryzykiem, a drugim...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kabanos
                  Ja już od jakiegoś czasu biegam sobie 3x w tygodniu rundkę około 5 km. Waga delikatnie poleciała (mam ochotę na więcej), i dużo lepiej się czuję :szeroki_usmiech
                  Też sie muszę wziąć za bieganie tylko mam jeden problem, oprócz lenistwa mam w lasku wolskim masę dzików i jest to na tyle duży problem że dziki nawet podchodzą pod mój dom, nie raz juz napotkałem w lesie całe gromadki dzików starych i ich dzieci, mozna sie posrać ze strachu jak tu nagle takie bydle ruszy sie w krzakach :szeroki_usmiech
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Udesky
                    RS
                    • 2007
                    • 1692
                    • Octavia I (1U2)
                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piramida
                    Też sie muszę wziąć za bieganie tylko mam jeden problem, oprócz lenistwa mam w lasku wolskim masę dzików i jest to na tyle duży problem że dziki nawet podchodzą pod mój dom, nie raz juz napotkałem w lesie całe gromadki dzików starych i ich dzieci, mozna sie posrać ze strachu jak tu nagle takie bydle ruszy sie w krzakach
                    Popatrz na to w ten sposób to dodatkowa motywacja do sprintu po truchcie. :diabelski_usmiech

Ja w listopadzie odbieram kartę multisport i zaczynam rozciągać gnaty.
                    W Polsce nie ma kryzysu.
                    Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• zwolin
                      Rider
                      • 2010
                      • 656

Agamek12, współczuję. Niestety wybór pomiędzy jednym złem a drugim, nie należy do najprzyjemniejszych.
                      Trzymaj dzieciaki z dala od stresu. Bo na nich się to najbardziej odbije.
                      O II Tour Combi 1.6
                      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Udesky
                        Też sie muszę wziąć za bieganie tylko mam jeden problem, oprócz lenistwa mam w lasku wolskim masę dzików i jest to na tyle duży problem że dziki nawet podchodzą pod mój dom, nie raz juz napotkałem w lesie całe gromadki dzików starych i ich dzieci, mozna sie posrać ze strachu jak tu nagle takie bydle ruszy sie w krzakach
                        Popatrz na to w ten sposób to dodatkowa motywacja do sprintu po truchcie. :diabelski_usmiech

Tydzień takich ucieczek i kondycja jak talala :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Udesky

Lubię sobie szybko podbiegać pod wzniesienia z kijkami trekingowymi szczególnie w nocy z czołówką na głowie, do ZOO mam 25min szybkim marszem spod domu ale wieczne spotkania z dzikami zniechęcaja mnie do takich zabaw :evil:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• ziutsane
                            RS
                            • 2007
                            • 2376

piramida, z karata raz i po problemie :P
                            Radio: C90r+XDP210EQ
                            Kable:Opt,Skyline,50 mm
                            Wzm:XES M1+FP 1.800
                            Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

wieczne spotkania z dzikami zniechęcaja mnie do takich zabaw
                              Trudno o lepszego sparing partnera. :diabelski_usmiech
                              Dodatkowo obcowanie z przyrodą jest w modzie.
                              W Polsce nie ma kryzysu.
                              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Big Wojtek
                                Rider
                                • 2010
                                • 440
                                • Hyundai

Piramida, jak przeczytałem Twój post to az sprawdziłem, czy Ty z Katowic nie jesteś. Mam dokładnie to samo. Zdarzało mi się, ze wychodziłem wieczorem 2 razy na fajkę i za kazdym razem dziki pod drzwiami. Spotykałem dziki na ulicy wracając późnym wieczorem, wbiegały przed maskę jadąc do pracy. Doszło do tego, ze wieczorami celowo wychodziłem przed dom z latarką, dzika zobaczyć. Skuteczność 25 % . Na szczęście zmieniłem stare ogrodzenie i przynajmniej pod domem jest spokój.

Z żoną tez zaczęliśmy biegać. Ja olałem to z lenistwa, a ona właśnie przez dziki.Pewnego ranka spotkała 2 sztuki , jedna przed nią, druga za nią. Odruchowo zaczęła tak wrzeszczeć, ze dziki uciekły :wink:

A żeby nie było OT, to zakupiłem karnet na basen z mocnym postanowieniem wizyt 3X w tygodniu. Na razie przez 2 tygodnie jest OK. Lubię pływać, niezle pływam więc jestem dobrej myśli. Tym bardziej, ze w przeciwieństwie do Agamka, mój basen nie ma dżakuzi. No i rano oprócz mnie jest tam z 2-3 osoby (zazwyczaj faceci :wink: ) Więc z nudów cały czas pływam :wink:

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez ziutsane
                                  piramida, z karata raz i po problemie :P
                                  Racja :wink: Oyama bykom obcinał rogi jednym uderzeniem to co ja sobie z dzikiem nie poradzę? :diabelski_usmiech

Komentarz

• ziutsane
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 2376

Zamieszczone przez Big Wojtek
                                    Piramida, jak przeczytałem Twój post to az sprawdziłem, czy Ty z Katowic nie jesteś. Mam dokładnie to samo. Zdarzało mi się, ze wychodziłem wieczorem 2 razy na fajkę i za kazdym razem dziki pod drzwiami. Spotykałem dziki na ulicy wracając późnym wieczorem, wbiegały przed maskę jadąc do pracy. Doszło do tego, ze wieczorami celowo wychodziłem przed dom z latarką, dzika zobaczyć. Skuteczność 25 % . Na szczęście zmieniłem stare ogrodzenie i przynajmniej pod domem jest spokój.

Z żoną tez zaczęliśmy biegać. Ja olałem to z lenistwa, a ona właśnie przez dziki.Pewnego ranka spotkała 2 sztuki , jedna przed nią, druga za nią. Odruchowo zaczęła tak wrzeszczeć, ze dziki uciekły :wink:

A żeby nie było OT, to zakupiłem karnet na basen z mocnym postanowieniem wizyt 3X w tygodniu. Na razie przez 2 tygodnie jest OK. Lubię pływać, niezle pływam więc jestem dobrej myśli. Tym bardziej, ze w przeciwieństwie do Agamka, mój basen nie ma dżakuzi. No i rano oprócz mnie jest tam z 2-3 osoby (zazwyczaj faceci :wink: ) Więc z nudów cały czas pływam :wink:
                                    Nie jesteś przypadkiem z okolic Panewnik? tam zawsze pełno dzików latało :/
                                    Radio: C90r+XDP210EQ
                                    Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                    Wzm:XES M1+FP 1.800
                                    Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• BADYL
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2396
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

"Dziki kraj" to i dziki latają :helm
                                      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Karql
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1124

Panowie nie starajcie się dogodzić kobiecie. Adam żył z Ewą w raju, a i tak coś jej kurwa nie pasowało :diabelski_usmiech

Fajny temacik. Trzeba się ruszać, bo człowiek dużo lepiej się czuje

Ja zawsze miałem jakiś ruch, później studia dzienne, w trakcie studiów praca, kobieta i jakoś tak nie było czasu. W sumie to jest głupia wymówka, bo jak się chce to zawsze się czas znajdzie :!: I takim sposobem zapuściłem się trochę, 182cm 96kg ops: Wcześniej taką moją średnią wagą było 82-85kg. Kondycja też mi spadła. W pewnym momencie powiedziałem sobie, że tak już nie może dalej być i wziąłem się znowu za siebie

Dużo biegam w Krakowie jest taka inicjatywa jak ścieżki biegowe, w innych miastach też jest coś takiego: http://www.sciezki-biegowe.pl/ Polecam! Dużo ludzi, dla których bieganie jest pasją, trenerzy itp. Tutaj można też przeczytać trochę rzeczy jak się za to zabrać: http://skarzynski.pl/porady/biegiem-po-zdrowie/ Do tego pływam trochę.

Można mnie śledzić na Endomondo: http://www.endomondo.com/workouts/iNqooblyZ9c Może założymy jakąś grupę OCP tam to będziemy się wzajemnie motywować W sumie to na co czekać: http://www.endomondo.com/teams/7030897 jak ktoś ma Endomondo to się dopisywać, później jakieś logo ustawię

Co do jedzenia to w sumie dużo mniej nie jem, ale troszkę mądrzej. Mniej fastfoodów, chipsów do piwa, więcej owoców, nabiału itp. Na razie z wagą zleciałem do 89kg ale jak będzie mniej piwka i zajadania się na noc do filmu to będzie jeszcze lepiej

Teraz czuję się dużo lepiej, wstaje wcześniej wyspany i chyba weszło mi już w krew. Najgorzej się zmotywować przez pierwsze 3tyg. jak organizm jeszcze nie jest przyzwyczajony. Po tym okresie jak nie ma już zakwasów, nic nie boli, jest lepsza kondycja, że np. bieganie jest przyjemnością, a nie męką itp. to większym problemem jest opuszczenie treningu niż nie przystąpienie do niego Człowiek uzależnia się od endomorfin :lol:
                                        Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                        Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• spacewalker
                                          Elegance
                                          • 2012
                                          • 942

Kobieta musi was zmuszac o dbanie ? tak się zapuszczacie ? Biegam codziennie po 5km bo chce, a nie ze ktoś mnie zmusza. Jem 2 razy dziennie, bez kolacji, trzeba umieć sobie odmówić czasem "słodkiego" na noc.

Komentarz

• Voit
                                            Elegance
                                            • 2010
                                            • 816

Agamek12 ...Jeśli znaleźliście dobrego lekarza, to trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
                                            Pomijając absurdy poskiej służby zdrowia i FNZ, lekarzy specjalistów mamy bardzo dobrych.
                                            ...Będzie dobrze.

Komentarz

• Flacha
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 315
                                              • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez spacewalker
                                              Kobieta musi was zmuszac o dbanie ? tak się zapuszczacie ? Biegam codziennie po 5km bo chce, a nie ze ktoś mnie zmusza. Jem 2 razy dziennie, bez kolacji, trzeba umieć sobie odmówić czasem "słodkiego" na noc.
                                              To jeśli dbasz tak o siebie to powinieneś wiedzieć ze jedzenie 2 razy dziennie wcale takie dobre nie jest. Prędzej 5 posiłków dziennie żeby przyspieszyć metabolizm.. Jedz częściej ale mniejsze porcje.
                                              Renault Megane Grandtour 1.4TCe Dynamique

Komentarz

• BADYL
                                                RS
                                                • 2011
                                                • 2396
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Flacha, też chciałem o tym napisać, ale w końcu zrezygnowałem ponieważ samemu posiłki wcinam najczęściej 2-3razy dziennie, a nie 5 jak zalecają :wink:
                                                nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Agamek12
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 9943
                                                  • Ford

Qr.a mać! Przeiębiłem się dość poważnie. Łeb mnie napie.dala, mam katar i ból gardła a do tego czuję, że i temperatura mi rośnie. Je.ana jego w dupę mać... :? Myślałem, że jestem niezniszczalny :diabelski_usmiech
                                                  Adam... Używam:
                                                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• tomekjmopl
                                                    L&K
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 1187
                                                    • Opel
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Agamek12, ten basen Ci wychodzi bokiem ... Było szaleć chłopaku?

Komentarz

Pracuję...