Zamieszczone przez Zbig
Zobacz wpis
Przyznałeś. Temat zakończony jak dla mnie.
Zamieszczone przez Zbig
Zobacz wpis
Ale chyba dlatego, że nie mając na dziś nic do zaoferowania poza teoretycznie tanim kilometrem przyjechanym (jak pokazano na w/w filmie niekoniecznie <10zł/100km) elektryczna motoryzacja jest wpychana kolanem na siłę. A ewidentnym sposobem na ich "promocję" stała się jazda po dizlach.
Ale ok, w sumie nie ma co ciągnąć. Odpuszczam.
Zamieszczone przez Zbig
Zobacz wpis
Potwierdzasz to co napisałem. Te "badania" a bardziej wnioski z tych "badań" to teoria głównie i wnioski kreowane dla konkretnych celów
Zamieszczone przez Zbig
Zobacz wpis
Uspokoiłbyś mnie gdyby to od tego zależało. Ale nie zależy niestety
Zamieszczone przez Zbig
Zobacz wpis
Jakieś iiracjonalne podejście.
To rynek powinien zweryfikować. POwinno sie opłacać wszytskim, użytkownikom, producentom i planecie.
Ale włąśnie w tym problem że się na razie wszytskim to nie opłaca i długo nie będzie.
Marlej fajnie napisał tak jak dawno nie napisał. Tzn spokojny, zrównoważony post
Nie jestem tak optymiastycznie nastawiony że spalinówki aż tak szybko się skończą bo to nie zxależy od ich toksyczności tylko jaki "wizja " będzie na transport za 20 lat. Elektryki mają swoje zalety i je doceniam, i nie dyskutuje. Ale mimo wszytsko z punktu użytkownika mają zbyt dużo wad na dziś.
Jak technologia zrewolucjonizuje ładowanie, zasięg i koszty produkcji baterii (cenę pojazdu) a do tego będzie ekologiczny prąd, szerokodostępny - stacje ładowania.....sam kupie elektryka.
Ale jako drugie lub trzecie auto bo moje dopóki się da zawsze będzie spalinowe (nie koniecznie dizel)

Także żeby nie było że OT.... jestem potencjalnym miłośnikiem elektryków. Tylko ten potencjał na razie jest bardzo slabiutki

Zostaw komentarz: