Zamieszczone przez Rok z Bagien
Frank Szwajcarski
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez miodowyOwszem, jeśli Bankierzy jako ludzie z instytucji zaufania publicznego robili to celowo i celowo kazali swoim pracownikom sprzedawać kredyty w obcych walutach. Realizować konkretne plany sprzedażowe etc...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962W twoim zdaniu wyciąłbym słowo "jeśli", bo niestety ludzie powiązani ze sferą bankową doskonale wiedzieli, że kredyty we franku w takiej postaci jak były oferowane u nas, na Węgrzech, Słowacji etc sa kredytami "toksycznymi" jak je sami nazwali.
Napisałem "jeśli...", ponieważ taka praktyka nie będzie łatwa o ile w ogóle możliwa do udowodnienia.
Komentarz
-
-
dzisiaj mbank obniżył oprocentowanie z 1,31 na 0,44->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Czytam ten wątek to zwrócę uwagę na jedną rzecz o której część osób myśli - którzy szczęśliwie nie mają kredytu (jeszcze, bądź nie muszą). Prawie wszystko zostało powiedziane ale...
Wszyscy debatują o tym czy urzędnicy wprowadzili w błąd albo nie. Świat nie jest sprawiedliwy. Frankowicze twierdzą że im się należy (a przypominam że jest tysiące ludzi którym sprzedali auto z przekreconymi licznikami i innymi wadami i na tym też stracili masę kasy). Jednak zwróćcie uwagę na inną kwestię:
Przed wyborami górnikom dali, frankowiczom dali, lekarzom dali, rolnikom dadzą, nauczycielom dadzą, pielęgniarkom też. W sumie wg wyliczeń to jest to 10mld złotych. Bardzo ciekawy artykuł.
Premier albo spełni żądania związkowców, albo kampanię wyborczą zakłócą blokady dróg, płonące opony i miasteczka namiotowe.
Pokrótce zwróćcie uwagę ile zarabia rocznie górnik, ile czasu w miesiącu pracuje nauczyciel. Rolnicy z dopłatami, ciągnikami za 300tysi, na krusie za 400zł kwartalnie. O czym tu mowa... :evil: (Lekarze i pielęgniarki to inna kwestia). Frankowicze siedzieli cicho jak było dobrze a tu nagle wzrost kursu to i się obudzili że są oszukiwani. Ryzyko przecież jak na akcjach było i każdy kto brał ten kredyt ma swój rozum i może na to wpaść że to jest jak na akcjach albo się traci albo się zyskuje. :roll:
Zobaczcie inną stronę medalu:
I tak małżeństwo ciężko pracuje. On w korporacji z nadgodzinami. Ona ma własną firmę, harują po kilkanaście godzin dziennie aby się dorobić czegoś. Nagle dowiadują się że podnoszą znowu vat. (Co mają zrobić?) :?
Państwo i tak we wszystkich możliwych podatkach zabiera 60%-70% kasy, którą zarobią. (Muszą skądś wziąć te 10mld. złotych) dla grup zawodowych, które mają czas! strajkować. Normalną osobę w prywatnej firmie jak nie przychodzi do pracy to ją wyrzucają.
Małżeństo odkłada Wszystko na lokaty aby uniknąć kredytu. Nagle ni z gruchy... dowiaduje się że obniżają stopy i procenty lokat lecą dół bo frankowiczom trzeba dać. Przez co spodziewany zysk się zmniejsza. W pracy on dowiaduje się że manager, który zarabia po 18tys na mc. świętuje bo o 400zł mu kredyt zmniejszyli.
I co mają oni zrobić? :? też pójść strajkować? Nagle są wszędzie związki zawodowe i wszyscy czegoś chcą. Ja chcę aby most tymczasowy zrobili aby ruch w Warszawie odciążyć. Nie no kierowcy mogą stać w kosmicznych korkach bo to rocznie dla budżetu państwa 4mld złotych (z samego spalonego paliwa - usłyszane w radiu).
Popatrzcie też na to wszystko z innej perspektywy. Frankowiczom (czyi innym związkom) jest dane ale wtedy inni cierpią. Nie wnikam tutaj w oszukaństwo banków, tylko jak to widzą postronni ludzie i nie chcę tutaj dolewać oliwy do ognia tylko zwrócić uwagę że są ludzie którzy też niewiele mają i ciągną koniec z końcem a będą pokutować za działania rządu\banków itp... bo inni chcą... a są wybory za pasem więc trzeba dać..."A miało być tak pięknie..."
