Koledzy gdzie w krakowie (najlepiej na południu) można zestroic antenę? Zestaw kupie w strefie kierowcy, ale Pan właśnie przez tel powiedział ze mi go od razu nie zestroja
Dobra już Dobra nie łajajcie tak mnie....
Najpierw wyślę radyjko do Sinadu na poprawę ASC później wmontuję w kieszeń po radiem a potem jak kogoś luknę z triflexem w szkodniku to organoleptycznie sprawdzę co i jak i może stanę po drugiej stronie barykady :wink: :wink: :wink:
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
Zacne radio. Dobry odbiornik i nadajnik. Trzeba jednak w nim trochę pogrzebać by wyeliminować fabryczne bolączki np pukanie przy otwieraniu SQ czy naciskaniu ptt'a.
A powiedz, czy dałbyś radę, albo znalazłbyś kogoś, kto dłubnąłby cokolwiek w Lafayette Venus coby działało lepiej niż fabryka dała ? Bo z powodu rozwiązania ze sterowaniem z gruszki chciałbym to konkretnie radio używać, ale jego jakość nie powala...
A powiedz, czy dałbyś radę, albo znalazłbyś kogoś, kto dłubnąłby cokolwiek w Lafayette Venus coby działało lepiej niż fabryka dała ? Bo z powodu rozwiązania ze sterowaniem z gruszki chciałbym to konkretnie radio używać, ale jego jakość nie powala...
Kupiłem takie radio stąd (sklep#3). Prowadzący ten sklep miał na stole rozkręcony ten model i dłubał sobie coś w nim na, jak to nazwał, swoje potrzeby. Możesz go podpytać co i jak. Ja się na tym nie znam i nie wiem co potrafią lepsze radia ale wersja standartowa mnie narazie zadowala
Ary, na razie nie bardzo to widzę. Byłem, bo po adresie okazało się, że też od nich brałem autko. Gość się nie przyznaje, że się go tykał, a nie mam powodu Ci nie wierzyć więc pewnie się nie chwali bo nie ma czym :diabelski_usmiech
Szukam dalej, polecili mi kontakt z dystrybutorem, ale generalnie na odczepnego - nie wiedzą, czy tamci coś w tych radyjkach dłubią...
Swoją drogą szukam okazji, żeby radio tak rzetelnie z kimś potestować - jaki faktycznie zasięg, w jakich warunkach, etc. Mam też dopalacz i ciekaw jestem jaki do końca efekt daje - póki co wiem, że jak włączę w mieście to robi większy "szumofon"...
Może jest tam kilku gości :?: Widziałem na własne oczy rozkręcone a jak zapytałem dlaczego to mi powiedział, że coś tam dla siebie chce dodać. Może tego nie zrobił jeszcze.
W mieście trzeba wyłączyć funkcję DX, żeby nie szumiało (przytrzymujesz dłużej przycisk na gruszce)
Wiem, wiem... Jak sobie na trasie wyłączyłem 19 i nie umiałem wrócić to sobie potem przeczytałem instrukcję
Licho wie, czy ten sam... Ja w każdym razie będę dalej szukał stroiciela - przy tym radiu chcę zostać ze względów instalacyjnych, ale do ideału mu daleko...
Mam też dopalacz i ciekaw jestem jaki do końca efekt daje - póki co wiem, że jak włączę w mieście to robi większy "szumofon"... [edit: duplikat]
Nie da Ci praktycznie żadnego. W teorii aby zwiększyć zasięg dwukrotnie trzeba by przyłożyć "kwadrat mocy" do stopnia końcowego radia. Czyli 2x większy zasięg powinieneś zrealizować przy użyciu 16W mocy. W dobie popularyzacji krótkich anten CB na podstawach magnesowych - mija się to z celem.
Mam krótką sirio na uchwycie klapa. Zestroiła się bardzo ładnie, ma potencjał. Czekam na wolny wieczór i okazję, żeby to z kimś porządnie potestować - póki co wygląda na tyle ok, że nie mam ochoty na szukanie dłuższego bata, radia używam jako miśkochronu i tylko w PL i nie mam ambicji na więcej.
Bardziej zależy mi na kontakcie do kogoś, kto pomoże wycisnąć więcej właśnie z tego (czyli Lafayette Venus) radia - pasuje mi od strony instalacji i nie mam po prostu miejsca na inne .
Na 99% tak. Jeśli magnes to na 100% tak, według "speców" nawet niewielka zmiana lokalizacji anteny na dachu zmienia swr.
Radio z antenka juz zestrojone President Johnny II ASC + Georgia.ZEstaw ten dluuugo sluzyl mi w innym autku,ale teraz czas na szkodnika.Teraz sie zastanawiam gdzie zamontowac radyjko :idea:
Komentarz