Relacja z zajeżdzania Skody Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ryjeks
    Rider
    • 2010
    • 488
    • Octavia III combi (5E5)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez IrekLubinPL
    17.11.2012 pierwszy przegląd gwarancyjny (roczny, miesięczny, okresowy??? ) przy przebiegu 32788 km.
    A ja tak się jeszcze zastanawiam czy w razie padu silnika itd. nie będzie z tego tytułu problemu, bo przegląd został przeciągnięty prawie o 3000 km, a to już jest powód do "wypięcia się" dla gwaranta :roll:

Ale sam silnik powinien ten 1 mln zrobić, gorzej z osprzętem będzie raczej 8)

Komentarz

• suchy
      Rider
      • 2009
      • 682

Nasz forumowicz już jest znany szerszemu gronu :wink:
      Wykop z cyklu dlaczego miedź jest taka droga. A na serio to o tym ile przebiegu moze mieć roczne auto.
      Było, minęło:
      RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.

Komentarz

• r2r
        RS
        • 2008
        • 4721
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez suchy
        Nasz forumowicz już jest znany szerszemu gronu :wink:
        http://www.wykop.pl/ramka/1360979/ja...nie-codzienie/
        No to nasz nowy kolega ma "fejm" w necie :szeroki_usmiech
        Nawiasem mówiąc, jakaż tam dyskusja w komentach. Jeden mądrzejszy od drugiego.
        Artur

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Żeby się tylko nie okazało, że podanie nazwy firmy spowoduje problemy w robocie

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

Komentarzami na wykopie nie ma się co przejmować
            W większości jest to banda gimbusów, którzy nawet nie mają karty rowerowej, a mają najwięcej do powiedzenia :diabelski_usmiech
            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• AndiT
              Rider
              • 2008
              • 332

Zamieszczone przez dato
              Żeby się tylko nie okazało, że podanie nazwy firmy spowoduje problemy w robocie
              Tez o tym pomyslalem. Generalnie kolega nasz udowodnil niedowiarkom co i jak, i teraz uwazam ze lepiej dla niego byloby jakby usunal nazwe firmy (moze wpisac przeciez firma XYZ), zdjecia ksiazek serwisowych i kilka innych danych z forum dla swojego szeroko rozumianego dobra, gdyz jego kierownik/mager/wlasciciel firmy moga miec inne zdanie w w/w temacie. Poza tym nie wiadomo kto czyta to forum i w jakim celu a jeszcze inspekcja PIP sie przyczepi do firmy i beda problemy. Chlopak ma robote, ktora lubi to niech wykasuje newralgiczne dane z tego tematu aby nie musial szukac nastepnej roboty.
              M47N2

Komentarz

• dato
                L&K
                • 2012
                • 1431

Co prawda poszło w świat, ale popieram - nazwę firmy i zdjęcia powinieneś Irek powycinać. Po co Ci kłopoty ?

Komentarz

• r2r
                  RS
                  • 2008
                  • 4721
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Karql
                  Komentarzami na wykopie nie ma się co przejmować
                  W większości jest to banda gimbusów, którzy nawet nie mają karty rowerowej, a mają najwięcej do powiedzenia :diabelski_usmiech
                  :haha:
                  Artur

Komentarz

• Prezes52
                    RS
                    • 2012
                    • 6427
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

dokładnie Irek pousuwaj troche te wpisy bo jeszcze bedziesz miał kłopoty jak widać podpatrują nas

Mariusz
                    Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• oolsztyniak
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6647
                      • Superb II combi (3T5)
                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

IrekLubinPL, że tak zapytam, nie szukacie ludzi do roboty? :szeroki_usmiech
                      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• rodaczek
                        RS
                        • 2011
                        • 1602
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez oolsztyniak
                        IrekLubinPL, że tak zapytam, nie szukacie ludzi do roboty? :szeroki_usmiech
                        Dobre pytanie. Dołączam się.

Moja Octavia:
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
                        Rafał

Komentarz

• Alonzo_
                          RS
                          • 2009
                          • 2460
                          • Hyundai

Zamieszczone przez dato
                          Co prawda poszło w świat, ale popieram - nazwę firmy i zdjęcia powinieneś Irek powycinać. Po co Ci kłopoty ?
                          Hehe, jeszcze w parę stron to podlinkują i sie druga "Natalia Siwiec" nam z Ireneusza zrobi....ide o zakład że pewnie w brzydszej wersji ..... :szeroki_usmiech

Ale skoro sie podpisał tu na starcie to chyba to przemyślał. Jeśli nie to niech teraz myśli szybko i reaguje bo mimo, że zapewne sam szybko jeździ - sława już go wyprzedza

Komentarz

• piramida
                            RS
                            • 2009
                            • 12222
                            • Superb III (3V3)

Tak się zastanawiam, po kiego chuja wystawiać takie relacje np na takiego wykopa, jak to zobaczyłem to od razu sobie pomyślałem że przecież to zostało upublicznione szerokiej publiczności a po za tym jest tak za dużo poufnych informacji jak wcześniej koledzy zauważyli... :roll:
                            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• bishop
                              L&K
                              • 2012
                              • 1430

To się Irek zdziwi jaki jest sławny, ...jak wejdzie :wink: , dobrze że szefa nie nazwał bucem :szeroki_usmiech

Może trochę pojechał z tymi foto dokumentów dla niedowiarków :twisted: , na miejscu moda usunąłbym je , pewnie się Irek nie obrazi, kto chciał zobaczył , po co mają być rozsiewne po sieci

Komentarz

• r2r
                                RS
                                • 2008
                                • 4721
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ludziska spoza forum chyba zaglądają tu dosyć tłumnie bo licznik wyświetleń tego jednego konkretnego topicu, skoczył już do ponad 36000, zatem link z wykopu pewnie zadziałał na ciekawość. Nawet w pobliżu, mało który temat cieszy się taką oglądalnością, a całą stronkę nawet w tej chwili o niedzielnym poranku, ogląda 17 niezarejestrowanych użytkowników, z czego jak sądzę 90% siedzi własnie w tym topicu :shock:
                                Artur

Komentarz

• gomar
                                  Rider
                                  • 2012
                                  • 480

Moim zdaniem od początku nie było zbyt dobrym pomysłem pokazywanie dowodu rejestracyjnego itd... Sam też do końca nie wierzyłem, że to możliwe więc zdjęcia pomogły na pewno. Ale dla świętego spokoju mogłeś nieco je przyretuszować w paintcie... Może póki Irka nie ma dla świętego spokoju moderatorzy wrzucą cenzurę? Chociaż jak to się mówi co raz wpadnie do internetu....
                                  SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

Zamieszczone przez Michael_1
                                    Ja np. zrobiłem na Michelinach 100kkm i przy sprzedaży auta miały 6mm bieżnika (nowe mają 8mm).
                                    możesz mi podac na jakim typie michelina zrobiłeś taki przebieg i kiedy to było ? w dzisiejszych czasach czy w latach 70-tych ?
                                    przecież to bzdura to co napisałeś kolego..
                                    ewentualnie miarka Ci zachorowała..

oolsztyniak, rodaczek, jesteście pewni że macie predyspozycje do takiego typu pracy ? 12 g za kółkiem naokragło dzien w dzień to nie dla każdego.. , w dodatku po polskich drogach .. .
                                    na autostradzie 12h męczy , np taka chorwacja , nawet jak się lubi jeździć..
                                    mimo że lubię prowadzić i wydaje mi się ze jest to rzecz którą robię dobrze , lubię trasy to nie pisał bym się na taką robotę nigdy .
                                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• oolsztyniak
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6647
                                      • Superb II combi (3T5)
                                      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

leszekmw, od 6 lat robie jako handlowiec, dwa lata jeździłem busem po polsce wożąc leki dla weterynarzy. Ja nic innego nie robię tylko jeżdże :lol:

O i też chętnie dowiem się co to za opony które po 100kkm zdarły tylko 2mm bieżnika.
                                      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• t271828
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 928

Zamieszczone przez leszekmw
                                        pracy ? 12 g za kółkiem naokragło dzien w dzień to nie dla każdego.. , w dodatku po polskich drogach .. .
                                        na autostradzie 12h męczy
                                        Mnie ten sam czas spędzony na jeździe po "zwykłych" drogach mniej męczy niż autostrada.

Komentarz

• kabanos
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 4544
                                          • Octavia I combi (1U5)
                                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Może kolega zapomniał dodać, że w międzyczasie zajeździł 2 kpl. opon zimowych.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Zamieszczone przez t271828
                                            Zamieszczone przez leszekmw
                                            pracy ? 12 g za kółkiem naokragło dzien w dzień to nie dla każdego.. , w dodatku po polskich drogach .. .
                                            na autostradzie 12h męczy
                                            Mnie ten sam czas spędzony na jeździe po "zwykłych" drogach mniej męczy niż autostrada.
                                            Autostrada meczy bardziej, bo jezdzi sie szybciej, wiec trzeba byc bardziej skupionym, do tego monotonia jazdy czesto ze stala predkoscia + duzo wyzsza predkosc niz na zwyklych drogach
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Prezes52
                                              RS
                                              • 2012
                                              • 6427
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

mnie sie udało zrobić 114tyś km ale na 2 kompletach opon (letnie i zimowe) letnie Michlen energy s. zimowe Klebery letnie juz były mocno zjechane zimowe jeszcze całkiem całkiem

Mariusz
                                              Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• Agamek12
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2006
                                                • 9943
                                                • Ford

Ja w swojej Tojce miałem Micheliny (letnie i zimowe) na których auto dojechało do około 130kkm (więc około 65kkm na letnich i 65kkm na zimowych). W momencie pozbywania się ich miały jeszcze przynajmniej 5mm bieżnika. 100kkm i zużycie zaledwie 2mm uważam za niemożliwe...
                                                Adam... Używam:
                                                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• 4tech
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4199
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Co wy się czepiacie :wink:
                                                  IMO to możliwe, bo bardzo dużo zależy od techniki jazdy
                                                  Ja zrobiłem swoje 170 kkm na 2,5 kompletu, z czego i tak większość przebiegu to trasa, a te 0,5 kompletu opon, tylko z powodu rozerwania jednej sztuki na jakimś metalowym gównie wystającym z ulicy :evil:
                                                  EDIT:
                                                  No i dopowiem, że nadal mam te same zimówki (mają się całkiem nieźle), a te pozostałe 0,5 kompletu letniego też mają jeszcze ok 5 mm bieżnika, choć mam ich już serdecznie dosyć :twisted:
                                                  O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
                                                  Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
                                                  Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm

Komentarz

• IrekLubinPL
                                                    Ambiente
                                                    • 2012
                                                    • 118

Witam po świątecznej przerwie

Z tym Wykopem to mnie faktycznie przerosło Fotki usunięte, Nazwa firmy wydaje mi się że może zostać, nie jest to jakiś super zastrzeżony znak towarowy

Dziś zaczynam nocki, w sylwestra też chyba pracuję mam tylko nadzieję że jeśli będę w trasie o 24 to będzie to gdzieś na śląsku, mam ochotę na zajefajne fajerwerki Zobaczymy co tam Adaś nakręcił, wiem że wyszedł na dodatkowy dzień no i dziś od rana pracuje. A może dalej będzie spokój i cisza Pozdrowionka i do jutra
                                                    ...Koła maja być 4 a cylindrów pięć...
                                                    [__][__] == ( () () () ) == [__][__]

Komentarz

Pracuję...