4x4 @147KM\330Nm by Rogal
Komentarz
-
-
a kto co dał frankowiczom?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crowlPrzed wyborami górnikom dali, frankowiczom dali, lekarzom dali
Resztę wypowiedzi szanuję, takie Twoje zdanie.
Aby jednak pokazać, że nie wszystko jest białe albo czarne dodam: pomyśl o tych co urodzili się w zapadłej wsi, gdzieś na końcu Polski, jakie oni mają szansę względem tych co urodzili się w Warszawie lub okolicach, która stwarza im nieporównywalne możliwości....
Komentarz
-
-
Raz -> I to na pewno nie miało wpływu aby wspomóc frankowiczów :wink: : Moim subiektywnym zdaniem miało.
A to dwa:
Rok z Bagien, tak jak w pierwszym moim akapicie. Jak najbardziej nie jest czarne albo białe, ale każdy musi pamiętać ze jest ryzyko takiego czegoś. Fajnie to opisał irekk w swoich wypowiedziach jako frankowicz. Kredyt zawsze jest i był ryzykiem (w różnych względach).
Życie nie jest sprawiedliwe i nie będzie. Niestety, ale dochodzi do tego że zaczyna wchodzić zasada: zadowolmy wszystkich co strajkują bo są wybory... Odnoszę takie wrażenie."A miało być tak pięknie..."
Komentarz
-
-
I stopa procentowa franka nie ma nic wspolnego z MF ani rzadem :lol: To wlasnie stopa procentowa zlotowkowa spadla, zeby Ci placacy w zlotkach nie plakali, ze frankowicze maja ujemna, a oni dodatnia stope procentowa kredytu :twisted:
Dwa MF opracowuje przepisy ws. niepobierania podatku od umorzonych kredytów
MF rozne rzeczy rozwaza w tym jednolita stawke VAT ~16%, ale nic nie ma jeszcze gotowego i tak samo bedzie w tym powyzszym temacie, albo jesli to wejdzie to bedzie jakies promil udzielonych kredytow i dotyczyc bedzie rowniez takich w euro, jak rowniez w zlotowkach :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkAd1) A co ma WIBOR do LIBORuJednak Maicroft zabrał mi myśl.
Zamieszczone przez irekkAd2) to dotyczy wszystkich kredytów a nie tylko hipotecznych we frankach.
Wydaje mi się, że banki z miłości do ludzi nie dały ujemnej stopy oprocentowania itp...
[ Dodano: Czw 05 Mar, 15 20:41 ]
Zamieszczone przez irekkIdą wybory to opracowują"A miało być tak pięknie..."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftI stopa procentowa franka nie ma nic wspolnego z MF ani rzadem :lol: To wlasnie stopa procentowa zlotowkowa spadla, zeby Ci placacy w zlotkach nie plakali, ze frankowicze maja ujemna, a oni dodatnia stope procentowa kredytu :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crowlZamieszczone przez Agamek12Szlag mnie trafia jak widzę sumę moich lokat i zysk z nich na poziomie 2% rocznie...
No ale nie o tym mowa w tym temacie. Mój interes jest bowiem całkowicie sprzeczny z interesem kredytobiorców.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez crowlDokładnie tak. Z tego co czytam na różnych portalach to właśnie dlatego aby wspomóc frankowiczów.
Wydaje mi się, że banki z miłości do ludzi nie dały ujemnej stopy oprocentowania itp...
[ Dodano: Czw 05 Mar, 15 21:49 ]
Zamieszczone przez Agamek12Za to "lokatowicze" będą wk.rwieni jeszcze bardziej... Szlag mnie trafia jak widzę sumę moich lokat i zysk z nich na poziomie 2% rocznie...
Komentarz
-
-
na otarcie łez -> http://www.ideabank.pl/klienci-indyw...i-lokata-happy (don't worry be happy)
Jest mini cooper 1.6 115, był zbyt słaby 1.6 102 BGU.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kedirakna otarcie łez -> http://www.ideabank.pl/klienci-indyw...i-lokata-happy (don't worry be happy)
Komentarz
-
Komentarz