padero, Czytałem o Twoich przejściach. Myślałem o jakiś gratisach. O aucie zastępczym raczej nie mam co myśleć ale zapytam.
Octavia III i Superb II FL
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dontakCzy wiecie może jak długo trwają wszystkie procedury od momentu wyprodukowania auta do czasu kiedy znajdzie się w salonie? Moje auto miało być wyprodukowane w zeszłym tygodniu ale okazało się że albo system zawalił albo ktoś zapomniał o kilku autach z 16-ego tygodniai zostalo wyprodukowane dzis. Miałem odbierać auto 30 kwietnia ale w takim przypadku to pewnie mało realne? Mam tylko nadzieję że auto nie miało żadnej przygody o której diler nie chce mi powiedzieć.
Pozwolę sobie poruszyć temat boczków pomijam, że są mi obojętne ale zachęcam wszystkich do obejrzenia boczków w Toyocie Avensis, czy ktoś widzi podobieństwo ..........?????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakpadero, to mnie nie pocieszylesMyślałem że na majowy weekend pojadę nowym autem. Może mnie w takim przypadku uda się coś wynegocjować. Myślisz że jest szansa na jakieś dodatki do auta?
jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198
Komentarz
-
-
Ciekawe zmiany w wersjach oraz w wyposażeniu dodatkowym, pojawić sie maja w nowym roku produkcyjnym czyli po 22TK.
Info za małej wody, ale pewnie rownież u nas czesc zmian dojdzie do cennika:
Jest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD
Komentarz
-
-
Ceny przykładowych akcesoriow:
1. Listwy progowe stalowe: 5E0 071 303A – 351ZŁ
2. Listwy progowe czarne: 5E0 071 303 – 125ZŁ
3. Folia dekoracyjna czarna: 5E0 064 317A – 365ZŁ
4. Wieszak: 3T0 061 127 – 90ZŁ
5. Zestaw siatek czerwony: 5E0 017 700 – 200ZŁ
6. Dywaniki: 5E1 061 404 – 200ZŁ
7. Zestaw żarówek rozszerzony (nie ma w wyposazeniu auta): 5E0 052 000C - 140ZŁ
8. Spoiler: 5E5 071 605B – JESZCZE NIE JEST DOSTEPNY W KATALOGU ZAMÓWIEŃ
9. Osłona silnika od dołu: nie znam nr - ok 200 PLN
Komentarz
-
-
Gdzieś znalazlem info ze:
"Octavia to także drugi nowy model Skody w którym zaprezentowano nową linię stylizacyjną zapoczątkowaną przez nowego designera Jozefa Kabana, który do Skody przeszedł z Audi i to naprawdę da się zauważyć, bo w nowych modelach Skody, zwłaszcza gdy stanie się z boku, to na myśl od razu przychodzą starsze modele Audi i ich kształty. "
i wszystko jasne 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedGdzieś znalazlem info ze:
"Octavia to także drugi nowy model Skody w którym zaprezentowano nową linię stylizacyjną zapoczątkowaną przez nowego designera Jozefa Kabana, który do Skody przeszedł z Audi i to naprawdę da się zauważyć, bo w nowych modelach Skody, zwłaszcza gdy stanie się z boku, to na myśl od razu przychodzą starsze modele Audi i ich kształty. "
Zamieszczone przez Seed....i wszystko jasne 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedTake this Alonzo:
http://www.autogaleria.pl/wywiady/18-jozef-kaban.html
I sie Kaban chyba letko pomylił po mojemu, bo :
- jakoś nie wydaje mnie się żeby Yeti stało się/miało się stać ikoną i autem kultowym, i każdy się o nie zabijał - a taką wizje niespełna 2 lata temu tu ten jegomość miał.
- te achy i echy nad nowymi projektami skody.... no też chyba Pan troszkę zbyt wysoko brodę nosi i w samozachwyt wpada (ale dziwne jakby mówił inaczej) choćby sądząc po tych tu bużliwych dyskusjach miłośników i dość licznej krytyce tych nowych projektów.
Także jak w większości przypadków - przechwałki, przechwałki a potem ludzie portfelami to weryfikują.
Trochę bufoniasty jak dla mnie , gada, że "nie" ale bardzo chciałby żeby go "wieszać" obok najlepszych designerów bo lupo i veyrona narysował ... widać, że już przekonany jest że wszystko musi mu sie udać....niech się stara.
A co do podobieństw O3 do audi, to nie wada a zaleta. Ale mnie akurat to nie kręci. Jak chciałbym auto wyglądające jak audi...kupiłbym audi.
Kupować skodę, żeby przez okno patrzeć i dowartościowywać się mrucząc pod nosem..." piękna ałdiczka"?
W ten sam deseń, może ktoś chce sobie ego podlechtać i kupić BMW X5 :szeroki_usmiech ?
Francuski dealer AZ Motors ogłosił, że dysponuje europejską homologacją i rozpoczyna sprzedaż terenowego modelu Shuanghuan SCEO, przypominającego wyglądem terenowe BMW X5. Spółka kierowana przez Alberta Abchee otrzymała też wyłączność na dystrybucję marki Shuanghuan w trzech krajach - Francji, Belgii i Holandii.
