CB mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Prezes52
    RS
    • 2012
    • 6427
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

jamesbondzio,
    powinieneś opatentować ten uchwyt jeszcze byś zarobił na tym albo uruchom mała produkcje

Mariusz
    Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• jamesbondzio
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Octavia III (5E3)
      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Prezes52, ja kupiłem gotową blache od kolegi na forum. potem ją tylko lekko podrasowałem.
      takie rozwiązanie tez ma wady.
      Jak masz małe szczeliny między blachami to albo przetniesz kabel albo wypiłujesz w klapie dziure...
      Zawsze trzeba sprawdzić czy kabel mieści sie swobodnie inaczej patent nie ma sensu.
      kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• Subaru
        Rider
        • 2005
        • 640

greg44, Można do zestawu dodać mały mikrofon montowany w okolicach słupka (jak do zestawów głośnomówiących) i przycisk na kierownicę. Chcesz nadawać to naciskasz przycisk i mówisz.

Widziałem gdzieś na forum Passata projekt upchnięcia Harry2 w okolice hamulca ręcznego. Do tego elegancka zaślepka że nic nie było widać, jak seria. 2500 za montaż radia CB i antenę (gdzie zestaw idzie kupić za ok 500 zł to lekka przesada
        Koniki są po to by je karmić

Komentarz

• Prezes52
          RS
          • 2012
          • 6427
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

jamesbondzio,
          ja robiłem od podstaw sam docinałem wierciłem itd dodatkowo wywierciłem w tym uchwycie dziure przez który przechodzu kabelek antenowy jak narazie jest ok

Mariusz
          Spoty Tarnowskie

Mam do sprzedania wyłącznik zespolony Octavia II po lifcie 5KO 953 507AS osłone poduszki kierownicy i tunel środkowy

Komentarz

• jamesbondzio
            L&K
            • 2009
            • 1174
            • Octavia III (5E3)
            • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Prezes52, masz jakieś foto?

Komentarz

• Prezes52
              RS
              • 2012
              • 6427
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

jamesbondzio,
              musze coś zrobić narazie nie mam ale zrobie i Ci podeśle

Mariusz
              Spoty Tarnowskie

Komentarz

• jamesbondzio
                L&K
                • 2009
                • 1174
                • Octavia III (5E3)
                • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Prezes52, ok, ciekawi mnie właśnie co z tym kablem wymyśliłeś,

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Prezes52
                  co do tych anten wynalazkow typu triflex czy twincar nie uzyskasz na nich zadawalających odbiorów
                  może najpierw zobacz w praktyce jak triflex działa, a nie wyciagaj jakis dziwnych wniosków. Nawet na tym forum jest xx osób, które używaja triflexa i jakos się nie spotkałem z opinia od "praktyka", ze musiał ją wywalic, bo to "wynalazek" - a ja powiem inaczej cud techniki :diabelski_usmiech
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Prezes52
                    RS
                    • 2012
                    • 6427
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

ze musiał ją wywalic, bo to "wynalazek" - a ja powiem inaczej cud techniki

Mariusz
                    Spoty Tarnowskie

Komentarz

• piotrek_os
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8162
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ze musiał ją wywalic, bo to "wynalazek" - a ja powiem inaczej cud techniki
                      - no własnie i o mało przez takich ekspertów para lat temu był triflexa nie zamontował, bo jak o takowego zapytałem w sklepie CB ....to suchej nitki nie zostawili. Dlatego jestem "cięty" na opinie coś tam słyszałem....kolega mowił.....
                      I dobrze, ze znalazała sie osoba na tym forum...., która zachęciła mnie do montażu triflexa, a ja nikomu jej nie odradziłem, bo w kazdym aucie od 2007 roku, które mam na dachu jest triflex :diabelski_usmiech, a było tez duzo uzytkownikow, którzy pytali mnie na priw i jakos żalów później nie dostawałem, a pełne zadowolenie.

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8033
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

ja tylko zacytowałem słowa kolegi który para się krótkofalarstwem od wielu lat i chyba troszke zna się na rzeczy ma swoja firme i montuje CB radia od lat
                        Co innego znać się, a co innego mieć potrzebę dużego zasięgu w aucie. Osobiście używam triflexa od chyba czterech lat i jest to sprzęt wystarczający do tego aby wiedzieć co się na drodze dzieje przed tobą, chyba że uw bat jest przedłużeniem czyjejś męskości i musi być nad autem co najmniej 2m. :wink:
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez AdamB
                          chyba że uw bat jest przedłużeniem czyjejś męskości i musi być nad autem co najmniej 2m. :wink:
                          :diabelski_usmiech

Komentarz

• Prezes52
                            RS
                            • 2012
                            • 6427
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez AdamB
                            nad autem co najmniej 2m.
                            mój ma jedynie 125cm i jest git nie mam żadnych kompleksów sprawa się rozbija o inne rzeczy a mianowicie o strojenie radia i o przyzwoity odbór bez szumów i innych zakłuceń gdybyś sobie posłuchał mojego radia i swojego zauważyłbyś ta róznice

Mariusz
                            Spoty Tarnowskie

Komentarz

• AdamB
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 8033
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Prezes52, nie mam problemów z szumami ani ze strojeniem. A różnice które są pomiędzy odbiorem mojego zestawu a twojego są na tyle małe abym musiał się użerać z anteną przy każdorazowym wjazdem/wyjazdem z garażu i chowaniem jej przy każdorazowym pozostawieniu auta gdzieś w mieście. Tak wiem, masz zamocowane na stałe, ale nie zmienia to faktu , że równie szybko można Ci ją skroić uszkadzając przy tym auto.

Co do zakłóceń to jedyny problem mój to ładowarka od nawigacji (ładowarka od Larka), ale to radio które posiadam doskonale sobie z nimi radzi.

Komentarz

• Prezes52
                                RS
                                • 2012
                                • 6427
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                anteną przy każdorazowym wjazdem/wyjazdem z garażu
                                ale ja mam zamocowaną na równi z klapą wiec powuyżej dachu wystaje tyle co Twój Triflex może ciut więcej nie mam zadnych problemów z wjazdem do garazu czy parkingów podziemmnych co do kradziezy jak toś bedzie chciał to i triflexa Ci zapiernicza a moja jest przynajmniej 2 razy tańsza a i odkręcić nie ma problemy motylek i antena w bagażniku wiec nie widze tu żadnych problemów po za tym mój zestaw kosztował 420 zł a Twój pewnie ciut wiecej

[ Dodano: Sro 02 Sty, 13 14:17 ]
                                Zamieszczone przez AdamB
                                Co do zakłóceń to jedyny problem mój to ładowarka od nawigacji
                                tu też można to rozwiązać zrobić zasilanie kablem ekranowanym 2x1 prosto z aku i masz po problemie

Mariusz
                                Spoty Tarnowskie

Komentarz

• wodan
                                  Rider
                                  • 2012
                                  • 417
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

(...) co do kradziezy jak toś bedzie chciał to i triflexa Ci zapiernicza
                                  Że się tak wtrącę - Triflex jest mocowany do dachu przy pomocy naketki wkręcanej od spodu, więc trochę to sobie słabo wyobrażam, jak ktoś miałby dmuchnąć całą antenę (montaż taki sam, jak zwykłej anteny FM). Co najwyżej może ktoś odkręcić sam bacik zostawiając podstawę - wtedy będzie problem, bo i tak antena do wymiany i strojenia.

Inna bajka, że Triflex mniej się rzuca w oczy, przez co ryzyko znacznie mniejsze, a na zasięg osobiście nie narzekam - w terenie spokojnie pomiędzy 10 a 15 km. Ale to już co kto lubi, ma czy uważa.
                                  Pozdrawiam
                                  Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• turbo_diesel
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 32

Jechałem z Triflexem na Golfie V kombi, dlatego spokojnie mogę ją polecić, nie powoływując się na opinie Wszystkich Świętych. Sam osobiście mam tylko AS100 ale to raczej z racji ograniczonego budżetu (to mój złoty środek między ML145, a Triflexa, bo na dwie anteny na ten czas nie za bardzo mam pieniądze).
                                    Więc piramida niech koledzy Cię tu nie odwodzą od Triflexa. Jeśli masz już magnesówkę, której parametry na trasę Ci odpowiadają, to po cholerę druga dobra antena, która w Krakowie może zginąć nawet pod jakimś urzędem. Triflex po zamazaniu markerem napisu naprawdę nie ma prawa zginąć, jak ktoś kiedyś podpierdzieli Triflexa, to chyba w całym internecie o tym będzie mowa. Możesz z niego spokojnie nadać na kilka kilometrów i uzyskać odpowiedź, czego o TwinCarze powiedzieć się niestety nie da \

Edit:
                                    Na tych zdjęciach do TwinCara są: ML145 (~1,5m) i Sirio Omega 27 (~1m)

Komentarz

• alxxx
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 1823
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

turbo_diesel, Stosowanie twincara i sirio czy choćby omegi traci sens na dzień dobry.... :shock: ma być mała i niepozorna.. jakby ktoś chciał chować to by na stałe założył lub na magnes takiego bata. Jak ktoś chce antenke niepozorną antymisiek .. to tylko triflex - nie neguje jej chociaż jej nie mam. Sam używam Ml-145 i chyba zastosuje sposób Prezesa52 - odbój koło klapy, antene jak mają zajumać to i tak wezmą. Blaszka z podstawą wystająca w kombi trochę nie powinna się rzucać w oczy bez zakręconego bata.
                                      VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
                                      Jeżeli post okazał się pomocny kliknij

Komentarz

• Jacek Wo.
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 221

Zamieszczone przez AdamB
                                        Co do zakłóceń to jedyny problem mój to ładowarka od nawigacji (ładowarka od Larka), ale to radio które posiadam doskonale sobie z nimi radzi.
                                        Kup jakąkolwiek "firmową" (np. Motorola, Nokia, LG czy Samsung) ładowarkę do telefonu i problem zakłóceń praktycznie znika ..., a że teraz w modzie microUSB, to te ze "zwykłym" miniUSB potaniały. Dałem ca. 30PLN za Motorolę i jest super!

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8033
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jacek Wo., problem miałem z poprzednim Alanem 101 czy 102 czy 109 (nie pamiętam dokładnie). Odkąd mam CB ERMES Lafayette problem znikł całkowicie.

[ Dodano: Sro 02 Sty, 13 17:54 ]
                                          ale ja mam zamocowaną na równi z klapą wiec powuyżej dachu wystaje tyle co Twój Triflex może ciut więcej nie mam zadnych problemów z wjazdem do garazu czy parkingów
                                          Bardzo wątpię aby wystawała trochę więcej niż triflex. Miałem wcześniej HC100 i szurała mi po suficie garażu (Niestety jest niski). Nie mniej nie ma to znaczenia, triflexa mam z powodu wystarczającego dla mnie zasięgu i poręcznością. Nie potrzebuję wiedzieć będąc w Krakowie czy w danej chwili stoją koło Jędrzejowa.

Komentarz

• turbo_diesel
                                            Classic
                                            • 2011
                                            • 32

alxxx, wcale nie traci sensu, jak korzystasz z fabrycznego otworu, którego nie przerabiasz. Możesz potem powrócić do ori anteny np. przy sprzedaży auta. Zresztą ja odniosłem się do konkretnej sytuacji piramidy i w związku z tym, że szukał anteny do miasta, na stałe, nie rzucającej się w oczy i pewnie chciałby się też przez nią dogadać (co w wypadku krótkiego TwinCara jest możliwe tylko na jednej, krótszej ulicy ) to poleciłem mu właśnie Triflexa, wykazując bezsens (w jego sytuacji) TwinCara w jakiejkolwiek konfiguracji (za długi bat lub minimalna komunikacja).

Komentarz

• Andrzej.P
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 1516
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                              problem miałem z poprzednim Alanem 101 czy 102 czy 109
                                              Z tego co czytałem na cb-forum, to 109 ma słabe filtry, stąd też problem na podatność na zakłócenia z instalacji.
                                              Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
                                              FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• Silut
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 154
                                                • Superb II combi (3T5)

Witam szanowne grono OCP. Chciałbym sobie zrobić prezent po imieninowy a mianowicie triflexa i cb tylko nie wiem jakie co możecie mi polecić ?? Radio raczej używane chyba, że macie inną propozycję. Kasa myślę 300pln za cb.

Komentarz

• piotrek_os
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8162
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Silut
                                                  Witam szanowne grono OCP. Chciałbym sobie zrobić prezent po imieninowy a mianowicie triflexa i cb tylko nie wiem jakie co możecie mi polecić ?? Radio raczej używane chyba, że macie inną propozycję. Kasa myślę 300pln za cb.
                                                  polecam CB Ermes Lafayette - od czasu do czasu na allegro trafiaja się jakies polisingowe z gwarancja w dobrej cenie

Komentarz

• Andrzej.P
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 1516
                                                    • Octavia II (1Z3)
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Silut
                                                    jakie co możecie mi polecić
                                                    Z rfgainem i dobrymi filtrami.
                                                    U520 jest OK (ale jeśli chińczyk, to starszy, bo te nowe to kicha). A najlepiej coś z Filipin.
                                                    Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
                                                    FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

Pracuję...