Zrobilem instalacje zgodnie z wytycznymi, sprobóje zrobic ja jeszcze raz. Kabel po instalacji programu i podpieciu kabla powinien sie swiecic na czerwono. Przy robieniu testu miga na zielono. U mnie tak sie nie dzieje. Nie swieci.
Zakupy w Chinach - AliExpress
Zwiń
X
-
-
wył.przy instalacji antywirusaZamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpisU mnie tak sie nie dzieje. Nie swieci.
Komentarz
-
Wyłączyłem antywirusa nie pomogło czy mógł paść regulator napięcia?
Komentarz
-
dograłeś plik louder?Zamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpisWyłączyłem antywirusa nie pomogło
Komentarz
-
tzn. nic na płycie Wiecej nie było poza instalką, 17.8 i wersji PL 17.1.3
Komentarz
-
tą instaluj i jest tam plik lauder którego lubi antywirus wywalaćZamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpiswersji PL 17.1.3
i dlatego nie działa
Komentarz
-
Chyba "loader" nie "lauder".Zamieszczone przez dawcio Zobacz wpistą instaluj i jest tam plik lauder którego lubi antywirus wywalać
i dlatego nie działa
Komentarz
-
dokładnie tak się właśnie pisze z kalkulatoraZamieszczone przez radekrp90 Zobacz wpisChyba "loader"
Komentarz
-
sorki za błąd ale nic takiego nie ma jest vcds crack.exeZamieszczone przez dawcio Zobacz wpisdokładnie tak się właśnie pisze z kalkulatora
miałem inny chiński kabel i nie było tego problemu.. Jakiś inny pomysł
Ostatnio edytowany przez Szakal_84; 36782.
Komentarz
-
-
-
czyli taki jak ja czyli misi być plikZamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpis17.8.0 EN i 17.1.3 PL ...
Zamieszczone przez radekrp90 Zobacz wpisloader
Komentarz
-
plik vcds crack.exe do katalogu gdzie zainstalowałeś program, i odpalasz z tego plikuZamieszczone przez Szakal_84 Zobacz wpis
sorki za błąd ale nic takiego nie ma jest vcds crack.exe
miałem inny chiński kabel i nie było tego problemu.. Jakiś inny pomysł
Komentarz
-
ok. poszło mimo że antywirus był wyłączony cały czas go wyrzucał musialem tego nie zauważyć, jeszzcze trzeba odpalic. drugą dla testu 17.8.0 EN a co w tej wersji może być nie tak?
Komentarz
-
-
NO w sumie by wystarczyło wszystko działa to po co szukaćZamieszczone przez dawcio Zobacz wpiszostaw wersje PL
Komentarz
-
Oryginał jest oparty na układzie ATMEGA, NEC to dalszy krewny z zupełnie innym oprogramowaniem wewnętrznym. Teoretycznie nie da się go naprawić, bo nigdzie nie ma do niego "wsadów". To tak tyle z mojej wiedzy, jaką posiadłem szukając kabla dla siebie.
Komentarz
-
A jaka konkretnie Atmega tam siedzi? Tak teraz sobie myślę że teoretycznie można by "stare" kable upgrade'ować do nowszych wersji poprzez wgranie nowego kodu do procesora, o ile gdzieś się dostanie ten kod.
Dobrze rozumuję?
Komentarz
-
Atmega162. Ale sama A162 to nie wszystko, bo jest jeszcze układ ATF lub GAL, który też ma jakiś wsad (i specyficzny programator), a same płytki PCB mają różne rewizje i różne (czasami) przebiegi ścieżek.

Komentarz
-
Sama płytka skomplikowanie nie wygląda, zaprogramować atmegę to też nie problem tak naprawdę, gorzej już z tym układem ATF/GAL, o tym słyszę po raz pierwszy :/
Komentarz
-
w starych kablach nie występował.Zamieszczone przez DaannD Zobacz wpisgorzej już z tym układem ATF/GAL, o tym słyszę po raz pierwszy :/
Komentarz
-
Nowsze kabla mają dodatkowo piny do programowania (nie trzeba się podlutowywać do atmegi)
Komentarz
-
Ciekawe, może już konstrukcja jedna będzie i tylko soft inny. Ciekawe jaki tam programator będzie, standardowy czy ftdi. Stawiam na ten drugi
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz