Octavia III i Superb II FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dontak
    Rider
    • 2008
    • 586
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

padero, Czytałem o Twoich przejściach. Myślałem o jakiś gratisach. O aucie zastępczym raczej nie mam co myśleć ale zapytam.
    OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• michalek1912
      Ambiente
      • 2013
      • 113

padero, pochwali się jaki rabat udało Ci się wywalczyć :diabelski_usmiech
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=70887

Komentarz

• padero
        Rider
        • 2009
        • 369
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

michalek1912, Poszło na priva
        Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• lukaszc2
          Rider
          • 2013
          • 376

Zamieszczone przez dontak
          Czy wiecie może jak długo trwają wszystkie procedury od momentu wyprodukowania auta do czasu kiedy znajdzie się w salonie? Moje auto miało być wyprodukowane w zeszłym tygodniu ale okazało się że albo system zawalił albo ktoś zapomniał o kilku autach z 16-ego tygodnia i zostalo wyprodukowane dzis. Miałem odbierać auto 30 kwietnia ale w takim przypadku to pewnie mało realne? Mam tylko nadzieję że auto nie miało żadnej przygody o której diler nie chce mi powiedzieć.
          Moja była wyprodukowana 28 marca do dilera dojechała 10 kwietnia a dokumenty karta pojazdu itp dokumenty niezbędne do rejestracji dojechały 12 kwietnia wiec raczej marne szanse na 30 kwietnia u Ciebie.

Pozwolę sobie poruszyć temat boczków pomijam, że są mi obojętne ale zachęcam wszystkich do obejrzenia boczków w Toyocie Avensis, czy ktoś widzi podobieństwo ..........?????
          Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• polrob
            Rider
            • 2013
            • 535
            • Superb III (3V3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez dontak
            padero, to mnie nie pocieszyles Myślałem że na majowy weekend pojadę nowym autem. Może mnie w takim przypadku uda się coś wynegocjować. Myślisz że jest szansa na jakieś dodatki do auta?
            Tak jak koledzy piszą od produkcji to jakieś 2 tygodnie, a że u nas przyszły tydzień jest krótszy to zapewne odbierzesz po 6 maja. Jestem w takiej samej sytuacji, samochód podobno zjechał właśnie z taśmy ale na 30.04 już na 100 % nie będę go miał.
            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• Bogol
              Drive
              • 2010
              • 99

Ciekawe zmiany w wersjach oraz w wyposażeniu dodatkowym, pojawić sie maja w nowym roku produkcyjnym czyli po 22TK.

Info za małej wody, ale pewnie rownież u nas czesc zmian dojdzie do cennika:

Jest- O3 2.0 TDI Elegance- nabity w belke...
              Była- O2 FL 1.6 TDI CR SERIA
              Była- O2 1.9 TDI PD BXE MOD

Komentarz

• Seed
                Elegance
                • 2010
                • 875
                • Octavia III (5E3)
                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ceny przykładowych akcesoriow:

1. Listwy progowe stalowe: 5E0 071 303A – 351ZŁ
                2. Listwy progowe czarne: 5E0 071 303 – 125ZŁ
                3. Folia dekoracyjna czarna: 5E0 064 317A – 365ZŁ
                4. Wieszak: 3T0 061 127 – 90ZŁ
                5. Zestaw siatek czerwony: 5E0 017 700 – 200ZŁ
                6. Dywaniki: 5E1 061 404 – 200ZŁ
                7. Zestaw żarówek rozszerzony (nie ma w wyposazeniu auta): 5E0 052 000C - 140ZŁ
                8. Spoiler: 5E5 071 605B – JESZCZE NIE JEST DOSTEPNY W KATALOGU ZAMÓWIEŃ
                9. Osłona silnika od dołu: nie znam nr - ok 200 PLN
                KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

W nowym Superbie nie będzie już szyn do mocowania bagażu w bagażniku w standardzie, oprócz L&K, tak samo jak zamykanych boczków bagażnika. Dojdzie za to multi kiera i Bluetooth w standardzie w Ambition. Moim zdaniem zmiany na plus.
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• andriu21tg
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1499

Enriquez, no ciekawe ciekawe..

Komentarz

• Seed
                      Elegance
                      • 2010
                      • 875
                      • Octavia III (5E3)
                      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Gdzieś znalazlem info ze:
                      "Octavia to także drugi nowy model Skody w którym zaprezentowano nową linię stylizacyjną zapoczątkowaną przez nowego designera Jozefa Kabana, który do Skody przeszedł z Audi i to naprawdę da się zauważyć, bo w nowych modelach Skody, zwłaszcza gdy stanie się z boku, to na myśl od razu przychodzą starsze modele Audi i ich kształty. "

i wszystko jasne 8)
                      KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Alonzo_
                        RS
                        • 2009
                        • 2460
                        • Hyundai

Zamieszczone przez Seed
                        Gdzieś znalazlem info ze:
                        "Octavia to także drugi nowy model Skody w którym zaprezentowano nową linię stylizacyjną zapoczątkowaną przez nowego designera Jozefa Kabana, który do Skody przeszedł z Audi i to naprawdę da się zauważyć, bo w nowych modelach Skody, zwłaszcza gdy stanie się z boku, to na myśl od razu przychodzą starsze modele Audi i ich kształty. "
                        ...w ostanim AŚ przy art. o Snowmanie.

Zamieszczone przez Seed
                        ....i wszystko jasne 8)
                        zmieńcie sobie tylko znaczki :szeroki_usmiech

Komentarz

• Seed
                          Elegance
                          • 2010
                          • 875
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Take this Alonzo:
                          KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Alonzo_
                            RS
                            • 2009
                            • 2460
                            • Hyundai

Zamieszczone przez Seed
                            No i ?
                            I sie Kaban chyba letko pomylił po mojemu, bo :
                            - jakoś nie wydaje mnie się żeby Yeti stało się/miało się stać ikoną i autem kultowym, i każdy się o nie zabijał - a taką wizje niespełna 2 lata temu tu ten jegomość miał.
                            - te achy i echy nad nowymi projektami skody.... no też chyba Pan troszkę zbyt wysoko brodę nosi i w samozachwyt wpada (ale dziwne jakby mówił inaczej) choćby sądząc po tych tu bużliwych dyskusjach miłośników i dość licznej krytyce tych nowych projektów.
                            Także jak w większości przypadków - przechwałki, przechwałki a potem ludzie portfelami to weryfikują.
                            Trochę bufoniasty jak dla mnie , gada, że "nie" ale bardzo chciałby żeby go "wieszać" obok najlepszych designerów bo lupo i veyrona narysował ... widać, że już przekonany jest że wszystko musi mu sie udać....niech się stara.
                            A co do podobieństw O3 do audi, to nie wada a zaleta. Ale mnie akurat to nie kręci. Jak chciałbym auto wyglądające jak audi...kupiłbym audi.
                            Kupować skodę, żeby przez okno patrzeć i dowartościowywać się mrucząc pod nosem..." piękna ałdiczka"?

W ten sam deseń, może ktoś chce sobie ego podlechtać i kupić BMW X5 :szeroki_usmiech ?

Francuski dealer AZ Motors ogłosił, że dysponuje europejską homologacją i rozpoczyna sprzedaż terenowego modelu Shuanghuan SCEO, przypominającego wyglądem terenowe BMW X5. Spółka kierowana przez Alberta Abchee otrzymała też wyłączność na dystrybucję marki Shuanghuan w trzech krajach - Francji, Belgii i Holandii.

Ale bez napinki :wink: LUZ

Komentarz

• Seed
                              Elegance
                              • 2010
                              • 875
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

eee czepiasz sie jak zwykle

Zamieszczone przez Alonzo_
                              jakoś nie wydaje mnie się żeby Yeti stało się/miało się stać ikoną i autem kultowym, i każdy się o nie zabijał - a taką wizje niespełna 2 lata temu tu ten jegomość miał.
                              bardziej chodzilo mu o nowa ver Yeti czyt - nowego SUVa

Trochę bufoniasty jak dla mnie ,
                              oho - i kto to mówi :P

A co do podobieństw O3 do audi, to nie wada a zaleta. Ale mnie akurat to nie kręci. Jak chciałbym auto wyglądające jak audi...kupiłbym audi.
                              sam masz hajundaja podobnego do peżota 8)

to ja juz wole do Audi...
                              KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• Alonzo_
                                RS
                                • 2009
                                • 2460
                                • Hyundai

1) Można i nazwać to czepialstwem.
                                Jakoś tak lubię z Tobą polemizować.... :wink:

2) Bądź konsekwentny i precyzyjny - nie chodziło mu o nowe Yeti bo:
                                "Co do SUV-a, mamy już taki model w ofercie i oboje znamy go doskonale jako Yeti. Powiem więcej. To auto stanie się ikoną, nie tylko w życiorysie Skody ale i całego segmentu."

3) Jestem bufon? ...Skoro tak uważasz.
                                Ale nie wmawiam sobie, że ten wyrośnięty kompakt to średnia (patrząc tylko na centymetry) i że skoda to audi :wink:

4) Moja hulajnoga to w ogóle padło i paskuda do niczego nie podobna
                                Widać po ulicach, że każdy kto ma gust takiego czego nie kupuje....
                                ale za tym pedżotem ludziska się często oglądają i nawet się podoba :lol:

Biorę zabawki i spadam ( z tej dyskusji).
                                Nara

Komentarz

• padero
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 369
                                  • Octavia III (5E3)
                                  • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Seed, Czy to: 3. Folia dekoracyjna czarna: 5E0 064 317A – 365ZŁ
                                  ma byc folia do przyciemniania szyb(pakiet SUNSET) ?
                                  Moja OIII: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69729

Komentarz

• Seed
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 875
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Nie padero - chodzi o tę folię:

jeszcze jeden wywiad z Kabanem:
                                    KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• andriu21tg
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2008
                                      • 1499

a tak swoją drogą niezłe ma koleś nazwisko... :szeroki_usmiech

Komentarz

• OrsonTSI
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 716
                                        • Volkswagen
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

czy ten Kaban to nie ma u nas konta jako Kabanos......
                                        OII 1,4 TSI Elegance

KUPIĘ: fotel kierowcy ELEGANCE '09 czarna tapicerka (może być bez poduchy)

Silnik smaruje MOTUL 8100 X-clean+ 5W30

Komentarz

• andriu21tg
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2008
                                          • 1499

OrsonTSI, dobrze mówisz

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

wlasnie dostalem maila od Skody, w ktorym sie chwala ze " Pierwsze Nowe ©KODY Octavia we flocie! Nowe ©KODY Octavia zasiliły flotę Banku Polskiej Spółdzielczości S.A. 24 kwietnia 2013 roku, w salonie firmy Carsed w Mińsku Mazowieckim, odbyło się pierwsze w Polsce przekazanie dużej floty bazującej na trzeciej generacji ©KODY Octavia. Samochody trafiły do carparku Banku Polskiej Spółdzielczości S.A., jednego z ważniejszych Klientów korporacyjnych marki ©KODA na polskim rynku.Współpraca pomiędzy firmami trwa już od początku 2008 roku, kiedy to Bank BPS zakupił kilkadziesiąt modeli Fabia i Octavia. Odmłodzoną flotę firmy uzupełnią Nowe ©KODY Octavia i Rapid. Wszystkie samochody wyposażone są w silniki benzynowe TSI, które zapewniają dynamikę jazdy oraz ekologiczną i ekonomiczną eksploatację."

Co prawda nie pisza ile ich tam sprzedali, ale na zdjeciu, ktore zalaczyli do tej info widac sporo sztuk.

Pisza tez, ze to sa wylacznie auta z silnikami tsi. Widac cena diesla robi swoje i sie gorzej sprzedaje.
                                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Seed
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 875
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez marlej108
                                              Pisza tez, ze to sa wylacznie auta z silnikami tsi. Widac cena diesla robi swoje i sie gorzej sprzedaje.
                                              diesel do lamusa - taka prawda. jedyna zaleta diesla - niskie spalanie, zostala podważona przez TSI. ja sie ciesze - benzyna jest pod kazdym wzgledem lepsza do auta osobowego.
                                              Klekot do ciungników!
                                              KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Seed
                                                diesel do lamusa - taka prawda. jedyna zaleta diesla - niskie spalanie, zostala podważona przez TSI. ja sie ciesze - benzyna jest pod kazdym wzgledem lepsza do auta osobowego.
                                                Klekot do ciungników!
                                                ciekawe, kup sobie np 3.0tfsi po programie na 400koni a następnie 3.0tdi bi turbo po programie na 400koni, pojeździj z butem w podłodze a benzynowy silnik wpierdoli 20litrów a diesel powyzej 15 nie wyjdzie, oczywiście oba silniki przy emeryckiej jeździe spalą podobnie dlatego na mocną benzyne trzeba mieć jednak grubszy portfel niż na diesla :wink:

Przy słabych silnikach te wartości będa minimalne i rzeczywiście nie ma sensu dzisiaj kupować małych motorków w "dieslu" :lol:
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Seed
                                                  Klekot do ciungników!
                                                  to bylaby w 108% swieta racja, ale jednak dotychczas tdi dalej mniej spalaly od tsi, a na dodatek tsi nie byly tak niezawodne jak tdi...

Gdyby jednak w nowych 1.2 i 1.4 tsi nie bylo juz niemilych niespodzianek, a spalanie byloby powiedzmy litr - poltora wieksze od diesla to bym sie z Toba zgodzil.

Obawiam sie jednak, ze na spalanie tsi ma wielki wplyw styl jazdy. I ze w przypadku tdi tenze styl jazdy na spalanie tez ma oczywiscie wplyw, ale jednak mniejszy.

Czytalem gdzies na forum, ze norma euro 6 czy kolejna ma wykonczyc diesla juz zupelnie, bo maja miec znowu jakis dodatkowy filtr czy cos w tym guscie... wiec raz ze beda drozsze, dwa ze znowu kolejna rzecz co sie bedzie zapychac, psuc, itd.

Wiec mysle, ze jednak to wlasnie przed tsi jest przyszlosc, o ile te motory beda sie nie psuly przy wiekszych przebiegach.

ps. fakt jest taki, ze jechalem 10 dni temu S2 1.8 tsi z dsg - cichutko (jak w moim Golfie :diabelski_usmiech ) ale przyspieszenia piekne. A potem wsiadlem do O3 2.0 tdi i dumdumdumdumdum.... przypomniala mi sie moja Fabka tdi i Octa tdi :-)))) Nie mozna tego silnika nie slyszec :-) Z drugiej strony dotychczas halas diesla rekompensowal szelest zaoszczedzonych pieniedzy przy dystrybutorze...
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Seed
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 875
                                                    • Octavia III (5E3)
                                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

piramida, mow co chcesz - moj znajomy ma RS6+ C6 - przyjemnosci z jazdy V10 BiTurbo 580KM nie odbierze zaden diesel - nawet duzy. 8)
                                                    KLIK -> O3 1.4 TSI EL

Komentarz

Pracuję...