Chłopy, zmusza Was kobita do dbania o zdrowie...?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14888
    • Octavia IV (NX3)

oj tak być sponiewieranym :P :P :P :P :P :P :P
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• shok
      RS
      • 2009
      • 2070
      • Octavia I (1U2)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

najgorzej jak poczuła by kucie dzidą pod żebrem hehehe :lol:

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez shok
        najgorzej jak poczuła by kucie dzidą pod żebrem hehehe :lol:
        :lol:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• BADYL
          RS
          • 2011
          • 2396
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

shok, piramida, swoją drogą to ciekawe czy owa Pani gdy rozpoczynała naukę to trenowała z Panem trenerem czy z Panią...jeżeli z Panem to trener pewnie nie mógł doczekać się następnej lekcji :diabelski_usmiech
          nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9942
            • Ford

Się pochwalę... Od poprzedniego piątku zapisałem starszą córę na naukę pływania i chodzę z nią co tydzień
            Narazie nie odważyłem się jednak na pływanie w "prawdziwym basenie" - swój ruch ograniczam narazie do pobytu w basenie rekreacyjnym i dżakuzi i... chyba tak zostanie, bo fajne mamuśki się tam kręcą i jest na co popatrzeć :diabelski_usmiech
            Adam... Używam:
            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Voit
              Elegance
              • 2010
              • 816

A ja pisze te slowa ze szpitalnego lozka. Wczoraj mialem operacje. Operacje w trybie "na ostro", moj przypadek byl nagly i zagrazajacy zyciu.
              A gdybym sluchal zony, to zabieg zrobilibym wczesniej, na spokojnie.
              Od kilku lat mi mowila, ze mam isc do lekarza i poddac sie zwyklemu zabiegowi. Jakos nigdy nie bylo mi po drodze.
              Dzis jestem szczesliwy, ze zyje.
              Sluchajcie swoich kobiet w tych sprawach...

Przepraszam za brak polskich literek. Pisze z telefonu.

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9942
                • Ford

Voit, co takiego Ci się przydazyło?
                Adam... Używam:

Komentarz

• Voit
                  Elegance
                  • 2010
                  • 816

W sumie pierdola, przepuklina. Zwykly, rutynowy zabieg chirurgiczny. Tylko ze z moja bylo juz bardzo zle, bo od kilku lat unikalem lekarza i lekcewarzylem sygnaly ostrzegawcze organizmu
                  Przepuklina na dobre uwiezla w poniedzialek. Od poniedzialku chodzilem po scianach i starym zwyczajem, czekalem az przejdzie.
                  Zawsze przechodzilo...
                  Szczegoly medyczne zapewne nikogo nie interesuja.
                  Po operacji jestem lzejszy o fragment jelita, ktore juz mi sie nie przyda.

Jestem glupcem, ze doprowadzilem sie do takiego stanu.
                  ...Teraz czekam na zastrzyk z morfinki.

Komentarz

• Big Wojtek
                    Rider
                    • 2010
                    • 440
                    • Hyundai

Voit - zdrowia zyczę !
                    Agamek - nie wiem, czy siedzenie w dżakuzi i gapienie się na dupy można podpiąć pod dbanie o zdrowie :P

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9942
                      • Ford

Zamieszczone przez Big Wojtek
                      Agamek12 - nie wiem, czy siedzenie w dżakuzi i gapienie się na dupy można podpiąć pod dbanie o zdrowie :P
                      OjtamOjtam... ważne że na basen chodzę :diabelski_usmiech
                      Adam... Używam:

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14888
                        • Octavia IV (NX3)

Agamek12, tylko Ci ciśnienie pójdzie w górę

Voit, szyb kiego powrotu do stanu z przed kłopotów.
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez ruwado
                          Agamek12, tylko Ci ciśnienie pójdzie w górę
                          żeby tylko ciśnienie :diabelski_usmiech Agamek sie napatrzy..... to i moze żona skorzysta :diabelski_usmiech
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• alfee
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 2583

Nawiążę do tematu - mnie żonka zmusza do "zdrowotności" od dnia ślubu, ale się nie daję. Dalej praktykuję słone żarcie, papierosy, piwo, (czasem wódka), nieregularne jedzenie, przy tym wszystkim czasami zapominam wziąć rano leki na nadciśnienie. No i ostatnio dołożyło się skrzywienie przegrody nosowej, które utrudnia skutecznie oddychanie i podnosi tym samym ciśnienie zmuszając serce do wzmożonego wysiłku :P Ale ale ... operacja nosa w kwietniu (jak dożyję) zmiana pracy może w styczniu (otwieram swój interes) - będą powody do nerwówki.
                            Alfee
                            Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                            Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• kmink
                              L&K
                              • 2007
                              • 1360
                              • Superb III (3V3)

W TV cały czas trąbią o tym że ludzie się nie badają itd.

Dwie sytuacje...pierwsza moja...dostałem zalecenie z firmy zrobić kompleksowe badania, testy narkotykowe itd. po prostu potrzebuje takie rzeczy żeby móc pracować...od tygodnia nie mogę znaleść prywatnej kliniki w Poznaniu gdzie będę mógł zrobić wszystko co potrzebuję, a o wynikach i opisach po angielsku to mogę w ogóle zapomnieć...co za zacofani ludzie...

Druga sytuacja...jakaś tam ciotka poszła do szpitala jakieś 2miechy temu na wycięcie macicy...ponoć rutynowy zabieg...tydzień czasu i do domu...do tej pory nie doszła do siebie...zarazili ja sepsą, potem w czasie jakiegoś ataku źle wykonali tracheotomie, po dwóch dniach nie mogła oddychać i znowu miała operacje która miała być standardową...i znowu ledwo uszła z życiem bo w szpitalu czegoś tam nie mieli...

Jak dla mnie to ta służba zdrowia to jakaś pomyłka...o kasę to pierwsi dra ryje ale żeby sie dokształcać i rozwijać to nie łaska...
                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14888
                                • Octavia IV (NX3)

kmink, świete słowa. Nie mówiąc o leczeniu ciąż z powikłaniami, nowotworów itp. Dobry spec jest dzisiaj na zachodzie, albo w prywatnej klinice, a ta jest z kolei nie dla każdego. Cały państwowy chłam szpitalny jest gówno warty. Sa gdzieś może wyjątki, ale to za mało na tylu chorych.

[ Dodano: Nie 23 Wrz, 12 09:06 ]
                                alfee,
                                Zamieszczone przez alfee
                                skrzywienie przegrody nosowej, które utrudnia skutecznie oddychanie i podnosi tym samym ciśnienie
                                to naprawdę może powodować podwyższone cisnienie? Chyba bym miał odpowiedź jak mnie niedawno trzepnęło.
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• likoss
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 753
                                  • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez piramida
                                  likoss, nie chciałbys sobie poćwiczyć w parterze?

:szeroki_usmiech
                                  hm nie to nie dla mnie :wink: mialbym wielkie problemy ze skupieniem sie na meritum :szeroki_usmiech
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                  http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

kmink, uwazasz ze Polska sluzba jest do dupy ?

Poznaj troche brytyjska, gdzie lekarz kontaktu to kompletny laik i wszystko leczy aspiryna :twisted: I to nie moje zdanie, tylko kazdego kto byl na wyspach przez dluzszy okres i musial isc do lekarza pierwszego kontaktu. Nie wspomne o znajomej, ktora wrocila rodzic do Polski, bo tam po prostu po 2 wizytach byla roztrzesiona i zalamana, czy dziecko wogole urodzi sie zywe, nie mowiac o tym czy zdrowe. Zero USG, zero badan itd.
                                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
                                      Jak dla mnie to ta służba zdrowia to jakaś pomyłka...o kasę to pierwsi dra ryje ale żeby sie dokształcać i rozwijać to nie łaska...
                                      Bo u nas trzeba mieć czas i zdrowie aby chorować. :twisted:
                                      Zamieszczone przez kmink
                                      o wynikach i opisach po angielsku to mogę w ogóle zapomnieć...co za zacofani ludzie...
                                      Aż dziwne w kraju gdzie już "do łopaty" potrzebują nawet angielski. :lol:
                                      W Polsce nie ma kryzysu.
                                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• likoss
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 753
                                        • Superb II combi (3T5)

czy ja wiem czy to wxnik ie wieddzy moim zdaniem oni maja za duzo do roboty ci ktorzy byli dobrzy poprostu wyjechali i zarabiaja 3-4 razy tyle a c co zostali pracuja albo w prywatnych klinikach i bez grubego portfela lub znajomosci sie tam nie dostanie zwykly smiertelnik albo odwalaja jak z akomuny panstwowe i nic ich ne obchodzi... ryzyka nie podejmy bo poco sie narazac

[ Dodano: Nie 23 Wrz, 12 11:07 ]
                                        Panowie co kraj to obyczaj my jestesmy w niemczech i w sumie jestesmy zadowoleni ostatnio mialem sporo z lekarzami i operacja kolana i ciaza .... i mosze powiedziec ze fakt placimy ale jest w sumie wszystko dostepne jesli potrzebny jest specjalista ok trzeba czekac kilka tygodni ale jesli lekarz (pierwszego kontaktu zadzwoni i powie ze badanie jest potrzebne) powie ze pilne to dostanie sie i za 2 dni...
                                        PS juz za kilka dni bedzie chlopiec
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=81807
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=likoss
                                        http://www.jiu-jitsu-gruppe-heinrich-jansen.de/

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Panowie chciałem zrobić badania w prywatnej przychodni/szpitalu/klinice - sorry ale na razie z tego co zauważyłem to taki sam niedouczony shit jak w państwówce tylko w ładniejszym opakowaniu...po kilka razy musiałem się upominać żeby pani z recepcji łaskawie maila odebrała z listą badań jakie muszę wykonać..ale jak na razie od tygodnia nigdzie się nie umówiłem...a może misiek znasz jakąś miejscówkę we Wrocku?

Państwowo byłem ostatnio na pogotowiu jak mi ciśnienie skoczyło na 203/90...nie wiedziałem że muszę brać ze sobą jakieś wydruki że ZUS opłacam...21wiek a oni po peselu nie mogą tego w systemie sprawdzić...
                                          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

kmink, ja mam zawsze RuMUnA przy sobie z 3 ost. miechów Taki kraj ... niestety.

Co do Wrocka - polecam DOLMED - http://dolmed.pl/ Przyszedlem i zrobiem wszystko co potrzebne mi bylo
                                            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• shok
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2070
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                                              Poznaj troche brytyjska, gdzie lekarz kontaktu to kompletny laik i wszystko leczy aspiryna I to nie moje zdanie, tylko kazdego kto byl na wyspach przez dluzszy okres i musial isc do lekarza pierwszego kontaktu. Nie wspomne o znajomej, ktora wrocila rodzic do Polski, bo tam po prostu po 2 wizytach byla roztrzesiona i zalamana, czy dziecko wogole urodzi sie zywe, nie mowiac o tym czy zdrowe. Zero USG, zero badan itd.
                                              W Holandii jest to samo aspiryna lekiem na wszystko.
                                              A kobiety rodzą w domu w obecności położnej. Serio Holenderki rodzą w domach. Czasami Polki chcą rodzić w szpitalach ale po zapoznaniu się z cennikiem tego przywileju decydują się na rodzenie dzieci w Polsce. Jest też możliwość wykupienia ubezpieczenia z opcją porodu w szpitalu- niestety nie każdego na to stać. Jeżeli ktoś się już szarpnie na rodzenie w szpitalu to po około 3 godzinach mama z dzieckiem wraca do domu. A żółtaczkę u noworodka dziecko przechodzi w domu.Wskazane jest jedynie świecenie światła. Spiralę dla kobiet zakłada lekarz rodzinny w Polsce ginekolog.Tak można wymieniać bez końca.
                                              Najlepsze są te, które jadą za granice rodzić by dzieci miały holenderskie obywatelstwo. Jakież mają zdziwione miny jak okazuje się ,że z obywatelstwa nici jedynie miejsce urodzenia jest nie polskie :wink:

Komentarz

• Udesky
                                                RS
                                                • 2007
                                                • 1692
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez shok
                                                że z obywatelstwa nici jedynie miejsce urodzenia jest nie polskie
                                                Pewnie obowiązuje u nich prawo krwi.
                                                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• piramida
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 12222
                                                  • Superb III (3V3)

misiek^wro, w Polsce jest taki burdel że głowa boli, dla przykładu pracodawca od 2012 roku ma obowiązek wystawiać raz na rok RMUA a nie co miesiąc, tylko jest jedno ale, weź to wytłumacz babie w okienku w przychodzi :evil:

superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Udesky
                                                    RS
                                                    • 2007
                                                    • 1692
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kmink
                                                    21wiek a oni po peselu nie mogą tego w systemie sprawdzić...
                                                    Zamieszczone przez misiek^wro
                                                    ja mam zawsze RuMUnA przy sobie z 3 ost. miechów Taki kraj ... niestety.
                                                    Co prawda już dawno nie leczyłem się na Śląsku, ale przychodziłem do przychodni, dawałem plastyk z chipem i wsio było wiadomo.
                                                    Pamiętam jak mieli coś podobnego wprowadzić w całej PL.
                                                    Dostałem to za czasów Kas Chorych. Kas już dawno niema, a system dalej nie powstał. :lol:
                                                    Zamieszczone przez piramida
                                                    dla przykładu pracodawca od 2012 roku ma obowiązek wystawiać raz na rok RMUA a nie co miesiąc,
                                                    Ja dostaje co miesiąc.
                                                    W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

Pracuję...