Ale bez napinki :wink: LUZ
Komentarz
-
-
eee czepiasz sie jak zwykle
Zamieszczone przez Alonzo_jakoś nie wydaje mnie się żeby Yeti stało się/miało się stać ikoną i autem kultowym, i każdy się o nie zabijał - a taką wizje niespełna 2 lata temu tu ten jegomość miał.
Zamieszczone przez Alonzo_Trochę bufoniasty jak dla mnie ,
Zamieszczone przez Alonzo_A co do podobieństw O3 do audi, to nie wada a zaleta. Ale mnie akurat to nie kręci. Jak chciałbym auto wyglądające jak audi...kupiłbym audi.
to ja juz wole do Audi...
Komentarz
-
-
1) Można i nazwać to czepialstwem.
Jakoś tak lubię z Tobą polemizować.... :wink:
2) Bądź konsekwentny i precyzyjny - nie chodziło mu o nowe Yeti bo:
"Co do SUV-a, mamy już taki model w ofercie i oboje znamy go doskonale jako Yeti. Powiem więcej. To auto stanie się ikoną, nie tylko w życiorysie Skody ale i całego segmentu."
3) Jestem bufon? ...Skoro tak uważasz.
Ale nie wmawiam sobie, że ten wyrośnięty kompakt to średnia (patrząc tylko na centymetry) i że skoda to audi :wink:
4) Moja hulajnoga to w ogóle padło i paskuda do niczego nie podobna
Widać po ulicach, że każdy kto ma gust takiego czego nie kupuje....
ale za tym pedżotem ludziska się często oglądają i nawet się podoba :lol:
Biorę zabawki i spadam ( z tej dyskusji).
Nara
Komentarz
-
-
wlasnie dostalem maila od Skody, w ktorym sie chwala ze " Pierwsze Nowe ©KODY Octavia we flocie! Nowe ©KODY Octavia zasiliły flotę Banku Polskiej Spółdzielczości S.A. 24 kwietnia 2013 roku, w salonie firmy Carsed w Mińsku Mazowieckim, odbyło się pierwsze w Polsce przekazanie dużej floty bazującej na trzeciej generacji ©KODY Octavia. Samochody trafiły do carparku Banku Polskiej Spółdzielczości S.A., jednego z ważniejszych Klientów korporacyjnych marki ©KODA na polskim rynku.Współpraca pomiędzy firmami trwa już od początku 2008 roku, kiedy to Bank BPS zakupił kilkadziesiąt modeli Fabia i Octavia. Odmłodzoną flotę firmy uzupełnią Nowe ©KODY Octavia i Rapid. Wszystkie samochody wyposażone są w silniki benzynowe TSI, które zapewniają dynamikę jazdy oraz ekologiczną i ekonomiczną eksploatację."
Co prawda nie pisza ile ich tam sprzedali, ale na zdjeciu, ktore zalaczyli do tej info widac sporo sztuk.
Pisza tez, ze to sa wylacznie auta z silnikami tsi. Widac cena diesla robi swoje i sie gorzej sprzedaje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Pisza tez, ze to sa wylacznie auta z silnikami tsi. Widac cena diesla robi swoje i sie gorzej sprzedaje.
Klekot do ciungników!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedZamieszczone przez marlej108Pisza tez, ze to sa wylacznie auta z silnikami tsi. Widac cena diesla robi swoje i sie gorzej sprzedaje.
Klekot do ciungników!
Przy słabych silnikach te wartości będa minimalne i rzeczywiście nie ma sensu dzisiaj kupować małych motorków w "dieslu" :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedZamieszczone przez marlej108Pisza tez, ze to sa wylacznie auta z silnikami tsi. Widac cena diesla robi swoje i sie gorzej sprzedaje.
Klekot do ciungników!
Gdyby jednak w nowych 1.2 i 1.4 tsi nie bylo juz niemilych niespodzianek, a spalanie byloby powiedzmy litr - poltora wieksze od diesla to bym sie z Toba zgodzil.
Obawiam sie jednak, ze na spalanie tsi ma wielki wplyw styl jazdy. I ze w przypadku tdi tenze styl jazdy na spalanie tez ma oczywiscie wplyw, ale jednak mniejszy.
Czytalem gdzies na forum, ze norma euro 6 czy kolejna ma wykonczyc diesla juz zupelnie, bo maja miec znowu jakis dodatkowy filtr czy cos w tym guscie... wiec raz ze beda drozsze, dwa ze znowu kolejna rzecz co sie bedzie zapychac, psuc, itd.
Wiec mysle, ze jednak to wlasnie przed tsi jest przyszlosc, o ile te motory beda sie nie psuly przy wiekszych przebiegach.
ps. fakt jest taki, ze jechalem 10 dni temu S2 1.8 tsi z dsg - cichutko (jak w moim Golfie :diabelski_usmiech ) ale przyspieszenia piekne. A potem wsiadlem do O3 2.0 tdi i dumdumdumdumdum.... przypomniala mi sie moja Fabka tdi i Octa tdi :-)))) Nie mozna tego silnika nie slyszec :-) Z drugiej strony dotychczas halas diesla rekompensowal szelest zaoszczedzonych pieniedzy przy dystrybutorze...
Komentarz
-
Komentarz